• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP pc's - De computer is traag wanneer deze voor het eerst wordt gebruikt (Windows 10)

Tijdens de installatie van uw nieuwe computer kunnen de prestaties traag zijn vanwege automatische updates die zijn uitgevoerd door het hulpprogramma Windows Update, Microsoft Store, HP Support Assistant of McAfee LiveSafe. De grootte en het aantal vereiste updates kunnen van invloed zijn op de nieuwe computerprestaties tijdens het downloaden en installeren.

Als uw computer niet nieuw is, maar de prestaties na verloop van tijd zijn afgenomen, raadpleegt u HP pc's - Pc-prestaties verbeteren (Windows 10).

HP raadt u aan actief te controleren op alle beschikbare updates en deze uit te voeren om ervoor te zorgen dat dit niet van invloed is op de prestaties.

Windows Update uitvoeren

Werk uw Windows 11- of Windows 10-computer bij met Windows Update.

1. Zoek in Windows naar en open Controleren op updates.

Als er updates beschikbaar zijn, worden deze automatisch geïnstalleerd.

Opmerking:

Volg de onderstaande instructies voor uw besturingssysteem om optionele updates te downloaden en te installeren:

• In Windows 11 selecteert u Geavanceerde opties > Optionele updates, selecteert u de updates die u wilt installeren en klikt u vervolgens op Downloaden en installeren.

• In Windows 10 selecteert u Alle optionele updates weergeven, selecteert u de updates die u wilt installeren en klikt u vervolgens op Downloaden en installeren.

2. Als de updates zijn geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op als u daarom wordt gevraagd.

Microsoft Store-apps bijwerken

Open de Microsoft Store-app om te controleren op updates voor apps en deze te downloaden.

1. Klik op de taakbalk op het pictogram Microsoft Store. Als u geen pictogram op de taakbalk ziet, zoek dan naar en open Microsoft Store in Windows.

2. Klik op het pictogram Meer opties en klik vervolgens op Downloads en updates. Apps waarvoor updates nodig zijn, worden gedownload en geïnstalleerd. U kunt maximaal 3 updates tegelijkertijd downloaden en installeren.

Venster Microsoft Store downloads en updates

HP stuurprogramma's en BIOS bijwerken

HP stuurprogramma- en BIOS-updates worden aanbevolen om de prestaties te verbeteren, met name na Windows-updates. Gebruik HP Support Assistant om stuurprogramma- en BIOS-updates te downloaden en te installeren.

HP Support Assistant updaten

Download de meest recente versie van HP Support Assistant.

1. Installeer de recentste versie.

De pc bijwerken met HP Support Assistant

Gebruik HP Support Assistant om updates te zoeken en installeren, zoals BIOS-updates, voor uw computer met Windows.

1. Zoek in Windows naar HP Support Assistant en open dit, of klik op het pictogram van de app in de taakbalk.

Als de app niet is geïnstalleerd op uw computer, kunt u de nieuwste versie downloaden van de website van HP Support Assistant.

2. Zoek op het tabblad Mijn dashboard naar uw computer en klik op Updates.

3. Wacht terwijl HP Support Assistant het systeem analyseert.

4. Als de analyse is voltooid, selecteert u de vermelde updates, downloadt en installeert u de updates en volgt u de instructies op het scherm.

5. Als u hierom wordt gevraagd, start u de computer opnieuw op en sluit u het hulpprogramma.

McAfee LiveSafe bijwerken

McAfee LiveSafe is vooraf op uw computer geïnstalleerd om de computer tegen malware of andere kwaadaardige aanvallen te beschermen. Dit kan invloed hebben op de systeemprestaties terwijl updates worden geïnstalleerd.

Controleer handmatig op updates met behulp van de volgende stappen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram McAfee LiveSafe.

Opmerking:

Als u het pictogram niet ziet, klik dan op de pijl omhoog op de taakbalk om verborgen pictogrammen weer te geven.

2. Selecteer Controleren op updates.

Het menu LiveSafe
  3. De app zoekt beschikbare updates en installeert ze.