• Informatie

HP printers - Waar vind ik de productnaam of het nummer van mijn printer?

HP heeft honderden verschillende printermodellen uitgebracht. Zorg dat u het modelnummer kent voor het bestellen van compatibele benodigdheden, het downloaden van software of het zoeken van relevante ondersteuningsinformatie.

Soorten identificatielabels gebruikt door HP

Omdat HP vele soorten printers heeft, zijn er verschillende soorten identificatie die worden gebruikt om printers te classificeren en te vinden.

• Serienaam: Een groep met vergelijkbare printers. De OfficeJet Pro 8720 printerserie bevat bijvoorbeeld de OfficeJet Pro 8720, 8725 en 8728 printers.

• Productnaam (of modelnummer): Dit is de merknaam van de printer. HP Tango en HP DeskJet 2545 zijn voorbeelden van productnamen.

• ID: Extra letters in een productnaam die verschillen tussen de dezelfde typen printers beschrijven. De HP LaserJet Pro M125a printer heeft bijvoorbeeld één USB-aansluiting en de HP LaserJet Pro M125nw heeft aansluitingen voor draadloze en bekabelde netwerken.

• Productnummer: Een korte naam die het exacte model van de printer aangeeft. K7C85A en M9C7A zijn voorbeelden van productnummers van printers.

• Serienummer: Een uniek nummer voor één printer. Alle printers die HP uitbrengt hebben een eigen uniek serienummer op de printer.

De productnaam op printer vinden

De productnaam staat op de behuizing van de printer. Gebruikelijke locaties zijn de voorkant en links bovenop de printer.

Opmerking:

Als u de productnaam niet kunt vinden, zoekt u aan de achterkant of onderkant naar een label of kijkt u in de ruimte voor de cartridges.

Voorbeeld van gebruikelijke locaties voor de productnaam van een HP printer

Voorbeeld van gebruikelijke locaties voor de productnaam van een HP printer

Vind de productnaam met HP Support Assistant (Windows 10, 8, 7)

HP Support Assistant is een app die waardevolle informatie over het apparaat biedt, zoals de productnaam van uw HP printer.

1. Als u niet over HP Support Assistant beschikt, downloadt en installeert u deze app via de HP Support Assistant website (in het Engels).

2. Zoek in Windows naar HP Support Assistant en open dit hulpprogramma.

3. Als u een welkomstscherm ziet, volgt u de instructies om de installatie te voltooien.

4. Klik op Mijn apparaten > Een HP apparaat toevoegen om uw HP printer te zoeken en deze toe te voegen aan het hoofdvenster.

Op een HP apparaat toevoegen klikken

De productnaam wordt weergegeven in de tegel voor uw printer.

Locatie van de productnaam