• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP printers - De HP Smart-app gebruiken

Snelkoppelingen (voorheen Smart Tasks) is een functie van de HP Smart-app. Gebruik snelkoppelingen om snel herhalende taken uit te voeren, zoals e-mailen, afdrukken en het opslaan van scans.

Opmerking:

Sinds maart 2021 heeft HP Smart Tasks de naam HP Shortcuts gewijzigd. Snelkoppelingen worden in veel, maar niet alle landen/regio's ondersteund. Als de tegel Snelkoppelingen niet beschikbaar is in uw HP Smart-app, wordt Shortcuts momenteel niet ondersteund.

HP Smart installeren

Installeer de HP Smart-app op uw computer of mobiele apparaat.

Doe het volgende als u de printer installeert op een wifinetwerk.

• Plaats de printer en de computer of het mobiele apparaat in de buurt van de wifirouter.

• Schakel wifi in op uw computer of mobiele apparaat en maak verbinding met uw netwerk. Als de computer met een ethernetkabel op het netwerk is aangesloten, koppelt u de kabel tijdelijk los en gebruikt u de wifiverbinding tijdens de installatie.

• Schakel Bluetooth in op de computer of het mobiele apparaat zodat HP Smart de printer tijdens de installatie kan detecteren.

• Na de installatie van HP Smart voor iOS en Android schakelt u de locatieservice voor mobiele apparaten in en verleent u de app toestemming om uw locatie gebruiken om de printer te detecteren en oplossingen aan te bieden tijdens de installatie.

1. Download de HP Smart-app vanuit 123.hp.com (Android, Apple iOS, iPadOS), HP Smart - Microsoft Store (Windows), of HP Smart - Mac App Store (macOS).

Als u wordt gevraagd om u bij Microsoft aan te melden om de app op verschillende apparaten te gebruiken, kunt u zich aanmelden of klikken op Nee, bedankt om verder te gaan.

Opmerking:

Verbreek de verbinding met een Virtual Private Network (VPN) voordat u het downloadt.

2. Als u HP Smart voor de eerste keer instelt, moet u een HP-account maken of aanmelden om toegang te krijgen tot alle printerfuncties.

3. Klik in HP Smart op Printer toevoegen of het plusteken om naar de printer te zoeken en volg de instructies om de installatie te voltooien.

De tegel Snelkoppelingen in HP Smart inschakelen

Klik op de tegel Snelkoppelingen in het startscherm.

1. Open de HP Smart-app en selecteer uw printer op het startscherm.

2. Klik op de tegel Snelkoppelingen in het startscherm.

Als de tegel niet wordt vermeld, gebruikt u de persoonlijke instellingen om deze in te schakelen.

• Android, iOS: Tik op Tegels aanpassen en schakel snelkoppelingen in.

• Windows: Klik op het pictogram Instellingen, klik op Tegels aan persoonlijke voorkeur aanpassen en schakel snelkoppelingen in.

• Mac: Klik op Printerinstellingen en schakel snelkoppelingen in.

Een snelkoppeling maken

Maak een snelkoppeling om documenten of foto's af te drukken, te e-mailen of op te slaan in een verbonden cloudaccount.

Opmerking:

Snelkoppelingsinstellingen verschillen per printer, mobiel apparaat of computer.

Een snelkoppeling configureren of uitvoeren

Voer een opgeslagen of vooraf ingestelde snelkoppeling vanuit de HP Smart-app uit of stel snelkoppelingen in op het bedieningspaneel voor ondersteunde printers.

Scannen naar tekstbestanden inschakelen in een snelkoppeling

Gebruik snelkoppelingen om tekstbestanden te maken van gescande documenten, camerabeelden en jpg-afbeeldingen die via de HP Smart-app zijn geopend.

Opmerking:

Nadat u scannen naar tekst met een HP OfficeJet Pro 9010, 9020, 9010e of 9020e printer hebt ingeschakeld, kunt u tekst scannen met andere HP printers die zijn ingesteld in HP Smart. Scannen naar tekst is ook beschikbaar voor HP+ printers via HP Smart Advance.

1. Selecteer in de tegel Snelkoppelingen de snelkoppeling voor opslaan of e-mail die u wilt uitvoeren.

2. Klik op het pictogram instellingen ,en selecteer Bewerken.

Menu Bewerken voor een snelkoppeling in HP Smart
  3. Blader naar het gedeelte Bestandsinstellingen en selecteer een van de bestandstypen.

Opmerking:

U kunt elk van deze bewerkbare bestandstypen selecteren terwijl u een snelkoppeling e-mail of opslaan maakt.

Een tekstbestand selecteren voor een HP Smart-snelkoppeling
  4. Schakel Smart File Name in om automatisch een naam te geven.

5. Selecteer de Taal, en klik op Opslaan of Snelkoppeling bewaren.

6. Klik in het scherm Opgeslagen snelkoppeling op Snelkoppeling starten om de snelkoppeling uit te voeren.

7. Selecteer de bron van uw afbeelding of document.

8. Open een bestaand document of foto, of scan een document of foto met uw camera of printer, afhankelijk van uw apparaat.

9. Klik op Start [Naam van snelkoppeling] om de snelkoppeling uit te voeren om het document op te slaan of te e-mailen als een tekstbestand.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.