• Informatie

HP pc's - De prestaties van de pc verbeteren (Windows 10)

Voer regelmatig onderhoud uit om de prestaties van uw computer te verbeteren.

De pc optimaliseren met HP Performance Tune Up Check

Gebruik de HP Performance Tune Up Check in HP Support Assistant om de systeemprestaties voor uw computer te optimaliseren.

1. Zoek in Windows naar HP Support Assistant en open dit, of klik op het pictogram van de app in de taakbalk.

Als de app niet is geïnstalleerd op uw computer, kunt u de nieuwste versie downloaden van de website van HP Support Assistant.
  2. Ga naar om het hulpprogramma te openen.

Als het hulpprogramma niet automatisch wordt geopend, selecteert u uw apparaat, klikt u op Probleemoplosser en -herstelen klikt u vervolgens op Performance Tune-up Check.

3. Selecteer Prullenbak leegmaken en Geschiedenis, cookies en cache van webbrowsers wissen onder Extra opties en klik op Optimaliseren.

Ruimte vrijmaken op de harde schijf

Verhoog de ongebruikte ruimte op de vaste schijf om te voorkomen dat er onvoldoende schijfruimte is en verbeter de systeemprestaties.

1. Zoek in Windows naar en open Opslaginstellingen.

2. Bekijk hoeveel ruimte er beschikbaar is op de harde schijf (schijf C: is het meest gebruikelijk).

Voor de beste prestaties moet het station ten minste 15% vrije ruimte bevatten. Ga verder met deze stappen als de vaste schijf minder dan 15% vrije ruimte heeft
  3. Selecteer onder station C: elke categorie om te bepalen waar u de meeste ruimte vrij kunt maken. De meest voorkomende categorieën waar u ruimte vrij kunt maken zijn Apps & spellen, tijdelijke bestanden, documentenen foto's.

Let op!:

RECOVERY (D:) of FACTORY_IMAGE (D:)-vaste schijven worden gereserveerd voor Systeemherstel, het verwijderen van bestanden van deze stations kan de computer beschadigen.

De opslag die wordt gebruikt door de vaste schijf van de computer controleren
  4. Verplaats alle bestanden die u wilt bewaren naar een USB-station of een externe harde schijf om ruimte vrij te maken. Dit wordt sterk aangeraden voor grotere bestanden die u niet dagelijks gebruikt, zoals foto's en video's.

5. Verwijder ongewenste bestanden en programma's en start de computer vervolgens opnieuw op.

De pc bijwerken met HP Support Assistant

Gebruik HP Support Assistant om updates te zoeken en installeren, zoals BIOS-updates, voor uw computer met Windows.

1. Zoek in Windows naar HP Support Assistant en open dit, of klik op het pictogram van de app in de taakbalk.

Als de app niet is geïnstalleerd op uw computer, kunt u de nieuwste versie downloaden van de website van HP Support Assistant.
  2. Zoek op het tabblad Mijn apparaten naar uw computer en klik op Updates.

3. Klik op Updates en berichten controleren om naar nieuwe updates te zoeken.

4. Wacht terwijl HP Support Assistant het systeem analyseert.

5. Als de analyse is voltooid, selecteert u de vermelde updates, downloadt en installeert u de updates en volgt u de instructies op het scherm.

6. Als u hierom wordt gevraagd, start u de computer opnieuw op en sluit u het hulpprogramma.

De hardwarestuurprogramma's bijwerken

In Apparaatbeheer kunt u de hardwarestuurprogramma's voor beeld, audio, draadloze connectiviteit en andere stuurprogramma's voor uw computer bijwerken.

1. Zoek in Windows naar Apparaatbeheer en open dit.

2. Selecteer in de lijst met apparaten elke categorie.

3. Klik met de rechtermuisknop op apparaat, selecteer Stuurprogramma bijwerken en volg de instructies om het bijgewerkte stuurprogramma te installeren.

Stuurprogramma's bijwerken in Apparaatbeheer
  4. Start de computer opnieuw op om de installatie van de updates te voltooien.

De Prullenbak leegmaken

Maak de Prullenbak leeg om de hoeveelheid ongebruikte ruimte op de vaste schijf te vergroten.

1. Dubbelklik op het pictogram Prullenbak op het bureaublad van Windows.

2. Herstel eventuele bestanden die per ongeluk zijn verwijderd door er met de rechtermuisknop op te klikken en vervolgens Terugzetten te selecteren.

