• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

De inkt-of tonerniveaus van HP printers controleren

Controleer de inkt- of tonercartridges regelmatig om in te schatten hoeveel inkt of toner zich nog in de cartridges bevindt. Wanneer inkt- of tonercartridge bijna leeg is, overweeg dan vervangende benodigdheden aan te schaffen, zodat u deze beschikbaar hebt. Plaats een nieuwe cartridge of bijvultoner wanneer de inkt- of tonercartridge leeg is of geen acceptabele afdrukkwaliteit meer biedt.

De inkt- of tonerniveaus op het bedieningspaneel controleren

Bij veel HP printers worden de inkt- en tonerniveaus van de cartridges op het bedieningspaneel getoond.

Controleer het Inktdruppel-pictogram ( of ), een Cartridge-pictogram , een Inktniveau-menu of een tonerniveau-indicator.

Inkt- of tonerniveaus controleren (Windows)

Controleer de printerinkt- of tonerniveaus op uw Windows-computer.

• HP Smart-app (Windows): Ga naar HP Smart - Microsoft Store (In het Engels) om de app te installeren en uw printer in te stellen. De geschatte inkt- of tonerniveaus op het beginscherm.

HP Smart-app met inktniveaus
  • HP Print and Scan Doctor: Download en voer HP Print and Scan Doctor uit. Selecteer uw printer, klik op Printer in de bovenste menubalk en klik vervolgens op Niveau benodigdheden.

Menu Niveau benodigdheden in HP Print and Scan Doctor
  • Printersoftware: Zoek in Windows naar de modelnaam en het modelnummer van uw printer en klik op de printernaam en vervolgens op HP Printer Assistant. Klik op Geschatte inktniveaus.

Voorbeeld van geschatte inktniveaus in HP Printer Assistant

Als uw printer niet verschijnt in de zoekresultaten, gaat u naar HP Stuurprogramma's en software downloaden de software om deze te installeren.

• HP laserprinters: Zoek in Windows naar Easy Printer Manager en open deze voor informatie over Supplies.

Voorbeeld van informatie over benodigdheden in HP Easy Printer Manager

Inkt- of tonerniveaus controleren (Mac)

Gebruik de printersoftware om uw inkt- of tonercartridges vanaf uw Mac-computer te controleren.

1. Klik op het pictogram Apple, op Systeemvoorkeuren en vervolgens op Printers en scanners, Afdrukken en faxen of Afdrukken en scannen.

2. Selecteer uw printer in de lijst, klik op Opties en benodigdheden en klik vervolgens op het tabblad Benodigdheden.

Op Opties en benodigdheden klikken

Inkt- of tonerniveaus controleren (Android, iOS)

Gebruik de HP Smart-app om uw inkt- of tonercartridges vanaf uw Android- of Apple iOS-apparaat te controleren.

Ga naar 123.hp.com om de HP Smart-app op uw mobiele apparaat te installeren. Voeg uw printer toe om de inkt- of tonerniveaus in het startscherm weer te geven.

Startscherm van de HP Smart-app met inktniveaus

Inkt- of tonerniveaus controleren (HP Ink Tank en Smart tank-printers)

Voer met behulp van het inktreservoirvenster een visuele controle uit van de inktniveaus van de printer.

Houd de inktniveaus van de printer tussen de maximale en minimale vullijn.

Let op!:

Inktniveaus die lager zijn dan de minimale vullijn, kunnen een slechte afdrukkwaliteit veroorzaken. Inktniveaus boven de maximale vullijn kunnen lekken veroorzaken. Schade aan de printer als gevolg van niet goed gevulde inktreservoirs of het gebruik van inkt die niet van HP is, valt niet onder de garantie.

Voorbeeld van correct gevulde inktreservoirs

Nummer

Omschrijving

1

Maximale vullijn

2

Minimale vullijn

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.

Hoe controleer ik de niveaus voor HP Instant Ink-cartridges?

U kunt de cartridgeniveaus vanuit de software voor uw printer of op het bedieningspaneel van de printer controleren.

Tik op het pictogram HP Instant Ink op het bedieningspaneel van de printer om de inktniveaus te bekijken.

Om de paginatellingen en de status van de cartridgeverzending te controleren, gaat u naar HP Instant Ink.

Hoe plaats ik nieuwe inkt- of tonercartridges?

Zoek de instructies voor het installeren van de cartridge voor uw printermodel op de website van HP.

Ga naar HP klantenondersteuning, typ uw printermodel en zoek het document Cartridges vervangen.

Als uw printer geen cartridges gebruikt, kijk dan of er een document voor het Bijvullen van toner of Bijvullen van inkttanks is.

Hoe koop ik vervangende benodigdheden voor mijn HP printer?

Nieuwe inktcartridges, toners, fotogevoelige rollen en andere benodigdheden zijn verkrijgbaar bij HP en bij plaatselijke winkeliers.

Ga naar HP Store om vervangende benodigdheden te kopen.

Als u een HP Instant Ink-klant bent, gaat u naar HP Instant Ink - Verkrijgen van vervangende inktcartridges voor meer informatie.

Hoe kan ik problemen met de afdrukkwaliteit oplossen?

Stappen voor het verbeteren van de afdrukkwaliteit per printermodel op HP Klantenondersteuning.

Ga naar HP klantenondersteuning en typ uw printermodel in de zoekbalk. Zoek op de pagina van uw printer naar het document Afdrukkwaliteit.

Wat moet ik doen als de weergegeven niveaus niet correct zijn?

Inkt- of tonerniveaus die worden weergegeven in de HP printersoftware, zijn schattingen die worden berekend op basis van het gebruik. Deze schattingen worden onder de volgende omstandigheden minder nauwkeurig.

• U gebruikt geen originele inkt- of tonercartridges van HP.

• Er is een gereviseerde of opnieuw gevulde cartridge geïnstalleerd.

• De printer gebruikt inkttanks in plaats van cartridges.

• De printer een volledige hardwarereset heeft ondergaan.

Welke inkt- of tonercartridges zijn geschikt voor mijn printer?

Zoek compatibele inkt- en tonercartridgenummers op de HP Klantenondersteuning.

Ga naar Welke cartridges zijn geschikt voor mijn HP printer? om de juiste cartridges voor uw printer te vinden.