• Informatie

Scannen met een HP printer

Stel scantaken van de printer in of gebruik uw camera om documenten en foto's te maken.

Scannen met de HP Smart-app (Windows, Mac)

Scan documenten en foto's van de printer, leg items vast met de camera van de computer of gebruik de hulpprogramma's voor scans met bestanden die zijn opgeslagen op de computer.

1. Open de HP Smart app. Als u niet over HP Smart beschikt, kunt u dit downloaden van 123.hp.com of de App Store.

2. Klik op de tegel Scannen in het startscherm.

3. Selecteer een optie op de bovenste menubalk.

• Scanner: Plaats het origineel op de glasplaat van de printer of in de automatische documentinvoer (ADF). Selecteer het type scanopdracht, de grootte, kleur en resolutie-instellingen en klik vervolgens op Scannen in de rechter benedenhoek.

• Importeren: Selecteer Foto's die zijn opgeslagen op uw computer om een begrenzing toe te passen en gebruik vervolgens de instellingen om te bewerken, af te drukken en te delen.

• Camera: Maakt gebruik van de camera van de computer of een webcam voor het vastleggen, bewerken en afdrukken van een foto of document.

Scantaken HP Smart-app
  4. Pas de randen aan met de cirkels in de hoeken van het gescande, ingevoerde of vastgelegde item en klik vervolgens op Toepassen.

De grenzen van een gescand item aanpassen in HP Smart
  5. In het venster Scanresultaat gebruikt u de volgende opties om de scantaak te voltooien.

• Meerdere pagina's opslaan in één scanbestand: Klik op Pagina's toevoegen.

• Maak een PDF-bestand of selecteer het fotobestandstype: Selecteer PDF of JPG in de onderste menubalk.

• Scan naar e-mail verzenden: Klik op Delen en vervolgens op E-mail.

• Bewerkingen voor scankwaliteit uitvoeren: Klik op Bewerken om de kleuren te roteren, bij te snijden, aan te passen en om de hoek te wijzigen.

Scannen met de HP Smart app (Android, Apple iOS)

Documenten en foto's scannen vanaf de printer of items vastleggen met de camera van een telefoon of tablet.

1. Open de HP Smart app. Als u niet over HP Smart beschikt, kunt u dit downloaden van 123.hp.com of de App Store.

2. Open de app en klik vervolgens op het plusteken om uw printer in te stellen.

3. Selecteer een van de volgende scantegels in het hoofdscherm van de app.

• Printerscan: Plaats het origineel op de glasplaat van de printer of in de automatische documentinvoer (ADF). Tik in de app op het pictogram Instellingen om de invoerbron, resolutie en kleur te selecteren en tik vervolgens op Gereed. Tik op de blauwe cirkel om het item te scannen.

• Camerascan: Gebruikt de camera op uw telefoon of tablet om een foto of document vast te leggen dat u kunt bewerken, afdrukken of delen.

4. In het voorbeeldvenster gebruikt u de volgende opties om de scantaak te voltooien.

HP Smart-scanvoorbeeld
    • Meerdere pagina's opslaan in één scanbestand: Tik op het plusteken.

• Een PDF maken of een afbeeldingsbestandstype selecteren: Tik op Delen/Opslaanen tik vervolgens op Opmaak om een bestandstype te selecteren.

• Scan naar e-mail verzenden: Tik op Delen/Opslaan, wijzig de gewenste bestandsinstellingen en tik vervolgens op Delen/Opslaan om de optie E-mail weer te geven.

• Bewerkingen voor scankwaliteit uitvoeren: Tik op het pictogram Bewerken om kleuren aan te passen, filters toe te passen, bij te snijden en tekst toe te voegen.

Scannen met Webscan (Chromebooks)

Voor printers met een scanfunctie kunt u documenten en foto's scannen met Webscan via een netwerkverbinding. Geen extra software of stuurprogramma's vereist.

1. Plaats het item op de glasplaat van de scanner of in de automatische documentinvoer (ADF).

Opmerking:

Plaats geen foto's in de automatische documentinvoer om schade aan de foto's of printer te voorkomen.

2. Zorg ervoor dat de printer is verbonden met hetzelfde netwerk als uw computer of mobiele apparaat.

3. Zoek het IP-adres van de printer.

• Printer met een bedieningspaneel: Zoek het IP-adres in het menu Draadloos of in netwerkinstellingen.

