• Informatie

HP Printerinstallatie (Android)

Afdrukken vanaf uw Android 5.0 of een later apparaat naar uw printer met behulp van de HP Print Service Plug-in.

De meeste HP printers die zijn uitgebracht na 2004 bieden ondersteuning voor de HP Print Service Plug-in.

De HP Print Service Plug-in installeren

Installeer de HP Print Service Plug-in op uw Android of hoger en schakel de plugin vervolgens in.

1. Bevestig dat uw Android-apparaat is verbonden met hetzelfde netwerk als uw printer.

2. Installeer of update de HP Print Service Plug in (Engelstalig) op uw Android-apparaat.

3. Android 6.0 (Marshmallow) en 5.0 (Lollipop): Tik op Instellingen, zoek naar HP Print Service en open deze en tik vervolgens op Aan.

Opmerking:

Als u Android 7.0 (Nougat) of hoger gebruikt, wordt de plugin automatisch ingeschakeld na de installatie.

Printen met de HP Print Services Plug-in

Druk foto's, documenten, e-mails of webpagina's af vanaf uw Android-apparaat.

1. Open het item dat u wilt afdrukken en tik op het Menu pictogram en vervolgens op Afdrukken. Als de app die u gebruikt niet is voorzien van een Afdruk optie, tikt u op het pictogram Delen of zoek een Delen optie in het menu Exporteren of Verzenden en selecteert u HP print service plug-in of het pictogram Afdrukken.

2. Tik op pijl-omlaag om de lijst met printers weer te geven en selecteer vervolgens HP [modelnaam van uw printer] om via het netwerk te printen of DIRECT-xx-HP [modelnaam van uw printer] om te printen met Wi-Fi Direct.

Selecteer de printer in de lijst met beschikbare printers
  3. Tik op de pijl omlaag om de afdrukinstellingen te wijzigen, zoals papierformaat of oriëntatie.

4. Tik op het pictogram Afdrukken.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.

Wat moet ik doen als ik mijn printer niet kan verbinden of toevoegen?

Afhankelijk van de manier waarop u probeert af te drukken, lost u het probleem met de netwerkverbinding of met het HP account op.

• Als u een melding De printer is niet beschikbaar krijgt of dat de printer niet kan worden toegevoegd tijdens de installatie, ga dan naar HP Printers - 'Printer is niet beschikbaar' fout (Android).

• Als u op afstand afdrukt met Print Anywhere en er een berichtKan geen verbinding maken met de printer wordt weergegeven, opent u de HP Smart-app, meldt u zich af en meldt u zich weer aan.

Kan ik met de HP Print Service Plug-in overal op afstand afdrukken met behulp van Print Anywhere?

Ja. Als u een printer hebt die Print Anywhere ondersteunt en Print Anywhere met de HP Smart-app heeft ingeschakeld, kunt u met de HP Print Plug-in op afstand afdrukken naar uw printer.

Ondersteunde printers hebben Op afstand en een pictogram van de cloud in hun beschrijving in de lijst met printers.

Kan ik een printer handmatig toevoegen of verwijderen via de HP Print Service Plug-in?

Ja. Wanneer de plug-in geen printer detecteert, kunt u de printer handmatig toevoegen. U kunt ook een printer verwijderen met de plug-in.

• Een printer toevoegen met behulp van het IP-adres van de printer: Tik op Alle printers > Printer toevoegen en tik vervolgens op HP print service of HP Inc. Tik Op een Wi-Fi-netwerk, typ de printernaam en het IP-adres en tik op OK.

• Een printer toevoegen met behulp van Wi-Fi Direct: Controleer of Wi-Fi Direct op uw printer is ingeschakeld. Tik op uw mobiele apparaat op Alle printers > Printer toevoegenen tik vervolgens op HP print service of HP Inc. Tik Direct op de printer, selecteer de naam van uw printer met de naam DIRECT in en tik op OK.

• Een printer verwijderen of bewerken: Tik in de HP print service plug-in op het Menu pictogram en tik vervolgens op Printer toevoegen > Beheer printers. Tik op de printer die u wilt verwijderen of bewerken en houd deze ingedrukt en tik vervolgens op Wijzigen om de printer te bewerken of te Vergeet printer om de printer te verwijderen.

Welke bestandsindelingen kan ik afdrukken?

De HP Print Service Plug-in ondersteunt de volgende bestandsindelingen:

Afdrukmenu ondersteunde bestandsindelingen:

• Foto's (JPEG, PNG)

• PDF

• Microsoft Office-bestanden

• Tekstbestanden (TXT)

• Webpagina's (HTML)

Deelmenu ondersteunde bestandsindelingen:

• Foto's (JPEG, PNG)

• PDF

Hoe kan ik een huidige afdruktaak controleren of annuleren?

Open het systeemvak om een lijst met de huidige afdruktaken weer te geven of om een afdruktaak te annuleren.

• Afdruktaken controleren: Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het homescherm om uw huidige afdruktaken weer te geven.

• Een afdruktaak annuleren: Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het homescherm om uw huidige afdruktaken weer te geven, selecteer de te annuleren afdruktaak en tik vervolgens op Annuleren.

Een afdruktaak annuleren

Wat moet ik doen als de afdrukken van mijn HP LaserJet printer onleesbaar zijn?

Schakel de instelling voor de Android-afdrukweergave in als een LaserJet-afdruk van een PDF-of webgebaseerd origineel, zoals een sollicitatie of aanmeldingsformulier, onleesbaar is.

Voorbeeld van een afdruk met onleesbare tekst
  1. Open de HP Print Service Plug-in.

2. Tik op de knop Menu en vervolgens op de optie Afdrukinstellingen > Geavanceerde instellingen.

3. Schakel Android Print Rendering in.

Android Print Rendering inschakelen

HP LaserJet afdrukken worden nu correct afgedrukt.

Kan ik een USB-kabel gebruiken om vanaf mijn Android-apparaat af te drukken?

Ja, zolang uw printer de PCL3-of PCL5-printertaal ondersteunt, ondersteunt uw mobiele telefoon USB on-the-go (OTG) en wordt de HP printer service plug-in geïnstalleerd.

Om de verbinding in te stellen, sluit u een USB OTG-kabel aan op de printer terwijl de printer is ingeschakeld en bevestigt u de verbinding op uw mobiele apparaat.