• Informatie

Hoe vind ik de productnaam/-nummer van een HP-printer?

HP heeft honderden verschillende printermodellen uitgebracht. Zoek de naam en het modelnummer van uw printer op om compatibele supplies te bestellen, de juiste software te downloaden en relevante ondersteuningsinformatie te vinden.

Soorten identificatielabels gebruikt door HP

Omdat HP vele soorten printers heeft, zijn er verschillende soorten identificatie die worden gebruikt om printers te classificeren en te vinden.

• Serienaam: Een groep met vergelijkbare printers. De OfficeJet Pro 8720 printerserie bevat bijvoorbeeld de OfficeJet Pro 8720, 8725 en 8728 printers.

• Productnaam (of modelnummer): Dit is de merknaam van de printer. HP Tango en HP DeskJet 2545 zijn voorbeelden van productnamen.

• ID: Extra letters in een productnaam die verschillen tussen de dezelfde typen printers beschrijven. De HP LaserJet Pro M125a printer heeft bijvoorbeeld één USB-aansluiting en de HP LaserJet Pro M125nw heeft aansluitingen voor draadloze en bekabelde netwerken.

• Productnummer: Een korte naam die het exacte model van de printer aangeeft. K7C85A en M9C7A zijn voorbeelden van productnummers van printers.

• Serienummer: Een uniek nummer voor één printer. Alle printers die HP uitbrengt hebben een eigen uniek serienummer op de printer.

De productnaam op printer vinden

De productnaam en het productnummer staan meestal op de buitenkant van de printer bij een van de voorste hoeken, middenvoor of linksboven.

Opmerking:

Als u de productnaam aan de boven- of voorkant niet kunt vinden, zoekt u aan de achterkant of onderkant van de printer naar een label of kijkt u in de ruimte voor de cartridges.

De productnamen van de HP-printer bevinden zich bovenop of aan de voorzijde
Productnaamlocaties van HP-printer aan de voorkant

Vind de productnaam met HP Support Assistant (Windows 10, 8, 7)

HP Support Assistant biedt waardevolle apparaatinformatie, inclusief de HP-printernaam, het nummer en het serienummer.

1. Zoek in Windows naar HP Support Assistant en open dit hulpprogramma.

Opmerking:

Als u HP Support Assistant niet hebt, gaat u naar HP Support Assistant (in het Engels) om de app te installeren.

2. Als u een welkomstscherm ziet, volgt u de stappen om de initiële installatie te voltooien.

3. Klik op Mijn apparaten > Een HP apparaat toevoegen om de printer te zoeken en deze toe te voegen.

Op een HP apparaat toevoegen klikken

De productnaam, het productnummer en het serienummer worden weergegeven in de tegel Mijn printer.