• Informatie

De inkt-of tonerniveaus van HP printers controleren

Controleer de inkt- of tonercartridges regelmatig om in te schatten hoeveel inkt of toner zich nog in de cartridges bevindt. Wanneer inkt- of tonercartridge bijna leeg is, overweeg dan vervangende benodigdheden aan te schaffen, zodat u deze beschikbaar hebt. Plaats een nieuwe cartridge of bijvultoner wanneer de inkt- of tonercartridge leeg is of geen acceptabele afdrukkwaliteit meer biedt.

De inkt- of tonerniveaus op het bedieningspaneel controleren

Bij veel HP printers worden de inkt- en tonerniveaus van de cartridges op het bedieningspaneel getoond.

Controleer of er een Inktdruppel pictogram Inktdruppelpictogram of Inktdruppelpictogram, een Cartridge pictogram Cartridge-pictogram, een Inktniveau menu of een tonerniveauindicator is om de geschatte inkt- of tonerniveaus te bekijken.

Inkt- of tonerniveaus controleren (Windows)

Gebruik een van de volgende methoden om uw inkt- of tonercartridges vanaf uw Windows-computer te controleren.

• HP Smart-app (Windows 10): Download de HP Smart-app (in het Engels) vanuit de Windows Store. Voeg uw printer toe om de inkt- of tonerniveaus in het startscherm weer te geven.

Startscherm HP Smart
  • HP Print and Scan Doctor: Download HP Print and Scan Doctor en voer dit uit. Selecteer uw printer, klik op Printer in de bovenste menubalk en klik vervolgens op Niveau benodigdheden.

Menu Niveau benodigdheden in HP Print and Scan Doctor
  • Printersoftware: Zoek in Windows naar HP en klik vervolgens op de naam van uw printer of op HP Solution Center. Klik indien nodig op Uw printer onderhouden.

Voorbeeld van geschatte inktniveaus in HP Printer Assistant

Als de HP printersoftware niet is geïnstalleerd, gaat u naar HP Software en drivers downloaden. Vind uw printer en volg vervolgens de instructies op het scherm.

• HP laserprinters: Zoek in Windows naar Easy Printer Manager en klik vervolgens op HP Easy Printer Manager.

Voorbeeld van informatie over benodigdheden in HP Easy Printer Manager

Inkt- of tonerniveaus controleren (Mac)

Gebruik de printersoftware om uw inkt- of tonercartridges vanaf uw Mac-computer te controleren.

1. Klik op het Apple pictogram Apple pictogram, op Systeemvoorkeuren en vervolgens op Printers en scanners, Afdrukken en faxen of Afdrukken en scannen.

2. Selecteer uw printer in de lijst, klik op Opties en benodigdheden en klik vervolgens op het tabblad Benodigdheden.

Op Opties en benodigdheden klikken

Inkt- of tonerniveaus controleren (Android, iOS)

Gebruik de HP Smart-app om uw inkt- of tonercartridges vanaf uw Android- of Apple iOS-apparaat te controleren.

Ga naar om de HP Smart-app op uw mobiele apparaat te installeren. Voeg uw printer toe om de inkt- of tonerniveaus in het startscherm weer te geven.

Startscherm van de HP Smart-app met inktniveaus

Inkt- of tonerniveaus controleren (HP Ink Tank en Smart tank printers)

Als de inktniveaus worden in de HP printersoftware weergegeven als zijnde leeg, kunt u de inktniveaus van de printer handmatig bekijken via het inkttankvenster.

Houd de inktniveaus van de printer tussen de maximale en minimale vullijn.

Let op!:

Inktniveaus die lager zijn dan de minimale vullijn, kunnen een slechte afdrukkwaliteit veroorzaken. Inktniveaus boven de maximale vullijn kunnen lekken veroorzaken. Schade aan de printer als gevolg van niet goed gevulde inktreservoirs of het gebruik van inkt die niet van HP is, valt niet onder de garantie.

Voorbeeld van correct gevulde inktreservoirs

Voorbeeld van correct gevulde inktreservoirs

Vullijnen van inktreservoir

1: Maximale vullijn

2: Minimale vullijn

Veelgestelde vragen

Raadpleeg deze veelgestelde vragen voor meer informatie over het controleren van inkt- of tonerniveaus.

Hoe controleer ik de niveaus voor HP Instant Ink cartridges?

U kunt de cartridgeniveaus vanuit de software voor uw printer of op het bedieningspaneel van de printer controleren.

Tik op het HP Instant Ink pictogram HP Instant Ink pictogram op het bedieningspaneel van de printer om de inktniveaus te bekijken.

Ga naar uw HP Instant Ink-accountpagina om het aantal pagina's en de verzendingsstatus van de cartridge te bekijken pagina.

Hoe plaats ik nieuwe inkt- of tonercartridges?

Zoek de installatie-instructies op de website van HP.

Ga naar HP Klantenondersteuning, typ uw printermodel en zoek het document Cartridges vervangen.

Als uw printer geen cartridges gebruikt, kijk dan of er een document voor het Bijvullen van toner of Bijvullen van inkttanks is.

Hoe koop ik vervangende supplies voor mijn HP printer?

Nieuwe inktcartridges, toners, fotogevoelige rollen en andere benodigdheden zijn verkrijgbaar bij HP en bij plaatselijke winkeliers.

Ga naar de HP Store voor het vinden van vervangende supplies.

Als u een HP Instant Ink klant bent, gaat u naar HP Instant Ink - Verkrijgen van vervangende inktcartridges voor meer informatie.

Hoe kan ik problemen met de afdrukkwaliteit oplossen?

Informatie over het oplossen van problemen met de afdrukkwaliteit op de website van HP.

Ga voor stappen voor het verbeteren van de afdrukkwaliteit naar HP Klantenondersteuning en typ vervolgens uw printermodel in de zoekbalk. Zoek op de pagina van uw printer naar het document Afdrukkwaliteit.

Wat moet ik doen als de weergegeven niveaus niet correct zijn?

Inkt- of tonerniveaus die worden weergegeven in de HP printersoftware, zijn schattingen die worden berekend op basis van het gebruik. Deze schattingen worden onder de volgende omstandigheden minder nauwkeurig.

• U gebruikt geen originele inkt- of tonercartridges van HP.

• Er is een gereviseerde of opnieuw gevulde cartridge geïnstalleerd.

• De printer gebruikt inkttanks in plaats van cartridges.

• De printer een volledige hardwarereset heeft ondergaan.

Welke inkt- of tonercartridges zijn geschikt voor mijn printer?

Vind compatibele supplies op de website van HP.

Ga naar Welke cartridges zijn geschikt voor mijn HP printer? om de juiste inkt- of tonerbenodigdheden voor uw printer te vinden.