• Informatie

Foto's afdrukken met een HP printer

Print foto's van hoge kwaliteit met behulp van het juiste papier en de juiste instellingen voor uw afdruktaak.

Fotopapier in de hoofdinvoerlade plaatsen

Laad compatibel fotopapier in uw HP printer.

Opmerking:

Als de printer een aparte fotopapierlade heeft, raadpleegt u de gebruikershandleiding voor het printen vanaf die lade.

1. Verwijder al het gewone papier uit de hoofdinvoerlade.

2. Plaats het fotopapier met de korte rand in de lade. Als het papier een geperforeerde tab heeft, plaatst u het papier zodat het tabblad naar u gericht is om te voorkomen dat hierop wordt geprint.

• Inkjetprinters met lade aan de achterzijde: Plaats glanzend inkjet fotopapier of print met de afdrukzijde naar boven

Fotopapier in de achterste lade plaatsen
    • Inkjet printers met een lade aan de voorzijde: Plaats glanzend inkjet fotopapier of print met de afdrukzijde naar beneden

Fotopapier in de voorste lade plaatsen
    • LaserJet printers met een lade aan de voorzijde: Plaats glanzend laser fotopapier of print met de afdrukzijde naar boven

3. Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen zodat deze tegen de rand van het papier komen.

De foto afdrukken (Windows)

Druk uw foto af via de software voor het bewerken van foto's na het wijzigen van enkele instellingen voor de afdrukkwaliteit.

1. Voordat u print, bewerkt u de foto om kleuren, helderheid, contrast en andere instellingen te verbeteren.

2. Klik met de rechtermuisknop op de foto, selecteer Openen met en selecteer Windows Foto-viewer of Paint.

Opmerking:

Open de foto met Paint om deze stappen te gebruiken voor Windows 10. Windows Foto-viewer wordt niet geleverd met Windows 10 en is vervangen door de app Foto's.

3. Klik op Afdrukken of op Bestand of het menupictogram Microsoft Paint (Paint) en klik op Afdrukken.

Het venster Afdrukken of Afbeeldingen afdrukken wordt geopend met de instellingen voor algemene afdruktaken.

4. Open het venster Documenteigenschappen van de printer voor toegang tot meer afdrukinstellingen.

Als u deze instellingen niet ziet, gaat u naar 123.hp.com om het HP stuurprogramma met volledige functionaliteit te installeren.

• Klik in het venster Afbeeldingen afdrukken in de Windows Foto-viewer op Opties... en klik op Printereigenschappen....

• Klik in het venster Afdrukken in Paint op Voorkeuren.

Het venster documenteigenschappen
  5. Wijzig de instellingen voor de afdruktaak in het venster Eigenschappen of Voorkeuren. Gebruik de knop Geavanceerd of de tabbladen boven in het venster om uw instellingen te zoeken.

• Afdrukstand staand of liggend: Selecteer Staand voor verticale afdrukken of Liggend voor horizontale afdrukken.

• Papierlade of bron: Als de printer meer dan één lade heeft, selecteert u de lade waarin het fotopapier is geplaatst.

• Type fotopapier: Stel het type papier in dat u gebruikt, zoals HP fotopapier, glanzend of matte afwerking.

• Papierformaat: Selecteer het papierformaat dat u in de printer hebt geplaatst.

• Een rand toevoegen of verwijderen: Voeg een witrand toe om de foto of print tot de rand van het papier.

Opmerking:

Als het venster Documenteigenschappen een tabblad Afdruksnelkoppeling heeft, selecteert u een snelkoppeling met uw voorkeursinstellingen.

6. Selecteer op het tabblad Papier/kwaliteit en in Geavanceerd de beschikbare instellingen voor de afdrukkwaliteit.

Opmerking:

Kwaliteit wordt gemeten in punten per inch (dpi). Hogere DPI produceert betere foto's maar verlaagt de afdruksnelheid.

• Concept: Laagste DPI wordt normaal gesproken gebruikt wanneer de inktcartridges bijna leeg zijn of wanneer hoge afdrukkwaliteit niet nodig is

• Normaal: Standaard kwaliteitsinstelling geschikt voor de meeste afdruktaken

• Beste: Betere DPI dan Normaal

• Max DPI: Hoogste DPI-instellingen beschikbaar

7. Selecteer een van de volgende opties op basis van uw afdrukbehoeften op het tabblad Papier/kwaliteit, Kleur of Eigenschappen of in het menu Geavanceerd, Kleurmodus of Afdrukken in grijstinten.

Opmerking:

Als u regelmatig in zwart-wit afdrukt, maar u merkt dat er ook kleureninkt wordt gebruikt, gebruikt uw printermodel een mix van zwarte en gekleurde inkt om korreligheid te verminderen. Daarnaast wordt bij alle cartridges inkt gebruikt om periodiek onderhoud uit te voeren waarmee verstoppingen en andere problemen met de afdrukkwaliteit worden voorkomen. Er is geen manier om deze functie te omzeilen.

• Zwart-wit, Monochroom, Alleen zwarte inkt of Grijstinten: De zwarte cartridge wordt alleen gebruikt om afdrukken in zwart-wit te maken.