3. Klik op het tabblad Beheren en vervolgens op Prullenbak leegmaken.

4. Klik ter bevestiging op Ja.

Windows verwijdert de inhoud van de prullenbak van de harde schijf.

Tijdelijke bestanden en mappen verwijderen

Verwijder tijdelijke bestanden en mappen om de ruimte op de harde schijf te vergroten en de tijd die Windows nodig heeft om toegang te krijgen tot de harde schijf te verminderen.

1. Zoek in Windows naar Schijfopruiming en open deze functie.

2. Selecteer de schijf waarvan u bestanden wilt opruimen en klik op OK.

3. Wacht terwijl Schijfopruiming berekent hoeveel ruimte u kunt vrijmaken op de geselecteerde schijf.

4. Nadat de analyse is voltooid, schakelt u het selectievakje in naast de bestandstypen die u wilt verwijderen.

Let op!:

Het selecteren van sommige opties kan een negatief effect hebben. Bijvoorbeeld als u Installatielogboekbestanden selecteert, worden de bestanden verwijderd die de online/telefonische medewerkers gebruiken om installatieproblemen te helpen oplossen. Klik op een bestandstype zoals tijdelijke internetbestanden om een beschrijving weer te geven. Verwijder geen bestanden totdat u weet dat de bestanden niet nodig zijn voor het gebruik van uw computer.

5. Klik op OK en klik vervolgens opnieuw op Bestanden verwijderen wanneer u hierom wordt gevraagd.

Schijfopruiming verwijdert de geselecteerde bestanden.

De harde schijf op fouten controleren

Controleer de vaste schijf op fouten die van invloed kunnen zijn op de systeemprestaties.

1. Sluit alle geopende toepassingen op uw computer.

2. Zoek in Windows en open Verkenner, of klik op het pictogram van de app in de taakbalk.

3. Nadat Verkenner is geopend, klikt u met de rechtermuisknop op de vaste schijf die u wilt controleren en klik vervolgens op Eigenschappen.

4. Klik in het venster Eigenschappen op het tabblad Hulpprogramma's.

5. Klik onder Foutcontrole op Controleren.

Als er een venster wordt geopend waarin u wordt gevraagd naar een beheerderswachtwoord of een bevestiging, typt u de vereiste gegevens in.

6. Klik in het venster Foutcontrole op Station scannen.

7. Wacht terwijl Windows het station controleert op fouten en volg dan de instructies om de problemen op te lossen.

Als er een venster wordt weergegeven met Windows kan de schijf niet controleren tijdens gebruik, klikt u op Schijfcontrole plannen. Volg de instructies op het scherm om de computer opnieuw op te starten en de schijf te scannen op fouten.

De harde schijf defragmenteren

Door uw harde schijf te defragmenteren met het hulpprogramma Schijfeenheden optimaliseren wordt de harde schijf opnieuw ingedeeld en verbeteren de prestaties van het systeem.

Let op!:

Deze stappen zijn niet van toepassing op computers met solid state drives (SSD). Defragmenteer nooit een SSD aangezien dit de prestaties niet verbetert en de schijf kan beschadigen.

1. Zoek en open Stations defragmenteren en optimaliseren in Windows.

Als Schijven optimaliseren telkens opnieuw wordt gestart, is er nog een achtergrondprogramma op de harde schijf actief. Start de computer opnieuw op in de veilige modus en probeer het nogmaals.

2. Selecteer de schijf die u wilt opruimen en klik op Optimaliseren.

3. Wacht terwijl het hulpprogramma de schijf defragmenteert. Dit kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens op uw harde schijf. Als u het hulpprogramma wilt stoppen, klikt u op Stoppen.

Windows Update uitvoeren (Windows 10)

Werk uw Windows 10-computer bij met Windows Update.

1. Zoek in Windows naar en open Controleren op updates.

Als er updates beschikbaar zijn, worden deze automatisch geïnstalleerd.
  2. Als de updates zijn geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op als u daarom wordt gevraagd.

Virussen en spyware verwijderen

Verwijder adware, spyware of virussen die op de computer zijn geïnstalleerd.

Scannen op virussen en spyware op de computer en deze verwijderen (Windows 10)

Gebruik Windows-beveiliging om virussen, spyware en andere malware op de computer te scannen en te verwijderen.

