• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

Info over HP Smart Advance

HP Smart Advance biedt u een premium HP Smart-ervaring voor uw HP+ printer of in aanmerking komende niet-HP+ printer. Als u een HP+ printer hebt, krijgt u, wanneer u akkoord gaat met de servicevoorwaarden van HP+, een 24-maanden proefversie van HP Smart Advance. Voor niet-HP+ printers die niet voor HP+ in aanmerking komen, zoals HP Smart Tank 790 en 7600 printerserie, ontvangt u een proefversie van 12 maanden van HP Smart Advance.

Opmerking:

U hebt een HP-account nodig om HP Smart te kunnen gebruiken. Niet alle mobiele apparaten of landen/regio's hebben toegang tot alle instellingen.

Functies van HP Smart Advance

Naast de voordelen van HP Smart biedt HP Smart Advance ook de volgende extra functies voor HP+ printers:

• Geavanceerde scan:

• Meerdere items herkennen: Scan meerdere items tegelijk en scheid elk item automatisch in afzonderlijke pagina's.

• Boek scannen: Scan een open boek, strijk de pagina's automatisch vlak en sla alle gescande pagina's op in één bestand.

• Scannen ID-kaart: Scan de voor- en achterkant van een ID-kaart en gecombineerd op één pagina.

• Automatisch herstellen: Verwijder storende elementen en perforatiegaatjes.

• Opslaan als tekstbestanden: Sla bestanden op als doorzoekbare PDF-, TXT- en DOCX-bestanden.

• Sneltoetsen:

• Opslaan als tekstbestanden: Sla bestanden op als doorzoekbare PDF-, TXT- en DOCX-bestanden.

• Smart-bestandsnaam: Geef een bestand automatisch een naam op basis van de inhoud van het bestand.

Voor meer informatie over de snelkoppelingen, zie HP Smart: Gebruik snelkoppelingen.

• Mobiele productiviteit:

Geavanceerde scan

Open de tegel Scannen (Windows en Mac) of de tegel Camerascan of Printerscan (Android en iOS) op de HP Smart-startpagina om geavanceerde scanmogelijkheden te gebruiken.

Meerdere items herkennen

De functie Meerdere items herkennen is beschikbaar in de HP Smart-app wanneer u scant vanaf de glasplaat van de HP+ printer of via de camera van een mobiel apparaat.

1. Selecteer uw printer in het startscherm van de app en klik vervolgens op de tegel Scannen (Windows, Mac), of de tegel Camerascan of Printerscan (Android, iOS).

2. Als u Scannen of Printerscan hebt geselecteerd, klikt u op het pictogram Instellingen. Selecteer vervolgens Scannerglasplaat als bron en Meerdere items als voorinstelling.

3. Plaats 2 of 3 verschillende items, zoals visitekaartjes, bonnen, documenten of foto's, op de scanner van uw printer (of op een vlakke ondergrond om ze met een camera vast te leggen).

4. Klik op Scannen of tik op de knop Vastleggen om te starten met scannen.

In een voorbeeldweergave worden de gescande items afzonderlijk getoond.

Voorbeeld van meerdere gescande items en het resultaat in Voorbeeldweergave

Voorbeeld van meerdere gescande items en het resultaat in Voorbeeldweergave
  5. Kies ervoor om de scan als een enkel bestand of als afzonderlijke bestanden op te slaan.

Boek scannen

De functie Boek scannen is beschikbaar in uw HP Smart-app wanneer u scant vanaf de glasplaat van de HP+ printer of via de camera van een mobiel apparaat.

1. Selecteer uw printer in het startscherm van de app en klik vervolgens op de tegel Scannen (Windows, Mac), of de tegel Camerascan of Printerscan (Android, iOS).

2. Als u Scannen of Printerscan hebt geselecteerd, klikt u op het pictogram Instellingen. Selecteer vervolgens Scannerglasplaat als bron en Boek als voorinstelling.

3. Plaats een open boek op de glasplaat van de scanner (of op een vlakke ondergrond om het boek met een camera vast te leggen).

4. Klik op Scannen of tik op de knop Vastleggen om te starten met scannen.

In een voorbeeldweergave van de scan worden de gescande pagina's getoond als vlakke, afzonderlijke pagina's.

Voorbeeld van het scannen van een boek en het resultaat in Voorbeeldweergave

Voorbeeld van het scannen van een boek en het resultaat in Voorbeeldweergave
  5. Kies ervoor om de scan als een enkel bestand of als afzonderlijke bestanden op te slaan.

Scannen ID-kaart

ID-kaarten scannen is beschikbaar bij HP Smart bij het scannen vanaf de glasplaat van de scanner of de camera van een mobiel apparaat.

1. Selecteer uw printer in het startscherm van de app en klik vervolgens op de tegel Scannen (Windows, Mac), of de tegel Camerascan of Printerscan (Android, iOS).

2. Als u Scannen of Printerscan hebt geselecteerd, klikt u op het pictogram Instellingen. Selecteer vervolgens Scannerglasplaat als bron en ID-kaart als voorinstelling.

3. Plaats een ID-kaart (voorkant) op de glasplaat van de scanner (of op een vlakke ondergrond om de ID-kaart met een camera vast te leggen).

4. Klik op Scannen of tik op de knop Vastleggen om te starten met scannen.

5. Na het scannen draait u de kaart om, plaats u de ID-kaart met de achterkant op de glasplaat van de scanner (of op een vlakke ondergrond om het boek met een camera vast te leggen).

6. Klik op Scannen of tik op de knop Vastleggen om te starten met scannen.

7. Klik of tik op Volgende op het scherm ID-kaart voor- en ID-kaart achter als u tevreden bent met het resultaat. U kunt menupictogram selecteren om de gescande items te bewerken of te vervangen.

Een voorbeeld van de voor- en achterkant van de ID-kaart wordt weergegeven.

Voorbeeld van de gescande ID-kaart en het resultaat in voorbeeldweergave

Voorbeeld van het scannen van een ID-kaart en het resultaat in voorbeeldweergave
  8. Het scanbestand kan worden opgeslagen, afgedrukt of worden verstuurd per fax.

Automatisch herstellen

Automatisch herstellen is een scanfunctie van HP Smart Advance waarmee storende elementen, zoals perforatiegaatjes of handen, automatisch uit een scan worden verwijderd.

In het scanvenster van de HP Smart-app schakelt u deze functie in of uit door te klikken op het pictogram Verbeteringen (Windows, Mac) of door te tikken op het pictogram Voorkeuren (iOS, Android).

Voorbeeld van de functie Automatisch herstellen in Voorbeeldweergave

Voorbeeld van de functie Automatisch herstellen in Voorbeeldweergave

Scans opslaan als tekstbestanden

Met HP+ printers kunt u een document of foto scannen met de HP Smart-app en het bestand opslaan als PDF- of Word-document of als tekstbestand zonder opmaak.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.