Voorbeeld van het scherm Overzicht Draadloos
    • Printers zonder bedieningspaneelmenu: Druk een Netwerkconfiguratie of testpagina voor het draadloze netwerk af om het IP-adres te zoeken.

Bij de meeste printers drukt u tegelijk op de knoppen Draadloos en Informatie of de knoppen Draadloos en Start kopiëren zwart.

Voor HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango-printers houdt u de knop Informatie vast tot alle knoppen van het bedieningspaneel oplichten en druk vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Hervatten.

Voorbeeld van een IP-adres op het netwerkconfiguratierapport
  4. Typ het IP-adres van de printer in de adresregel van de webbrowser in en druk op Enter om de startpagina of geïntegreerde webserver (EWS) van de printer te openen.

Een IP-adres in de adresbalk van de webbrowser typen
  5. Als er een venster voor het aanmelden of een certificaat verschijnt, voer de informatie dan in om de EWS te openen.

• Als een beveiligingscertificaat van de website wordt weergegeven, klikt u op Doorgaan om de startpagina van de printer te openen.

• Als er een aanmeldvenster wordt geopend, typt u admin voor de gebruikersnaam en typt u vervolgens de pincode die wordt weergegeven op het label onder of op de achterzijde van de printer, of het wachtwoord dat door de printerbeheerder is ingesteld.

Voorbeeld van de PIN-sticker op de printer
  6. Klik op Scannen.

Het bericht U kunt deze functie niet gebruiken omdat deze is uitgeschakeld wordt weergegeven.
    Het Scanmenu openen in de EWS
  7. Klik op Instellingen > Beveiliging > Beheerder.

8. Als u wordt gevraagd om naar een beveiligde webpagina met HTTPS-ondersteuning te gaan, klikt u op OK of op Omleiden naar HTTPS.

9. Als het bericht Uw verbinding is niet privé wordt weergegeven, klikt u op Geavanceerd > Verdergaan met [Printer IP-adres].

10. In de Beheerdersinstellingen selecteert u het vakje naast Webscan of Webscan vanuit EWS, klik op Toepassen > OK.

11. Ga terug naar het menu Scannen, selecteer de scanvoorkeuren, klik op Scan starten en volg de instructies om de scan op te slaan.

Voorbeeld van het menu Instellingen voor Webscan in de EWS

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.

Zijn er andere app's of hulpprogramma's om te scannen beschikbaar?

Gebruik een ander scanprogramma op basis van uw behoeften. Om extra scanfuncties met ondersteunde printers in te schakelen, installeert u HP Scan-software om dubbelzijdig te scannen met behulp van de printer en een bewerkbare scanbestand te maken.

• HP Scan-software (Windows en Mac): Ga naar 123.hp.comom de driver en software met volledige functionaliteit te installeren. Nadat u de installatie van de printer hebt voltooid, opent u de scansoftware.

• Windows: Zoek in Windows naar de modelnaam en het nummer van uw printer om HP Printer Assistant te openen. Klik op het tabblad Scan op Een foto of document scannen om HP Scan te openen.

• Mac: Open HP Easy Scan in de lijst Toepassingen . Klik op het vervolgkeuzemenu Scanner en selecteer vervolgens uw printer.

Afhankelijk van uw printer ondersteunt deze scansoftware de volgende functies:

• Scannen vanaf het bedieningspaneel van de printer naar de computer of naar een e-mailaccount

• Dubbelzijdig scannen met behulp van de automatische documentinvoer

• Een bewerkbaar scanbestand maken met behulp van OCR-software

• Windows Faxen en scannen: Zoek in Windows naar Windows Faxen en scannen en open deze applicatie. Klik op Nieuwe scan en selecteer de printer om mee te scannen.

Op Nieuwe scan klikken in Windows Faxen en scannen
  • Windows Paint: Zoek in Windows naar Paint en open deze applicatie. Klik op Bestand of het pictogram Menu en klik op Van scanner naar camera.

• Windows Scan-app: Zoek in Windows naar de app Scanner en open deze . Als deze niet wordt vermeld, gaat u naar Windows Scan (in het Engels) om deze te installeren.

• Apple Image Capture (Mac): Open Image Capture in de lijst Toepassingen, klik op de naam van uw printer in de lijst Apparaten of Gedeeld en klik vervolgens op Details weergeven om de scaninstellingen te openen.

