• Informatie

Stuur faxen met de HP Smart-app

Gebruik Mobile Fax om veilig documenten van een mobiel apparaat of computer te verzenden.

U hebt geen fax of telefoonlijn nodig voor het verzenden van faxen met een Mobile Fax.

Mobile Fax activeren in de HP Smart-app

Installeer de HP Smart-app als u dit nog niet hebt gedaan en activeer vervolgens Mobile Fax.

1. Zorg ervoor dat uw mobiele apparaat of computer op uw draadloze netwerk is aangesloten.

2. Open de HP Smart app. Als u niet over HP Smart beschikt, kunt u dit downloaden van 123.hp.com of de App Store.

3. Klik op de tegel Mobile Fax. Als u Mobile Fax niet in uw beginscherm ziet, klikt u op Persoonlijke tegels, klikt u op Mobile Fax om de tegel in te schakelen en gaat u vervolgens terug naar het beginscherm.

Opmerking:

Als u geen optie voor Mobile Fax in het Persoonlijk-menu ziet, is Mobile Fax mogelijk niet beschikbaar in uw land/regio.

Mobile Fax in de HP Smart-app
  4. Volg de aanwijzingen om u aan te melden of creëer een HP-account.

Stuur een fax met Mobile Fax

Maak een fax aan in de HP Smart-app en stuur deze vervolgens veilig naar een faxapparaat.

1. Klik in de HP Smart-app op Mobile Fax.

2. In de sectie Aan voegt u het faxnummer en de naam van de ontvanger toe of klikt u op het pictogram Contactpersonen om een eerder opgeslagen contactpersoon te selecteren.

De informatie over de ontvanger in het vak aan invullen
  3. In het gedeelte Van, voegt u uw naam en een telefoonnummer toe. De ontvanger kan deze informatie gebruiken om contact met u op te nemen. Klik op Optionele Info toevoegen om uw faxnummer of e-mail toe te voegen.

Uw informatie in het gedeelte Van invullen
  4. Om een voorblad toe te voegen, klikt u op Een voorblad toevoegen en typt u een onderwerp en een bericht.

5. Voeg een bestand als bijlage toe of scan het item dat u wilt faxen met uw printer of mobiele apparaatcamera.

Opmerking:

U kunt maximaal 50 pagina's of 20 MB in een enkele faxtaak verzenden.

• Een document of foto toevoegen: Klik op het pictogram Bestanden en Foto's, navigeer naar een map op uw mobiele apparaat of computer, cloud-opslag of socialemedia-account. Meld u aan, indien nodig, en selecteer vervolgens een bestand.

• Een document of foto scannen vanaf uw printer: Klik op het pictogram Scanner, klik op het pictogram Instellingen om de scaninstellingen te wijzigen en scan vervolgens een document of foto met uw printer. Klik op het Plusteken om pagina's aan de scan toe te voegen. Wanneer u klaar bent met scannen, klikt u op Volgende.

Opmerking:

Als u met een printer wilt scannen, moet u een printer met scanfunctionaliteit hebben toegevoegd aan de HP Smart-app.

• Een document of foto scannen met de camera van uw mobiele apparaat: Tik op het pictogram Camera en scan een document of foto met de camera van uw mobiele apparaat. Klik op het Plusteken om pagina's aan de scan toe te voegen. Wanneer u klaar bent met scannen, klikt u op Volgende.

6. Klik op Fax verzenden.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.

Kan ik faxen ontvangen met Mobile Fax?

Nee. Mobile Fax is alleen voor het verzenden van faxen.

Om faxen te kunnen ontvangen, moet u een printer met fax-ondersteuning hebben.

Wat moet ik doen als de fout 'Verzenden mislukt' of 'SFAPI' wordt weergegeven?

Probeer de volgende tips voor het oplossen van problemen wanneer een fax niet kan worden verzonden of een SFAPI-fout wordt weergegeven.

• Kijk of er een fout en oplossing in de HP Smart-app is: Controleer de HP Smart-app op een melding of foutbericht en volg de instructies om het probleem op te lossen.

• Controleer of het faxnummer dat u hebt gekozen correct is en de ontvanger gereed is voor uw fax. Een fax kan mislukken omdat het faxapparaat bezet is, offline is of niet meer wordt gebruikt.

• Probeer het opnieuw: Tijdelijke storingen met de internetverbinding of het telefoonsysteem kunnen ervoor zorgen dat uw fax niet kan worden verzonden.

Als het probleem zich blijft voordoen, Neem contact op met HP Klantenondersteuning.

Naar en van welk land kan ik faxen verzenden en ontvangen?

U kunt faxen verzenden naar alle landen in deze lijst.

Controleer of de land/regiocode correct is voor het land/de regio waar u naar toe verstuurt.

