• Informatie

OMEN by HP Obelisk 875-0xx, 870-xxx Desktops - De harde schijf vervangen

Als de interne harde schijf (HDD) crasht, beschadigd is of geüpgraded moet worden, kunt u de HDD vervangen.

Let op!:

Dit product bevat onderdelen die beschadigd kunnen raken door elektrostatische ontlading (ESD). HP raadt u aan een antistatische polsband te gebruiken en te werken op een vloer zonder vloerbedekking met een mat van geleidend schuim om de kans op elektrostatische ontlading (ESD) te reduceren.

Onderhoud van interne componenten verhoogt het risico op beschadiging van de computer, dat mogelijk niet onder de garantie valt. Begrijp het risico en raadpleeg de garantie van het product voordat u onderhoud gaat plegen aan de computer.

Voorbereiden voor het vervangen van onderdelen van de computer

Voorbereidingen rond de computer en de werkplek om een onderdeel van de computer te vervangen.

1. Schakel de computer uit en wacht totdat de onderdelen zijn afgekoeld.

2. Koppel het netsnoer los van de achterkant van de computer en trek de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.

3. Zet de computer op een leeg, vlak en stabiel werkoppervlak op een oppervlak zonder vloerbedekking met een geleidende foam om de kans op elektrostatische ontlading (ESD) te reduceren. HP raadt u aan om een antistatische polsband te gebruiken.

4. Bewaar de onderdelen of componenten in de beschermende verpakking totdat u ze wilt installeren.

5. Zorg dat u een platte schroevendraaier of kruiskopschroevendraaier hebt, afhankelijk van uw computermodel.

Het toegangspaneel verwijderen

Verwijder het zijpaneel om de interne componenten van de computer te verwijderen en te vervangen.

1. Druk op de ontgrendelingsknop aan de achterzijde van de toren.

Op de ontgrendelingsknop aan de achterzijde van de computer drukken
  2. Pak het toegangspaneel aan weerszijden van de bovenkant vast en duw het toegangspaneel vervolgens een beetje in de richting van de behuizing.

Het paneel naar de behuizing duwen
  3. Til het toegangspaneel op en verwijder het, en zet het vervolgens voorzichtig opzij voor later gebruik.

Het toegangspaneel verwijderen

De interne harde schijf verwijderen

Haal de interne harde schijf uit de behuizing van de computer.

1. Koppel de stroom van de harde schijf en de SATA-kabel los van de onderkant van de houder van de vaste schijf.

De kabels van de harde schijf-houder vinden
  2. Koppel de stroom van de harde schijf en de SATA-kabel los van de harde schijf.

De kabels van de harde schijf vinden om los te koppelen
  3. Druk op de lipjes van de behuizing van de harde schijf en houd deze ingedrukt en verwijder de behuizing van de computer.

Gebruik dezelfde stappen om de behuizing van de secundaire harde schijf te verwijderen indien nodig.

Druk op de lipjes van de behuizing van de harde schijf om deze uit de computer te verwijderen
  4. Pak de behuizing aan beide zijden vast om de harde schijf te ontgrendelen en leg de behuizing vervolgens opzij voor later gebruik.

De harde schijf uit de behuizing verwijderen
  5. De harde schijf verwijderen.

De interne harde schijf vervangen

Vervang de interne harde schijf, bevestig deze in de behuizing en plaats deze vervolgens opnieuw in de computer.

1. Haal de nieuwe harde schijf uit de verpakking.

2. Wanneer u de harde schijf in één hand pakt, lijnt u de doorvoerpennen aan één kant van de lade van de harde schijf uit op de openingen aan de ene kant van de harde schijf.

Lijn de openingen aan de zijkanten van de vaste schijf uit met de pinnen in de lade
  3. Plaats de doorvoerpennen in de ene kant van de harde schijf en plaats de pinnen vervolgens in de andere zijde.

4. Druk op de lipjes van de lade van de harde schijf en houd deze vast en plaats de behuizing terug in de behuizing van de harde schijf.

De harde schijf terug in de pc plaatsen
  5. Sluit de SATA-gegevenskabel en de voedingskabel opnieuw aan op de harde schijf.

De kabels opnieuw aansluiten op de harde schijf
  6. Bevestig het netsnoer en de SATA-gegevenskabels aan de basis van de harde schijf-behuizing.

Bevestig de kabels aan de onderkant van de behuizing van de harde schijf

Sluit het paneel

Sluit het toegangspaneel aan de zijkant om de interne componenten van de computer te beschermen.

1. Pak het toegangspaneel aan weerszijden van de bovenkant vast, lijn het toegangspaneel uit met de behuizing en laat het toegangspaneel vervolgens voorzichtig zakken in de onderkant van de behuizing.

Lijn het zijpaneel uit met de onderkant van de behuizing en duw het paneel op zijn plaats
  2. Druk het toegangspaneel in de behuizing en druk aan beide zijden van het paneel totdat het op zijn plaats vastklikt.

Het zijpaneel op zijn plaats drukken