• Informatie

HP desktopcomputers - Probleemoplossing voor microfoons (Windows 10)

Als uw microfoon niet werkt, het volume te laag is, of als u andere problemen met microfoongeluid hebt, volg dan de stappen in dit document tot het probleem is opgelost.

De microfoonhardware-functie controleren

Zorg ervoor dat de microfoon voeding heeft, het volume is ingeschakeld en goed is aangesloten op de computer.

1. Als de microfoon op batterijen werkt, controleert u of de batterijen goed zijn geplaatst en goed functioneren. Als de microfoon op externe voeding werkt, controleert u of de netsnoeraansluiting goed bevestigd zijn en of het netsnoer is aangesloten op een voedingsbron.

2. Als de microfoon een volumeknop heeft, controleert u of dat deze op de middelste stand is gezet.

3. Koppel de microfoon los van de computer.

Let op!:

Volg altijd de instructies van de fabrikant voor het loskoppelen van het USB-apparaat van de computer. Sommige USB-apparaten moeten worden uitgeschakeld en/of uitgeworpen voordat ze worden ontkoppeld van de computer. Andere USB-apparaten ondersteunden de functie Hardware veilig verwijderen van Windows.

4. Controleer of de microfoonverbinding compatibel is met de computer.

• USB-connectors ondersteunen microfoons, hoofdtelefoons en gecombineerde headsets met een microfoon.

• Jack-connectors met vier pinnen ondersteunen microfoons, hoofdtelefoons en gecombineerde headsets met een microfoon. Jack connectors met drie pinnen zijn alleen voor microfoons.

Vierpins hoofdtelefoon met microfoonaansluiting en driepins microfoonaansluiting
      Opmerking:

Het gebruik van een adapter voor aansluitingen die niet compatibel zijn met HP-computers kan de geluidskwaliteit beïnvloeden. Dit betekent niet dat uw computer een probleem heeft.

Mini-aansluitadapter
  5. Zoek de juiste computerpoort voor uw microfoon.

Opmerking:

Desktopcomputers: Gebruik een poort aan de achterkant van de computer (de poorten die rechtstreeks aan het moederbord zijn bevestigd).

Notebookcomputers: Gebruik een poort op de notebook zelf (gebruik geen dockingstation).

• USB-poorten werken met 2.0 en 3.0 USB-apparaten.

• Digitale Jack-poorten geven een hoofdtelefoon weer met een microfoonpictogram hoofdtelefoon met een microfoonpoort en ondersteunen headsets, hoofdtelefoons en microfonen.

Oudere computers hebben mogelijk individuele poorten voor een microfoon pictogram microfoon poort en een hoofdtelefoon- hoofdtelefoon-poort. U kunt de poort herkennen door het pictogram dat ernaast staat.

• Analoge Jack poorten op desktopcomputers zijn op kleur gecodeerd. Veelvoorkomende kleuren zijn roze (mic) voor microfoons, groen (uit) voor een hoofdtelefoon en blauw (in) voor geluidsapparaten zoals DVD-spelers.

Analoge audio-aansluitpoorten
  6. Sluit de microfoon aan op de juiste poort op de computer en probeer of de microfoon daarop wel werkt. Voor USB-microfoons kunt u ook proberen de microfoon op een andere USB-poort op de computer aan te sluiten.

7. Sluit de microfoon aan op een ander apparaat (zoals een andere computer) en probeer of de microfoon daarop wel werkt.

Het audiostuurprogramma bijwerken in Apparaatbeheer

Een oud audiostuurprogramma kan veroorzaken dat apparaten niet correct functioneren. Controleer de updates voor audiodrivers en installeer deze.

1. Maak verbinding met het internet.

2. Zoek in Windows naar Apparaatbeheer en open dit.

3. Dubbelklik op Besturing voor geluid, video en spelletjes.

4. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de geluidshardware en selecteer vervolgens Stuurprogramma's bijwerken.

Optie Stuurprogramma's bijwerken in Apparaatbeheer
  5. Selecteer Automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's zoeken en wacht vervolgens tot Windows zoekt.

