• Informatie

Over HP Smart Advance voor HP+ printers

HP Smart Advance biedt u een premium HP Smart-ervaring voor uw HP+ printer. Wanneer u akkoord gaat met de servicevoorwaarden van HP+, ontvangt u een proefabonnement voor HP Smart Advance van 24 maanden.

Opmerking:

U hebt een HP-account nodig om HP Smart te kunnen gebruiken. Niet alle mobiele apparaten of landen/regio's hebben toegang tot alle instellingen.

Functies van HP Smart Advance

Naast de voordelen van HP Smart biedt HP Smart Advance ook de volgende extra functies voor HP+ printers:

• Geavanceerde scan:

• Meerdere items herkennen: scan meerdere items tegelijk en scheid elk item automatisch in afzonderlijke pagina's.

• Boek scannen: scan een open boek, strijk de pagina's automatisch vlak en sla alle gescande pagina's op in één bestand.

• Automatisch herstellen: verwijder storende elementen en perforatiegaatjes.

• Opslaan als tekstbestanden: sla bestanden op als doorzoekbare PDF-, TXT- en DOCX-bestanden.

• Mobiel faxen:

Beveiligde faxen verzenden: scan bestanden en verzend beveiligde faxen vanaf elk apparaat.

Meerdere items herkennen

De functie Meerdere items herkennen is beschikbaar in de HP Smart-app wanneer u scant vanaf de glasplaat van de HP+ printer of via de camera van een mobiel apparaat.

1. Selecteer uw printer in het startscherm van de app en klik vervolgens op de tegel Scannen (Windows, Mac), of de tegel Camerascan of Printerscan (Android, iOS).

2. Als u Scannen of Printerscan hebt geselecteerd, klikt u op het pictogram Instellingen. Selecteer vervolgens Scannerglasplaat als bron en Meerdere items als voorinstelling.

3. Plaats 2 of 3 verschillende items, zoals visitekaartjes, bonnen, documenten of foto's, op de scanner van uw printer (of op een vlakke ondergrond om ze met een camera vast te leggen).

4. Klik op Scannen of tik op de knop Vastleggen om te starten met scannen.

In een voorbeeldweergave worden de gescande items afzonderlijk getoond.

Voorbeeld van meerdere gescande items en het resultaat in Voorbeeldweergave

Voorbeeld van meerdere gescande items en het resultaat in Voorbeeldweergave
  5. Kies ervoor om de scan als een enkel bestand of als afzonderlijke bestanden op te slaan.

Boek scannen

De functie Boek scannen is beschikbaar in uw HP Smart-app wanneer u scant vanaf de glasplaat van de HP+ printer of via de camera van een mobiel apparaat.

1. Selecteer uw printer in het startscherm van de app en klik vervolgens op de tegel Scannen (Windows, Mac), of de tegel Camerascan of Printerscan (Android, iOS).

2. Als u Scannen of Printerscan hebt geselecteerd, klikt u op het pictogram Instellingen. Selecteer vervolgens Scannerglasplaat als bron en Boek als voorinstelling.

3. Plaats een open boek op de glasplaat van de scanner (of op een vlakke ondergrond om het boek met een camera vast te leggen).

4. Klik op Scannen of tik op de knop Vastleggen om te starten met scannen.

In een voorbeeldweergave van de scan worden de gescande pagina's getoond als vlakke, afzonderlijke pagina's.

Voorbeeld van het scannen van een boek en het resultaat in Voorbeeldweergave

Voorbeeld van het scannen van een boek en het resultaat in Voorbeeldweergave
  5. Kies ervoor om de scan als een enkel bestand of als afzonderlijke bestanden op te slaan.

Automatisch herstellen

Automatisch herstellen is een scanfunctie van HP Smart Advance waarmee storende elementen, zoals perforatiegaatjes of handen, automatisch uit een scan worden verwijderd.

In het scanvenster van de HP Smart-app schakelt u deze functie in of uit door te klikken op het pictogram Verbeteringen (Windows, Mac) of door te tikken op het pictogram Voorkeuren (iOS, Android).

Voorbeeld van de functie Automatisch herstellen in Voorbeeldweergave

Voorbeeld van de functie Automatisch herstellen in Voorbeeldweergave

Scans opslaan als tekstbestanden

Met HP+ printers kunt u een document of foto scannen met de HP Smart-app en het bestand opslaan als PDF- of Word-document of als tekstbestand zonder opmaak.

1. Open de HP Smart-app en scan vervolgens een document of foto.

2. In het voorbeeldvenster selecteert u een van de volgende opties:

• Doorzoekbare PDF: doorzoekbare inhoud met behoud van opmaak en afbeeldingen.

• Word-document (*.docx): bewerkbare tekst met behoud van opmaak en afbeeldingen.

• Tekst zonder opmaak (*.txt): bewerkbare tekst zonder behoud van opmaak of afbeeldingen.

3. Kies de gewenste bestandsinstellingen, zoals bestandsnaam, scanlocatie en taal.

• Voor mobiele apparaten: Kies de instellingen en tik op Bestand maken.

• Voor computers: Klik op Bestand maken en kies de instellingen.

4. Kies een van de volgende opties wanneer daarom wordt gevraagd:

Opties na het bericht 'Uw bestand wordt verwerkt'
    • Activiteitencentrum: bekijk de status van gemaakte bestanden door op Tekstbestanden te klikken.

• Doorgaan: start een andere scan.

• Start: ga terug naar het startpagina van de app.

Nadat u bent teruggekeerd naar de startpagina, kunt u de status van gemaakte bestanden bekijken door op het pictogram Bel te tikken.

5. Zodra het bestand geconverteerd is, opent u het vanaf de bestemming die u hebt geselecteerd.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.