De landcode wijzigen voor het verzenden van een fax naar een ander land
  • Afghanistan

• Albanië

• Andorra

• Angola

• Antigua en Barbuda

• Argentinië

• Armenië

• Aruba

• Australië

• Oostenrijk

• Bahama's

• Bahrein

• Bangladesh

• Barbados

• Wit-Rusland

• België

• Belize

• Benin

• Bermuda

• Bhutan

• Bolivia

• Bosnië en Herzegovina

• Botswana

• Brazilië

• Brunei Darussalam

• Bulgarije

• Cambodja

• Kameroen

• Canada

• Kaapverdische Eilanden

• Kaaimaneilanden

• Centraal-Afrikaanse Republiek

• Chili

• China

• Colombia

• Costa Rica

• Ivoorkust

• Kroatië

• Cyprus

• Tsjechië

• Denemarken

• Dominicaanse Republiek

• Ecuador

• Egypte

• El Salvador

• Equatoriaal-Guinea

• Estland

• Ethiopië

• Faeröer

• Fiji

• Finland

• Frankrijk

• Frans-Guyana

• Frans-Polynesië

• Georgië

• Duitsland

• Ghana

• Gibraltar

• Griekenland

• Groenland

• Guadeloupe

• Guatemala

• Guinee-Bissau

• Guyana

• Haïti

• Honduras

• Hongkong

• Hongarije

• IJsland

• India

• Indonesië

• Irak

• Ierland

• Israël

• Italië

• Jamaica

• Japan

• Jordanië

• Kazachstan

• Kenia

• Korea (Zuid-Korea)

• Koeweit

• Kyrgyzstan

• Laos (Democratische Volksrepubliek Laos)

• Letland

• Libanon

• Lesotho

• Litouwen

• Luxemburg

• Macau

• Macedonië

• Malawi

• Maleisië

• Mali

• Malta

• Martinique

• Mauritius

• Mayotte

• Mexico

• Moldavië

• Mongolië

• Mozambique

• Myanmar

• Namibië

• Nepal

• Nederland

• Nieuw-Caledonië

• Nieuw-Zeeland

• Nicaragua

• Niger

• Nigeria

• Noorwegen

• Oman

• Pakistan

• Panama

• Paraguay

• Peru

• Filipijnen

• Polen

• Portugal

• Puerto Rico

• Qatar

• Réunion

• Roemenië

• Russische Federatie

• Rwanda

• Saint Lucia

• Saint Pierre en Miquelon

• Saoedi-Arabië

• Singapore

• Slowakije

• Zuid-Afrika

• Spanje

• Sri Lanka

• Suriname

• Swaziland

• Zweden

• Zwitserland

• Taiwan

• Tadzjikistan

• Tanzania

• Thailand

• Togo

• Trinidad en Tobago

• Turkije

• Turkmenistan

• Oeganda

• Verenigde Arabische Emiraten

• Verenigd Koninkrijk

• Verenigde Staten

• Uruguay

• Oezbekistan

• Venezuela

• Vietnam

• Amerikaanse Maagdeneilanden

• Wallis en Futuna

• Jemen

• Zambia

Kan ik Mobile Fax annuleren of verwijderen?

Als u geen Mobile Fax wilt gebruiken, kunt u de tegel verwijderen uit uw startscherm in de lijst Persoonlijke tegels.

Mobile Fax is een permanent onderdeel van de HP Smart-app, net als voor het afdrukken van foto's of het scannen. Deze wordt automatisch opgenomen in nieuwere versies van de app.

HP heeft tijdens de gratis proefperiode geen betaling of abonnement nodig om de Mobile Fax-service te kunnen gebruiken. 30 dagen voor de beëindiging van de gratis proefperiode biedt HP een betaald serviceplan. U kunt er op dat moment voor kiezen of een bestaand abonnement op elk moment annuleren.

Wat zijn de vereisten voor Mobile Fax?

Aan de volgende vereisten moet worden voldaan voor u Mobile Fax kunt gebruiken.

Android en iOS

• HP Smart-app versie 7.0 of later

• Android 6.0 of later of Apple iOS 11 of later

Windows 10

• HP Smart-app versie 11.0 of later

• Windows 10 versie 1709 of later

Mac

• HP Smart-app versie 4.1 of later

• macOS versie 10.12 of later

Waarom zou ik een fax in plaats van een e-mail verzenden?

Faxen is veiliger dan e-mail.

Een fax is gecodeerd en de bestanden die u verzendt zijn alleen zichtbaar voor u en de ontvanger. Het is een veilige manier om persoonsgegevens zoals medische geschiedenis of gevoelige informatie zoals juridische contracten te verzenden.

Hoe weet ik dat de fax is ontvangen?

Nadat u een fax hebt verzonden, verschijnt de melding Fax afgeleverd of Verzending mislukt in de HP Smart-app.

De eerdere faxen worden weergegeven in de Faxgeschiedenis als afgeleverd of mislukt . Vind de Faxgeschiedenis in het menu Meer in Mobile Fax. Als de fax niet wordt weergegeven onder Verzonden, controleer dan de Ontwerp-ijst.

Verzonden items in de lijst Faxgeschiedenis

Hoe annuleer ik een faxbericht?

Nadat u een fax hebt verzonden, klikt u op Fax annuleren onder in het scherm.

Het is alleen mogelijk om een fax te annuleren als deze nog niet is verzorgd. Wanneer een fax wordt geannuleerd tijdens een verzending, kan de ontvanger nog steeds een deel of zelfs de hele fax ontvangen.

Hoe kan ik mijn faxgeschiedenis opzoeken of opslaan?

In het venster faxgeschiedenis ziet u eerder verzonden faxen.

1. Klik op Mobile Fax, klik op het pictogram Meer en klik vervolgens op Faxgeschiedenis.

Faxgeschiedenis openen in de HP Smart-app
  2. Klik op een fax om de details van die fax te bekijken.

3. Klik op Faxlogboek exporteren als u een fax wilt opslaan op uw mobiele apparaat, computer of cloudaccount.

Let op!:

Faxen die buiten de HP Smart-app worden opgeslagen, zijn mogelijk niet veilig.