• Feedback

HP pc's - De fout 'We kunnen uw camera niet vinden' wordt weergegeven in de camera-app in Windows 10

Er zijn verschillende redenen waarom een computer deze foutmelding weergeeft wanneer u de app Camera opent.

Als de foutmelding We kunnen uw camera niet vinden. Foutcode: 0xa00f4244<NoCamerasAreAttached> wordt weergegeven wanneer u de camera-app opent, volgt u de stappen in dit document om het probleem op te lossen.

Foutbericht 'We kunnen uw camera niet vinden'

Controleren of er een camera op uw computer is geïnstalleerd

Bekijk de bovenrand van het beeldscherm. Als uw computer een webcam heeft zou u een kleine lens midden bovenin het scherm moeten zien. Sommige modellen worden niet met een webcam geleverd en het gebied waar de webcam zich normaal zou bevinden is dan vervangen door een klein plastic plaatje.

U kunt ook naar HP Klantenondersteuning gaan om te controleren of er een webcam in de productspecificaties van uw computer staat.

Opmerking:

Vaak zijn er kleine gaatjes ergens in het midden van de bovenrand van het scherm. Deze gaatjes zijn voor de microfoon of andere sensoren en bevatten geen webcam.

• Als uw computer geen ingebouwde webcam heeft, moet u een externe webcam gebruiken.

• Als uw computer een ingebouwde webcam heeft, maar kunt u deze niet gebruiken, zoekt en gebruikt u de webcamsoftware die bij uw computer is geleverd.

Webcamlocatie vervangen door een plaatje
  • Controleer of er een webcam in de productspecificaties van uw computer staat. Ga naar HP Klantenondersteuning en voer uw productinformatie in. Voor hulp bij het vinden van de productnaam gaat u naar HP pc's - De computer start niet op (Windows 10, 8).

De webcam privacyschakelaar opzoeken en in-/uitschakelen of op de sluitertoets voor de webcam drukken

Bepaalde notebookmodellen van HP worden geleverd met een webcam privacyschakelaar of een webcam-sluitertoets waarmee de webcam wordt in-en uitgeschakeld. De camera is standaard ingeschakeld. Mogelijk moet u de webcam inschakelen als deze is uitgeschakeld.

De computer opnieuw instellen

Als de fout blijft optreden, voert u een stroomreset (of harde reset) uit om informatie uit het geheugen van de computer te wissen zonder persoonlijke gegevens te wissen.

Ga naar HP pc's - De computer resetten.

Een nieuwe USB-camera installeren

Als de camera nog steeds ontbreekt, installeert u een nieuwe USB-camera en sluit u deze aan.