• Informatie

OMEN by HP 880 desktops - een bovenste harde schijf vervangen

Als een van de bovenste harde schijven (HDD) is vastgelopen, beschadigd is of moet worden geüpgraded, dan kunt u de HDD vervangen.

Let op!:

Dit product bevat onderdelen die beschadigd kunnen raken door elektrostatische ontlading (ESD). HP raadt u aan een antistatische polsband te gebruiken en te werken op een vloer zonder vloerbedekking met een mat van geleidend schuim om de kans op elektrostatische ontlading (ESD) te reduceren.

Onderhoud van interne componenten verhoogt het risico op beschadiging van de computer, dat mogelijk niet onder de garantie valt. Begrijp het risico en raadpleeg de garantie van het product voordat u onderhoud gaat plegen aan de computer.

Voorbereiden voor het vervangen van onderdelen van de computer

Voorbereidingen rond de computer en de werkplek om een onderdeel van de computer te vervangen.

1. Schakel de computer uit en wacht totdat de onderdelen zijn afgekoeld.

2. Koppel het netsnoer los van de achterkant van de computer en trek de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.

3. Zet de computer op een leeg, vlak en stabiel werkoppervlak op een oppervlak zonder vloerbedekking met een geleidende foam om de kans op elektrostatische ontlading (ESD) te reduceren. HP raadt u aan om een antistatische polsband te gebruiken.

4. Bewaar de onderdelen of componenten in de beschermende verpakking totdat u ze wilt installeren.

5. Zorg dat u een platte schroevendraaier of kruiskopschroevendraaier hebt, afhankelijk van uw computermodel.

De bovenste harde schijf verwijderen

Een harde schijf verwijderen uit de behuizing bovenop de computer.

1. Open de toegangsklep van de harde schijf aan de bovenkant van de computer.

De toegangsklep voor de harde schijf openen
  2. Ontgrendel de lade van de harde schijf, pak de lus vast en haal de lade uit de computer.

Gebruik dezelfde stappen om indien nodig een tweede harde schijf te verwijderen.

De lus vastpakken en de lade vervolgens uit de computer verwijderen
  3. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de schroeven uit de harde schijf te verwijderen en leg de schroeven vervolgens opzij voor later gebruik.

De schroeven van de harde schijf verwijderen
  4. Verwijder harde schijf uit de lade.

De harde schijf uit de behuizing verwijderen

De bovenste harde schijf vervangen

Vervang de bovenste harde schijf, zet deze vast in de schijflade en plaats deze in de behuizing bovenop de computer.

1. Controleer de lade van de harde schijf om te bevestigen dat elk gat een rubberen oogje heeft. Vervang de ontbrekende oogjes als er gaten zijn zonder oogjes.

De lade controleren op oogjes
  2. Haal de nieuwe harde schijf uit de verpakking.

3. Plaats de nieuwe harde schijf in de lade en zorg ervoor dat u de gaten op de harde schijf uitlijnt met de openingen van de lade.

De harde schijf in de lade plaatsen en de openingen aan de zijkanten uitlijnen
  4. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de harde schijf vast te zetten met de schroeven die u opzij hebt gelegd.

5. Plaats de harde schijf in de behuizing en zet deze vervolgens vast.

De bovenste harde schijf in de bovenste behuizing plaatsen
  6. Sluit de toegangsklep van de harde schijf aan de bovenkant van de computer.

De toegangsklep voor de harde schijf sluiten