• HP MFP scan voor HP Laser MFP printers (Windows): Nadat u het volledige softwarepakket hebt geïnstalleerd 123.hp.com, zoekt u in Windows naar HP MFP scan en opent u deze functie. Klik op Snelle scan om een document of foto te scannen zonder de instellingen te wijzigen of klik op Geavanceerde scan voor meer opties en instellingen voor scantaken.

Hoe kan ik een scan opslaan als een bewerkbaar tekstbestand?

Optical character recognition (OCR)-software (tekstherkenning) converteert de letters in een originele scan naar een bewerkbaar tekstbestand. Installeer de HP printersoftware voor Windows en Mac om deze functie te gebruiken, indien beschikbaar.

1. Ga naar 123.hp.com om het stuurprogramma en de software te installeren.

2. Nadat u de printer hebt geïnstalleerd, opent u de scansoftware om te controleren of OCR-scans wordt ondersteund.

• Windows: Zoek in Windows naar de modelnaam en het nummer van uw printer om HP Printer Assistant te openen. Klik op het tabblad Scan op Een foto of document scannen om HP Scan te openen. Zoek naar een snelkoppeling Opslaan als bewerkbare tekst (OCR).

• Mac: Open HP Easy Scan in de lijst met Toepassingen . Klik op het vervolgkeuzemenu Scanner en selecteer vervolgens uw printer. Scan een document, klik op Verzenden en selecteer Map. Klik op het menu Indeling en zoek naar RTF of TXT.

3. Als deze opties niet beschikbaar zijn, werd uw printer niet geleverd met OCR-software. Neem contact op met een externe OCR-softwareleverancier, zoals OmniPage, FineReader of Readiris, om te zien of uw printer compatibel is.

Waarom kan ik mijn draadloze printer niet aansluiten of scannen via het netwerk?

Spoor netwerkproblemen op en controleer de installatievereisten als de printer niet wordt gevonden tijdens de installatie van de software of als draadloze afdruktaken mislukken.

• Slechte netwerkverbinding: Plaats de printer en de computer of het mobiele apparaat dichter bij de draadloze router en controleer vervolgens of de signaalkwaliteit is verbeterd. Probeer een website te openen om te controleren of de internetverbinding goed werkt. Bij een trage of haperende Wi-Fi-verbinding start u de router opnieuw op door het netsnoer los te koppelen. Wacht vervolgens 15 seconden voordat u het snoer opnieuw aansluit.

• Printer is uitgeschakeld of in slaapstand: Raak het menu op het bedieningspaneel aan of druk op de Aan/uit-knop. De printer komt nu uit de slaapstand en is weer gereed voor gebruik. Soms wordt op de printer de status 'offline' weergegeven terwijl de printer eigenlijk gereed is.

• Controleer de verbindingsstatus van de printer: Controleer of de draadloze communicatie is ingeschakeld en of de printer is verbonden met hetzelfde netwerk als uw computer of mobiele apparaat. Als uw printer een lampje heeft naast het pictogram of de knop Draadloos, controleer dan of dit lampje brandt. Als het lampje niet brandt of knippert, is de verbinding met het netwerk verbroken.

• De printer opnieuw verbinden met het netwerk:

• Printers met aanraakschermen: Open de Wizard voor draadloze installatie vanuit het menu Draadloos, Instellingen of Netwerk installeren. Selecteer uw netwerknaam en voer het wachtwoord in om de verbinding te voltooien.

• Printers zonder aanraakschermen: Houd op de printer de knop Draadloos ingedrukt tot het lampje knippert. Houd binnen twee minuten de knop WPS ingedrukt op de router. Het lampje voor draadloze communicatie op de printer stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

• Apparaten opnieuw opstarten: Eventuele fouten kunnen worden opgelost door de printer of het mobiele apparaat opnieuw op te starten.

• Een Testrapport voor draadloos netwerk afdrukken: Zoek op de website van HP Klantenondersteuning naar uw printermodel en zoek op 'Zelftestpagina' om het document te vinden over het afdrukken en evalueren van het rapport.

• Bluetooth inschakelen tijdens printerinstallatie (alleen Android, iOS): De HP Smart-app gebruikt Bluetooth om de printer te zoeken en de draadloze verbinding met het netwerk te installeren.