1. Zoek in Windows naar Windows-beveiliging en open deze functie.

2. Selecteer Virus & bescherming tegen dreigingen, klik op scanopties en selecteer vervolgens het type scan dat u wilt uitvoeren.

• Snelle scan: Hiermee controleert u de mappen in het systeem waarin vaak malware wordt aangetroffen.

• Volledige scan: Hiermee worden alle bestanden en programma's op uw harde schijf gecontroleerd. Deze scan kan langer dan een uur in beslag nemen.

• Aangepaste scan: Selecteer de bestanden of mappen die u wilt scannen.

• Windows Defender-offlinescan: Selecteer deze optie om te controleren op malware buiten het normale Windows-systeem. Deze scan vraagt u om de computer opnieuw op te starten en kan ongeveer 15 minuten in beslag nemen.

3. Wacht totdat de scan is voltooid en bekijk vervolgens de resultaten.

Klik op Beveiligingsgeschiedenis om een lijst met alle bedreigingen weer te geven die ooit met Windows-beveiliging op de computer zijn gedetecteerd.

4. Als u malware wilt verwijderen, selecteert u Bedreigingen opschonen of Acties starten.

Beschadigde systeembestanden zoeken en vervangen

Gebruik Microsoft System File Checker (SFC) om beschadigde of corrupte systeembestanden te herstellen.

1. Zoek in Windows naar Opdrachtprompt.

2. Klik in de zoekresultaten met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt, selecteer Als administrator uitvoeren en klik op Ja om het venster te openen.

3. Typ sfc /scannow. Vergeet de spatie tussen sfc en de / niet.

Systeembestandscontrole uitvoeren in het opdrachtpromptvenster
  4. Druk op Enter om de scan te starten.

• Als er beschadigde bestanden zijn gevonden, wacht u tot het hulpprogramma de bestanden heeft vervangen en start u de computer vervolgens opnieuw op.

• Als er geen beschadigde bestanden zijn gevonden, beschadigde bestanden niet konden worden vervangen, of als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stappen.

5. Ga na of uw computer is verbonden met uw netwerk en of de internetverbinding actief is.

6. Typ in de opdrachtprompt, dism.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth. Vergeet de spatie voor elke / niet.

Voorbeeld van 'dism.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth' getypt in de opdrachtprompt
  7. Druk op Enter om de DISM-scan (Deployment Image Servicing and Management) te starten.

8. Wacht tot het hulpprogramma beschadigde bestanden vervangt en start de computer vervolgens opnieuw op.

Alleen benodigde apps openen

Start uw computer opnieuw op en open vervolgens alleen de apps die u nodig hebt.

1. In Windows, selecteert u Start, selecteert u Aan/uiten selecteert u Opnieuw opstarten.

2. Nadat de computer opnieuw is opgestart, opent u alleen de apps of programma's die u nodig hebt.

3. Nadat u klaar bent met het gebruik van een app, klikt u op de X om de app te sluiten.

De Probleemoplosser voor programmacompatibiliteit gebruiken

Sommige apps die zijn ontworpen voor een eerdere versie van Windows werken misschien niet zoals verwacht met de huidige versies van Windows 10.

1. Zoek in Windows naar en open Probleemoplosser.

2. Scroll naar beneden op het scherm, selecteer Probleemoplosser voor programmacompatibiliteit en klik vervolgens op Probleemoplosser uitvoeren.

Selecteren om de probleemoplosser voor programmacompatibiliteit uit te voeren
  3. Selecteer de app waarvoor u problemen wilt oplossen en klik op Volgende.

4. Selecteer een optie en volg de instructies om de compatibiliteitsinstellingen te testen of te wijzigen.

Een optie selecteren voor het uitvoeren van de probleemoplosser voor programmacompatibiliteit

Zoeken naar apps die overmatige systeembronnen gebruiken

Gebruik Taakbeheer om processen of toepassingen te vinden en te stoppen die te veel systeembronnen gebruiken.

1. Zoek in Windows naar Taakbeheer en open deze functie.

Taakbeheer toont de toepassingen die op dit moment actief zijn.

2. Klik op meer details, en selecteer vervolgens een tabblad voor meer informatie.

• Processen: Toont alle bewerkingen die momenteel worden uitgevoerd en hoeveel systeembronnen elk proces gebruikt. Sommige processen zijn noodzakelijk en moeten niet worden gestopt. Als u niet zeker weet of een proces noodzakelijk is, zoekt u meer informatie over het proces op internet.

