• Informatie

HP printerinstallatie (Chromebook)

Stel een netwerk-of USB-printer in met een Chromebook.

De printer toevoegen aan een Chromebook

Sluit de printer draadloos of via een USB-kabel aan op uw Chromebook om de installatie te voltooien. Er zijn geen stuurprogramma's of apps zijn vereist om uw printer te installeren.

1. Werk de Chromebook bij naar de meest recente versie van Chrome OS.

2. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

3. Verbind de printer met het Chromebook.

• USB-printeraansluiting: Sluit de USB-kabel aan op de printer en het Chromebook.

• Draadloze printerverbinding: Afhankelijk van uw printer gebruikt u de wizard draadloze installatie of Wi-Fi Protected Setup (WPS) om verbinding te maken met een draadloos netwerk.

• Printers met een bedieningspaneel, open het menu Instellingen, Netwerk of Draadloos, selecteer Wizard voor draadloze installatie en volg de instructies om de printer met het netwerk te verbinden.

• Printers zonder bedieningspaneel, houdt u de knop Draadloos gedurende vijf seconden ingedrukt. Voor de HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango printers, houdt u de knoppen Draadloos en de aan/uit-knop aan de achterkant van de printer vijf seconden ingedrukt.

Druk binnen twee minuten op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint. Het lampje voor draadloze communicatie of de blauwe balk op de printer stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

4. Klik op de Chromebook op de klok in de rechterbenedenhoek en klik vervolgens op het pictogram Instellingen.

5. Blader naar de onderkant van het scherm en klik op Geavanceerd.

6. Klik onder afdrukken op Printers > Printer toevoegen.

• Als u printer wordt weergegeven, klikt u hierop en vervolgens op Toevoegen.

• Als uw printer niet wordt weergegeven, klikt u op Handmatig toevoegen en volgt de instructies voor het toevoegen van de printer. Zie voor meer informatie Chromebook Help - Uw printer instellen (Engelstalig).

Klik op Toevoegen

Printen vanaf de Chromebook

Via de Chrome-browser en ondersteunde apps kunt u foto's, documenten, webpagina's en e-mails printen.

1. Open het item dat u wilt printen.

2. Klik op Instellingen pictogram van de Chrome-browser en selecteer vervolgens Afdrukken.

Klik op instellingenpictogram van de Chrome-browser en selecteer vervolgens Afdrukken
  3. Klik naast Bestemming op Wijzigen en selecteer vervolgens uw printer.

Selecteer uw printer in de bestemmingen
  4. Wijzig de afdrukinstellingen en klik vervolgens op Afdrukken.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.

Wordt mijn printer ondersteund voor afdrukken vanuit het besturingssysteem in Chrome?

HP printers die IPP Everywhere ondersteunen vereisen geen setup. U kunt uw printer selecteren en afdrukken.

Ga naar IPP Everywhere printers (Engelstalig) om te weten te komen of uw printer compatibel is.

Daarnaast ondersteunen duizenden HP printers afdrukken vanuit het besturingssysteem via het project HP Linux Imaging and Printing (HPLIP). Deze printers moeten eerst worden toegevoegd via de printerinstellingen van Chrome. Als u wilt weten of uw printer door HPLIP wordt ondersteund, gaat u naar HP Linux Imaging and Printing (Engelstalig).

Kan ik enterprise-afdrukken binnen Chrome beheren?

Ja, u kunt HP printers extern beheren met behulp van het Common UNIX Printing System (CUPS) en Google admin-tools.

Voor meer informatie gaat u naar de pagina van Google Lokale en netwerkprinters in Chrome OS beheren (Engelstalig).