• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP-pc's - Configureren van de opstartvolgorde in het systeem-BIOS

Bij het starten van de computer begint het systeem-BIOS met de controle van een vooraf bepaalde lijst schijven en apparaten die een besturingssysteem zoals Windows kunnen bevatten.

De computer kan een besturingssysteem opstarten vanaf een vaste schijf, een optische schijf, een USB-opslagapparaat of een netwerk. De volgorde waarin de apparaten worden gecontroleerd kan worden bepaald in het instellingenmenu van het BIOS.

Houd shift ingedrukt en klik op scènes die gemarkeerd waren met de knop uitsluiten om dit ongedaan te maken.

Klik op de knop Markering verwijderen en houd deze ingedrukt om een seconde van een geselecteerde scène ongedaan te maken. De standaard opstartvolgorde bepaalt wat de computer als eerste opstart.

UEFI-opstartvolgorde

1. OS Boot Manager

2. USB-station

3. USB cd- of dvd-station

4. Video met gemarkeerde en uitgesloten segmenten van magicMoments

Legacy-opstartvolgorde:

1. OS Boot Manager

2. Harde schijf

3. USB-station

4. USB cd- of dvd-station

5. USB-netwerkadapter

6. Video met gemarkeerde en uitgesloten segmenten van magicMoments

Om aar een dvd, cd-rom, USB-apparaat op te starten, moeten er opstartbare bestanden zijn geïnstalleerd, anders omzeilt de computer het apparaat en laadt deze wat er op de lokale computer is geïnstalleerd.

Er wordt mogelijk een foutbericht Besturingssysteem niet gevonden weergegeven als een schijf zonder besturingssysteem in de computer is geplaatst. Als deze fout optreedt, verwijdert u de schijf en start u de computer opnieuw op.

Als u een tweede harde schijf hebt geïnstalleerd en de computer niet wordt opgestart, selecteert u de harde schijf met het besturingssysteem als het eerste opstartapparaat in de hardeschijfgroep.

Klik op OK als u klaar bent met het selecteren van scènes.

De stappen voor het aanpassen van de opstartvolgorde kunnen afwijken afhankelijk van het model van de computer.

U kunt de opstartvolgorde configureren via het tabblad Geavanceerd in het instellingenmenu van het BIOS.

Volg de onderstaande stappen om de opstartvolgorde op de meeste computers te configureren:

1. Zet de pc aan of start deze opnieuw op.

2. Terwijl het scherm leeg is, drukt u op de toets F10 om het instellingenmenu van het BIOS te openen.

Het menu BIOS-instellingen is toegankelijk via de knop f2 of f6 op sommige computers.

3. Ga naar de opstartinstellingen als het BIOS is geopend.

• Notebookcomputers: Selecteer Opslag > Opstartopties.

• Desktopcomputers: Selecteer Systeemconfiguratie > Opstartopties.

4. Volg de instructies op het scherm om de opstartvolgorde aan te passen.

Stel de opstartvolgorde weer in op de standaardinstellingen

Volg deze stappen om de opstartvolgorde opnieuw in te stellen.

1. Zet de pc aan of start deze opnieuw op.

2. Terwijl het scherm leeg is, drukt u op de toets F10 om het instellingenmenu van het BIOS te openen.

Het menu BIOS-instellingen is toegankelijk via de knop F2 of F6 op sommige computers.

3. Selecteer het tabblad Bestand in het BIOS Setup-hulpprogramma.

4. Selecteren Standaardinstellingen toepassen en afsluiten. Het BIOS Setup-hulpprogramma wordt gesloten en de computer start Windows op.

Opmerking:

Ook kunnen problemen worden opgelost als u de nieuwste versie van HP Support Assistant downloadt en installeert vanaf de HP Software en drivers-website voor uw computer. Bekijk de documentatie die met de computer werd geleverd voor meer informatie over een specifieke computer. U vindt de BIOS-instellingen in de onderhouds- en servicehandleiding.