• Prestaties: Toont een visuele weergave van de algemene systeemprestaties. Klik op Broncontrole openen voor een nog meer gedetailleerde weergave van individuele processen.

Voorbeeld van een app die gebruik maakt van veel systeembronnen op het tabblad Prestaties
  3. Als u een applicatie wilt sluiten, of als de applicatie als Niet-actief wordt vermeld, klikt u op Taak beëindigen.

Apps selecteren die moeten worden geopend wanneer Windows wordt gestart

Een opstartapplicatie is software die wordt geopend wanneer Windows wordt opgestart. Als u na verloop van tijd meer apps installeert, neemt het aantal opstarttoepassingen toe. Veelvoorkomende toepassingen die op de achtergrond worden uitgevoerd zijn instant messaging-apps, multimedia-apps, game launchers en werkbalken. U kunt de systeemprestaties verbeteren door sommige van deze apps niet te openen of door de instellingen te wijzigen.

1. Zoek in Windows naar Taakbeheer en open deze functie.

2. Klik op de knop Meer informatie en klik vervolgens op het tabblad Opstarten.

3. Selecteer alle opstartonderdelen die niet bijdragen aan het systeem en ongewenst zijn en klik op Uitschakelen.

Let op!:

Schakel alleen de opstartitems uit waarvan u zeker weet dat u ze niet nodig hebt.

Een programma selecteren dat bij het opstarten moet worden uitgeschakeld
  4. Start de computer opnieuw op.

5. Als Windows of andere software niet meer werkt nadat u een opstart-item hebt uitgeschakeld, moet u deze stappen volgen om het item in te schakelen.

Niet-essentiële grafische functies uitschakelen

Schakel grafische functies en applicaties uit die veel systeembronnen gebruiken of die u niet nodig hebt.

1. Zoek in Windows naar De weergave en prestaties van Windows aanpassen en open deze functie.

2. Selecteer in het venster prestatie-opties de optie Aanpassen voor de beste prestaties en klik vervolgens op OK.

Selecteer Aanpassen voor de beste prestaties om niet-essentiële grafische elementen uit te schakelen
    Windows schakelt alle visuele effecten uit, zoals animatie van de taakbalk en vensterelementen, het tonen van schaduwen onder vensters, het weergeven van de inhoud van het venster tijdens het slepen, enz.

Problemen met het toewijzen van geheugen voorkomen

Applicaties of processen die niet meer in gebruik zijn en die mogelijk onnodige geheugenbronnen gebruiken, isoleren.

Geheugen wordt toegewezen aan processen in apparaatstuurprogramma's en toepassingen tijdens normaal gebruik. Het toegewezen geheugen is weer beschikbaar wanneer het proces niet meer wordt uitgevoerd. Soms blijft geheugen echter toegewezen. Dit staat bekend als een geheugenlek. In zeldzame gevallen kan een incompatibele app doorgaan met het toewijzen van geheugen terwijl deze wordt uitgevoerd, waardoor het systeem trager wordt en uiteindelijk vastloopt.

1. Sluit alle open softwareapplicaties of -programma's en zorg ervoor dat apps de tijd krijgen om volledig te openen voordat ze worden gesloten.

Wacht na het starten van een app in de regel vijf seconden voordat u deze weer sluit, zelfs als u de app per ongeluk hebt geopend.

2. Start de computer opnieuw op.

3. Zoek in Windows naar Taakbeheer en open deze functie.

4. Klik op meer informatie, selecteer het tabblad prestaties en selecteer vervolgens geheugen.

5. Klik op de knop Broncontrole openen om te bekijken hoe uw computer het geheugen gebruikt.

Als er een venster wordt geopend waarin u wordt gevraagd naar een beheerderswachtwoord of een bevestiging, typt u de vereiste gegevens in.

Broncontrole openen
  6. Klik in het gedeelte Overzicht op Geheugen en scroll omlaag om te bekijken welke programma's geheugen gebruiken.

7. Open een app waarvan u vermoedt dat de computer traag wordt uitgevoerd, Bekijk het percentage gebruikt fysiek geheugen en noteer de informatie.

8. Sluit en open een verdachte app herhaaldelijk en controleer het percentage gebruikt fysiek geheugen, vergeleken met het genoteerde percentage. Wacht telkens ongeveer tien seconden voordat u de app opnieuw opent.

