• Informatie

HP pc's - HP Support Assistant downloaden, installeren en gebruiken (Windows 10)

HP Support Assistant houdt uw HP computer in goede staat door updates te zoeken en hulpprogramma's aan te bieden voor probleemoplossing.

De meeste HP computers worden geleverd met HP Support Assistant. Klik op het app-pictogram in de taakbalk of zoek in Windows naar 'support assistant' om het hulpprogramma te openen.

HP Support Assistant downloaden en installeren

Download en installeer de nieuwste versie van HP Support Assistant.

Ga naar HP Support Assistant downloaden om het hulpprogramma te downloaden en installeren.

Opmerking:

Als u op zoek bent naar een hulpprogramma voor het downloaden van software-updates voor een HP business-pc, gaat u naar HP pc's - HP Image Assistant gebruiken.

De instellingen voor meldingen en geplande updates wijzigen in HP Support Assistant

Stel voorkeuren in voor wanneer er op software-updates gecontroleerd moet worden en hoe HP Support Assistant u op de hoogte stelt wanneer er updates of berichten beschikbaar zijn.

1. Klik op Instellingen boven in het venster van HP Support Assistant.

Instellingen van HP Support Assistant
  2. Wijzig de instellingen in elke sectie zodat die aan uw wensen voldoen. Zorg dat u naar beneden schuift als u alle beschikbare instellingen wilt bekijken.

De computer bijwerken met behulp van HP Support Assistant

Gebruik HP Support Assistant om automatisch computerupdates te installeren, zoals bijgewerkte drivers, systeemupdates en handige hulpprogramma's.

1. Klik op Mijn apparaten in het hoofdmenu en klik vervolgens op Updates in het deelvenster Mijn pc of Mijn notebook.

Op Updates klikken in het deelvenster Mijn notebook
  2. Klik op Updates en berichten controleren om naar nieuwe updates te zoeken.

Lijst met updates in HP Support Center
  3. Bekijk de lijst met updates. Updates met een geel informatiepictogram worden aanbevolen. Updates met een blauw informatiepictogram zijn optioneel.

4. Klik op de naam van een update voor een beschrijving, versienummer en bestandsgrootte.

5. Schakel het vakje in naast updates die u wilt installeren en klik op Downloaden en installeren.

6. Voer zo nodig andere acties voor updatebeheer uit.

• Een update uitstellen: Klik op Help mij herinneren en selecteer een voorkeur voor een tijd.

• Een beschikbare update verwijderen: Klik op het pictogram Verwijderen om de update uit de lijst te verwijderen en deze op te nemen in het actielogboek.

• Status van updates controleren: Klik op Actielogboek onder de lijst om geïnstalleerde, uitgestelde of verwijderde updates weer te geven.

Problemen met de computer en apparaten oplossen met HP Support Assistant

Open diagnosehulpmiddelen, stapsgewijze probleemoplossingen en documenten met instructies om hardware- en softwareproblemen en specifieke problemen en foutmeldingen op te lossen.

Opmerking:

Deze stappen zijn voor een computer. Beschikbare oplossingen, menu's en hulpprogramma's verschillen voor andere toegevoegde apparaten.

1. Klik op Mijn apparaten in het hoofdmenu en klik vervolgens op Probleemoplossing en fixes in het deelvenster Mijn pc of Mijn notebook.

Op Probleemoplossing en fixes klikken in het deelvenster Mijn notebook
  2. Selecteer een van de opties op het scherm die gerelateerd zijn aan het probleem dat u ondervindt.

Opties voor probleemoplossing en fixes in HP Support Assistant
  3. Open extra bronnen en hulpprogramma's voor probleemoplossing op de tabbladen Internet en beveiliging, Specificaties en Opslag.

Productinformatie zoeken (specificaties, serienummer, garantiestatus, enz.) in HP Support Assistant

Verzamel informatie over uw HP computer of apparaat via Mijn apparaten in HP Support Assistant. Bekijk de volledige specificaties, lijsten van alle geïnstalleerde software, de status van de harde schijf, de einddatum van de garantie en meer.

• Product- en serienummers: Deze nummers zijn meestal vereist voor het identificeren van de juiste stuurprogramma's die geïnstalleerd worden of zijn nodig wanneer u contact opneemt met HP Klantenondersteuning. U vindt ze op de tegel voor uw computer of apparaat.

Productnummer en serienummer op een tegel van Mijn notebook in HP Klantenondersteuning
  • Productspecificaties: Klik op uw productnaam op het scherm Mijn apparaten en klik vervolgens op Specificaties. Blader omlaag in de pagina om video-, audio- en voedingsspecificaties weer te geven en om lijsten met geïnstalleerde software te bekijken.

Opmerking:

Klik op het menu Opslag om informatie over de harde schijf, inclusief beschikbare ruimte, weer te geven.

Productspecificaties weergeven in HP Support Center
  • Garantiestatus: Klik op uw productnaam op het scherm Mijn apparaten en klik vervolgens op Garantie en services.

Als de laatste controle op een eerdere datum is uitgevoerd, klikt u op Garantiestatus vernieuwen.

Aan HP Support Assistant gerelateerde problemen oplossen

HP Support Assistant kan helpen bij het oplossen van computer- en printerproblemen. Er kunnen echter momenten zijn waarop HP Support Assistant niet werkt zoals verwacht.

U kunt de meeste problemen met HP Support Assistant oplossen door naar HP Support Assistant downloaden te gaan om de nieuwste versie te installeren.

Als de problemen zich blijven voordoen, gaat u naar HP pc's - Problemen met HP Support Assistant oplossen (Windows 10, 8, 7) om specifieke foutberichten en problemen van HP Support Assistant op te lossen.