• Hoge kwaliteit grijstinten: Maakt gebruik van alle kleuren en zwart voor afdrukken van hogere kwaliteit in zwart-wit.

• Kleur: Hiermee worden alle kleuren en zwart gebruikt om in volledige kleuren af te drukken.

8. Klik op OK en klik vervolgens op Afdrukken.

9. Om uw instellingen voor toekomstige afdruktaken op te slaan, selecteert u een van de snelkoppelingen voor afdruktaken, wijzigt u een van de instellingen, klikt u op Gebruikersspecifieke afdrukinstellingen en klikt u vervolgens op Opslaan als.

10. Verwijder na het printen al het fotopapier uit de lade en bewaar het in de verpakking waarin het werd geleverd of in een plastic tas. Als het voor langere tijd in de invoerlade blijft kan het papier mogelijk omkrullen.

De foto afdrukken (Mac)

Druk uw foto af via de software voor het bewerken van foto's na het wijzigen van enkele instellingen voor de afdrukkwaliteit.

1. Voordat u print, bewerkt u de foto om kleuren, helderheid, contrast en andere instellingen te verbeteren.

2. Open de foto, klik op Bestand en klik vervolgens op Afdrukken. Selecteer een lay-out voor de app Foto's en klik vervolgens op Afdrukken. Het venster Afdrukinstellingen wordt geopend.

Als u de volgende opties in het venster niet ziet, klikt u op Details weergeven.

Venster afdrukinstellingen
  3. Selecteer de printer in het menu Printer.

4. Sommige printers hebben vooraf gedefinieerde Voorinstellingen voor het afdrukken van foto's. Selecteer in het menu Voorinstellingen een optie die van toepassing is op de afdruktaak of het papiersoort.

5. Selecteer het papier waarop u wilt afdrukken in het menu Papierformaat. Indien nodig, klikt u op de pijl bovenaan of onderaan het pop-upmenu om meer formaten weer te geven.

Sommige papierformaten hebben meerdere opties. Zorg ervoor dat u het juiste papierformaat selecteert, zoals 4x6 inch/10x15 cm zonder rand, als u foto's zonder rand wilt afdrukken.

6. Selecteer de Afdrukstand van de foto (portret voor verticaal of liggend voor horizontaal).

7. Klik op het menu met de afdrukopties zonder naam in het midden van het dialoogvenster voor toegang tot meer afdrukinstellingen.

Meer afdrukinstellingen
  8. Breng eventuele wijzigingen aan de afdruktaakinstellingen aan.

Opmerking:

Als u de instellingen voor toekomstige afdruktaken wilt opslaan, klikt u op Huidige instellingen opslaan als voorinstelling in het menu Voorinstellingen.

• Papiersoort: Als u het juiste papiertype selecteert, brengt de printer de inkt op de juiste manier aan op het papier dat u in de printer hebt geplaatst. Klik op Media en kwaliteit en klik vervolgens op het menu Papiertype.

• Papierlade: Als de printer meer dan één lade heeft, selecteert u de lade waarin het fotopapier is geplaatst. Klik op Media en kwaliteit en selecteer een optie uit het menu Doorvoer van.

• Afdrukken in kleur of zwart-wit: Selecteer of deselecteer Zwart-wit in het hoofddialoogvenster. Het menu Voorinstellingen bevat ook opties voor kleur en zwart-wit.

• Afdrukkwaliteit aanpassen: Klik op Media en kwaliteit en verplaats de schuifregelaar Kwaliteit naar de gewenste instelling.

• Een rand toevoegen of verwijderen: Klik op Lay-out en klik op het menu Rand om een randbreedte te selecteren of selecteer Geen voor afdrukken zonder rand.

• Gespiegeld afdrukken: De afbeelding of het document spiegelen voor opstrijkpatronen. Klik op Lay-out en selecteer vervolgens de optie Horizontaal draaien.

9. Klik op Afdrukken.

10. Verwijder na het printen al het fotopapier uit de lade en bewaar het in de verpakking waarin het werd geleverd of in een plastic tas. Als het voor langere tijd in de invoerlade blijft kan het papier mogelijk omkrullen.

Tips voor het printen van kwaliteitsfoto's

Tips en aanbevelingen voor het printen van de beste afbeeldingen met uw HP printer.

• HP fotopapier gebruiken: HP fotopapiersoorten zijn geoptimaliseerd voor gebruik met inkjetprinters en bieden afdrukkwaliteit voor knutselprojecten of framing.

• Foto's van hoge resolutie nemen: Foto's van hogere resolutie leiden tot scherpere en levendigere afdrukken.

• Foto's bewerken voordat u ze print: Gebruik de hulpprogramma's voor fotobewerking om de afbeelding bij te snijden en de kleuren, helderheid, het contrast en andere instellingen voor vormgeving te verbeteren voordat u afdrukt.

• Selecteer Beste of Maximale DPI in de afdrukinstellingen: Instellingen voor hogere afdrukkwaliteit bieden de beste resultaten.