• Informatie

HP printers - Etiketten afdrukken voor adressen, cd's, dvd's en meer

Gebruik uw HP printer en een tekstverwerkingsprogramma of speciale sjablonen voor het afdrukken van adressen, verzendinformatie, etiketten voor cd's/dvd's en andere soorten etiketten.

Voordat u begint met het afdrukken van etiketten

Lees deze richtlijnen en tips voordat u begint met het afdrukken van etiketten.

• Test de afdruktaak eerst op gewoon papier: Controleer hoe het etiketvel in de papierlade moet worden geplaatst. Maak hiervoor een markering op één kant van het gewone papier en druk het etiket af om te ontdekken of het etiket links of rechts en voor- of achteraan wordt afgedrukt op het testblad.

Plaats het testblad achter het etiketvel en houd beide tegen een lamp om te controleren of de tekst binnen het etiketvak past en groot genoeg is.

• Plaats de etiketvellen correct in de printer: Controleer of er vellen zijn die aan elkaar plakken, maar buig daarbij geen hoekjes om en zorg ervoor dat de etiketten niet loskomen van de achterkant. Plaats de vellen in de papierlade, boven op een stapel van ongeveer 25 vellen gewoon papier. Stop de lade niet helemaal vol.

• Selecteer de juiste instellingen voor afdruktaken: In het programma waarmee u de etiketten maakt, stelt u de afdrukkwaliteit in op Normaal en stelt u het papiertype in op Gewoon of Etiket, als die optie beschikbaar is. Als het hele vel etiketten onjuist is uitgelijnd, past u de marge bovenaan en links aan in de lay-outinstellingen.

• Controleer de staat van de etiketten: Gebruik geen etiketten die zijn gekreukt, gekruld, los zijn gekomen van de achterkant of op enige wijze zijn beschadigd.

Etiketten afdrukken (Windows)

Voor het afdrukken van etiketten gebruikt u speciaal vormgegeven sjablonen of de verzendlijstenfunctie in Microsoft Word. U kunt er echter ook voor kiezen om een oplossing van een etiketfabrikant te gebruiken.

• Hulpprogramma's voor Microsoft Word Mailings: Klik in de menubalk bovenaan op Verzendlijsten en klik vervolgens op Etiketten. In het venster Enveloppen en etiketten klikt u op Opties, selecteert u het merk etiket in het menu Etiketleveranciers, selecteert u het Productnummer en klikt u op OK.

Opmerking:

Voor meer informatie over het afdrukken van etiketten met de functie Afdruk samenvoegen gaat u naar Microsoft Office: Etiketten voor de adressenlijst afdrukken (in het Engels).

Hulpprogramma's voor Microsoft Word Mailings
  • Vooraf samengestelde Microsoft Word-etikettensjablonen: In Word klikt u op Bestand, klikt u op Nieuw en zoekt u naar een etiketsjabloon.

• Leveranciers van etiketsjablonen: Etiketbedrijven zoals Avery (in het Engels) bieden online hulpprogramma's en sjablonen om hun etiketten af te drukken. Controleer de website van het etiketbedrijf voor informatie en opties.

Etiketten afdrukken (Mac)

Voor het afdrukken van etiketten gebruikt u beheer- of tekstverwerkingsapps van Mac of gebruikt u sjablonen van etiketfabrikanten.

Speciale overwegingen bij het afdrukken van cd- en dvd-etiketten

Let op de volgende informatie bij het afdrukken van etiketten voor cd's en dvd's.

Voor de beste resultaten bij het afdrukken van cd- en dvd-etiketten koopt u speciale etiketten voor cd's en dvd's en gebruikt u ontwerpsoftware en sjablonen die online beschikbaar zijn. Met services zoals Avery Custom Printed CD and DVD Labels (in het Engels) en SureThing Disc Labeler (in het Engels) kunt u tegen betaling gebruikmaken van ontwerpprogramma's en sjablonen.

Let op!:

Voorkom schade aan uw cd- of dvd-station door uitsluitend etiketten te gebruiken die speciaal zijn bedoeld voor het type schijf dat u gebruikt. Volg alle richtlijnen die van toepassing zijn en plaats de etiketten in het midden op de schijf.