• Als het percentage gebruikt fysiek geheugen steeds (nagenoeg) dezelfde waarde heeft, wordt het geheugenlek waarschijnlijk veroorzaakt door een andere app.

• Als het percentage gebruikt fysiek geheugen blijft toenemen, is er sprake van een geheugenlek. Neem contact op met de softwarefabrikant voor beschikbare patches of oplossingen.

Gebruik ReadyBoost

Gebruik ReadyBoost met een verwisselbare schijf om de systeemprestaties te verbeteren zonder meer RAM aan de computer toe te voegen.

1. Zorg ervoor dat u een verwisselbare schijf hebt, zoals een USB-stick, met een hoge gegevensoverdrachtsnelheid en ten minste 500 MB vrije ruimte.

2. Plaats de verwisselbare schijf in de juiste poort van de computer.

3. Zoek in Windows naar Verkenner en open deze functie.

4. Klik in Bestandsbeheer met de rechtermuisknop op de verwisselbare schijf en selecteer vervolgens Eigenschappen.

5. Selecteer in het venster Eigenschappen het tabblad ReadyBoost en selecteer vervolgens ReadyBoost.

6. Verplaats de schuifregelaar naar de ingestelde ruimte die moet worden gereserveerd voor de systeemsnelheid, waarbij ten minste 9048 MB moet worden gereserveerd voor optimale prestaties.

7. Klik op OK om ruimte te reserveren op de verwisselbare schijf voor ReadyBoost en sla de instellingen op.

De gereserveerde ruimte voor ReadyBoost wordt op de verwisselbare schijf opgeslagen in een bestand met de naam ReadyBoost.sfcache.

De wisselbestandsgrootte wijzigen

Het wisselbestand is een gebied op uw harde schijf die Windows als geheugen gebruikt. De wisselbestandsgrootte verhogen kan de computer sneller maken en de prestaties verbeteren.

1. Zoek in Windows naar Configuratiescherm en open dit item.

2. Typ systeem in het zoekveld en selecteer vervolgens systeem in de resultaten.

3. Selecteer Geavanceerde systeeminstellingen.

4. Selecteer in Systeemeigenschappen het tabblad Geavanceerd en klik vervolgens op instellingen.

5. Selecteer het tabblad Geavanceerd in de prestatie-opties en klik vervolgens op wijzigen.

Wijzigen selecteren in het gedeelte virtueel geheugen van de prestatie-opties
  6. Schakel het selectievakje voor Wisselbestandsgrootte voor alle stations automatisch beheren uit.

Het selectievakje voor aanpassen voor de beste prestaties uitschakelen
  7. Selecteer aangepast formaat en typ vervolgens een minimale grootte. Gebruik de minimaal toegestane, aanbevolen toegestane en momenteel toegewezen wisselbestandsgrootte onderaan het venster om een formaat te kiezen.

8. Sluit het systeemvenster en start de computer opnieuw op.

De computer laten afkoelen

Wanneer de temperatuur in de computer boven de 35 °C stijgt, neemt het risico van beschadiging van belangrijke interne componenten toe. Verminder het risico door de temperatuur in de computer te verlagen.

De ventilatieopeningen van de pc reinigen

Reinig de ventilatieopeningen van de pc. Er kan zich in de loop van de tijd stof en vuil ophopen in en om de ventilatieopeningen. Dit kan de luchtstroom belemmeren waardoor de ventilatoren harder werken dan normaal om hitte te verwijderen.

1. Schakel de computer uit, koppel het netsnoer en kabels los en laat het apparaat afkoelen.

2. Gebruik een stofzuiger om alle ventilatieopeningen te reinigen, vooral rond de ventilator van de voeding.

Let op!:

Gebruik geen stofzuiger binnenin de computer om beschadiging van de interne componenten te voorkomen.

Locatie van de ventilatieopeningen aan de achterkant van de pc
  3. Verwijder het zijpaneel om de computer open te maken.

Het zijpaneel van de pc verwijderen
  4. Gebruik perslucht om componenten en ventilators in de computer schoon te maken.

5. Plaats het zijpaneel terug, sluit het netsnoer weer aan en schakel de computer in.

De ventilatieopeningen van de notebook reinigen

Reinig de ventilatieopeningen van de notebook regelmatig. Er kan zich in de loop van de tijd stof en vuil ophopen in en om de ventilatieopeningen. Dit kan de luchtstroom belemmeren waardoor de ventilatoren harder werken dan normaal om hitte te verwijderen.

