OMEN by HP 15 ce000, dc0000 PCs - De accu vervangen

Als de accu is vastgelopen, beschadigd is of moeten worden geüpgraded, kunt u de accu vervangen.

Let op!:

Dit product bevat onderdelen die beschadigd kunnen raken door elektrostatische ontlading (ESD). HP raadt u aan een antistatische polsband te gebruiken en te werken op een vloer zonder vloerbedekking met een mat van geleidend schuim om de kans op elektrostatische ontlading (ESD) te reduceren.

Onderhoud van interne componenten verhoogt het risico op beschadiging van de computer, dat mogelijk niet onder de garantie valt. Begrijp het risico en raadpleeg de garantie van het product voordat u onderhoud gaat plegen aan de computer.

Voorbereiden voor het vervangen van onderdelen van de computer

Voorbereidingen rond de computer en de werkplek om een onderdeel van de computer te vervangen.

1. Schakel de computer uit en wacht totdat de onderdelen zijn afgekoeld.

2. Koppel het netsnoer los van de achterkant van de computer en trek de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.

3. Zet de computer op een leeg, vlak en stabiel werkoppervlak op een oppervlak zonder vloerbedekking met een geleidende foam om de kans op elektrostatische ontlading (ESD) te reduceren. HP raadt u aan om een antistatische polsband te gebruiken.

4. Bewaar de onderdelen of componenten in de beschermende verpakking totdat u ze wilt installeren.

5. Zorg dat u een platte schroevendraaier of kruiskopschroevendraaier hebt, afhankelijk van uw computermodel.

De accu verwijderen

Verwijder de accu uit de computer.

1. Verwijder de bovenklep.

De bovenklep verwijderen
  2. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de vier schroeven van 5 mm te verwijderen waarmee de accu op zijn plaats vastzit.

Attentie:

Om lichamelijk letsel en schade aan de computer te voorkomen, moet u de accu niet doorboren, vervormen of barsten. Een interne punctie of breuk van de accu kan een elektrisch kortsluiting veroorzaken, wat kan leiden tot een thermische gebeurtenis.

De schroeven vinden om ze te verwijderen
  3. Til de achterrand van de accu met beide handen voorzichtig op en schuif de voorkant weg van de behuizing om de accu te verwijderen.

De accu verwijderen

De accu vervangen

Vervang de accu en bevestig deze vervolgens op zijn plaats in de computer.

1. Met beide handen schuift u de voorkant van de accu in de uitsparingen en laat u vervolgens de achterste rand omlaag vallen op de aansluiting op het moederbord.

De accu terugplaatsen
  2. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de vier schroeven van 5 mm terug te plaatsen waarmee de accu op zijn plaats vastzit.

De schroeven vinden om ze te verwijderen
  3. Plaats de bovenklep terug.

De bovenklep terugplaatsen