1. Schakel de computer uit, koppel het netsnoer en kabels los en laat de computer afkoelen.

2. Verwijder alle voorwerpen in de buurt van de computer.

3. Zoek de ventilatieopeningen op uw laptop. Deze zitten meestal onder en aan de zijkanten van de computer.

De ventilatieopeningen aan de buitenkant van een notebook computer zoeken
  4. Gebruik perslucht om het stof uit de ventilatieopeningen te verwijderen.

De ventilatieopeningen met perslucht reinigen
  5. Wacht tot de computer is afgekoeld, circa 10 minuten.

6. Sluit het netsnoer weer aan en schakel de computer in.

Geheugen upgraden

Het upgraden van het Random-Access Memory (RAM) in uw computer kan de systeemprestaties verbeteren, de snelheid van zoekopdrachten verhogen of een betere game-ervaring bieden.

Geheugenspecificaties zoeken

Gebruik de onderhouds- en servicehandleiding voor het vinden van geïnstalleerde geheugeninformatie voor uw computer.

1. Ga naar HP klantenondersteuning.

2. Blader naar beneden op de pagina om uw computermodel in het zoekveld te typen en klik vervolgens op verzenden.

3. Selecteer gebruikershandleidingen en selecteer de onderhouds- en service handleiding voor uw computer.

Als de onderhouds- en service handleiding niet wordt vermeld, selecteert u het document met specificaties voor uw computer.

4. Raadpleeg de sectie geheugen voor meer informatie over de volgende items:

• Geheugenkaartspecificaties

Let op!:

Op sommige moederborden kunnen geen geheugenmodules van verschillende fabrikanten of met verschillende CAS- of densiteitswaarden worden geconfigureerd. Controleer of alle SO-DIMM'S hetzelfde onderdeelnummer hebben om de compatibiliteit te garanderen.

• Reserveonderdeelnummers van geheugenmodules

• Compatibele processors

• Soorten RAM

• Aantal geheugensleuven

• Hoeveelheid geïnstalleerd geheugen

• Maximaal ondersteund geheugen

• Type geheugen, inclusief snelheid

OneDrive-bestandssynchronisatie uitschakelen

Schakel de automatische synchronisatie van bestanden tussen uw computer en OneDrive uit.

1. Klik op OneDrive in het systeemvak van de taakbalk .

2. Klik op het menu Meer in de opties voor OneDrive en klik vervolgens op Synchroniseren onderbreken.

3. Selecteer in het menu Synchroniseren onderbreken hoe lang u het synchroniseren wilt onderbreken.

4. Start de computer opnieuw op.

HP Pc's - de computer resetten

De Windows 10 reset-functie installeert het besturingssysteem opnieuw zonder uw persoonlijke gegevens en aanpassingen te verliezen.

Maak een back-up van persoonlijke bestanden op de PC

Maak een back-up van de persoonlijke bestanden op uw Windows 10-computer.

1. Sluit een extern station aan op de computer.

2. Zoek in Windows naar en open Instellingen vooe back-ups.

3. Klik op een station toevoegen en selecteer vervolgens een station.

4. Klik op Meer opties.

5. Klik op Nu back-up maken en wacht tot de back-up voltooid is. Dit kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de grootte van de bestanden.

Klik op nu back-up maken om het back-upproces te starten

De computer opnieuw instellen (Windows 10)

Uw computer opnieuw instellen met een nieuwe installatie van Windows 10.

1. Zoek in Windows naar en open Herstelopties.

2. Klik in het venster Herstellen, onder Deze computer opnieuw instellen, op Aan de slag.

Klik op de knop aan de slag om te beginnen met de reset van de computer
  3. Volg de instructies en stel de computer opnieuw in. Dit kan enkele minuten duren.

Persoonlijke bestanden op de PC herstellen

Herstel de persoonlijke bestanden op uw computer met Windows 10.

1. Sluit een extern back-upstation aan op de computer.

2. Zoek in Windows naar en open Instellingen vooe back-ups.

3. Klik op Meer opties.

4. Blader naar de onderkant van de pagina Back-upopties en klik op Bestanden van een actuele back-up herstellen.

5. Selecteer de bestanden die u wilt herstellen, klik op de knop herstellen en wacht totdat Windows uw persoonlijke bestanden herstelt. Dit kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de grootte van de bestanden.

Uw persoonlijke bestanden op uw computer selecteren en herstellen