Selecteer Automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's zoeken
  6. Als er een software-update beschikbaar is, laat Windows deze dan installeren.

Windows Update uitvoeren

Wanneer u Windows Update uitvoert, worden besturingssysteem-, software- en driverupdates geïnstalleerd die van toepassing zijn op uw computer.

Windows Update uitvoeren (Windows 10)

Werk uw Windows 10-computer bij met Windows Update.

1. Zoek in Windows naar en open Controleren op updates.

Als er updates beschikbaar zijn, worden deze automatisch geïnstalleerd.
  2. Als de updates zijn geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op als u daarom wordt gevraagd.

Windows Update uitvoeren (Windows 8, 7)

Werk uw Windows 8 of 7-computer bij met Windows Update.

1. Zoek in Windows naar Windows Update en open dit.

2. Klik op Controleren op updates.

3. Selecteer updates om te te installeren.

Opmerking:

HP raadt aan om zowel de belangrijke als de aanbevolen updates te selecteren.

• Belangrijke updates zijn belangrijk voor de status van uw computer. Als u alleen belangrijke updates wilt installeren, klikt u op Updates installeren.

• Optionele updates zijn niet vereist, maar worden wel aanbevolen. Om uit alle beschikbare updates te selecteren, klikt u op er zijn optionele updates beschikbaar.

4. Als de updates zijn geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op als u daarom wordt gevraagd.

Het hulpmiddel voor het oplossen van audioproblemen gebruiken

De Windows audioprobleemoplosser zoekt en vindt veel computerproblemen automatisch.

1. Zoek in Windows naar Configuratiescherm en open dit.

2. Selecteer Probleemoplossing.

3. Selecteer onder Hardware en geluiden Problemen met het afspelen van audio oplossen.

Als er een venster wordt geopend waarin u wordt gevraagd naar een beheerderswachtwoord of een bevestiging, typt u de vereiste gegevens in.

Problemen oplossen met audio opnemen
  4. De probleemoplosser voor Geluid wordt geopend. Klik op Volgende. De probleemoplosser controleert de status van de audio-service.

Problemen met het opnemen van audio oplossen
  5. Selecteer het apparaat waarvoor u problemen wilt oplossen en klik op Volgende.

6. Volg de instructies op het scherm en breng de wijzigingen aan die door de probleemoplosser worden voorgesteld. Wanneer u klaar bent, sluit u de probleemoplosser.

Oplossen van geavanceerde microfoonproblemen

Als de microfoon nog steeds niet werkt nadat u de basismethoden voor probleemoplossing hebt geprobeerd, probeer dan deze geavanceerde stappen totdat het probleem is opgelost.

De geluidsinstellingen configureren

Pas de geluidsinstellingen van Windows aan zodat de computer de microfoon herkent en deze werkt. Gebruik na elke taak de microfoon om te zien of het probleem is opgelost.

Open de Windows Geluidsinstellingen om problemen met een opnameapparaat op te lossen

Open Windows Geluidsinstellingen om problemen met een microfoon of ander audioapparaat op te lossen.

1. Koppel alle audioapparaten los van de computer, behalve het apparaat dat u wilt oplossen.

2. Zoek in Windows naar Configuratiescherm, open dit hulpprogramma en klik vervolgens op Geluid.

3. Klik op het tabblad Opname in het venster Geluid.

Tabblad Opname in het venster Geluid

Controleren of de computer de microfoon herkent

Pas de geluidsinstellingen aan zodat de computer de microfoon detecteert en werkt.

1. Klik op het tabblad opnemen van het venster geluid met de rechtermuisknop in een leeg deel van het venster en klik vervolgens op uitgeschakelde apparaten weergeven en niet-aangesloten apparaten weergeven.

Uitgeschakelde en losgekoppelde apparaten weergegeven in het venster Geluid
  2. Als de microfoon wordt vermeld als Momenteel niet beschikbaar of Niet aangesloten, koppelt u de microfoon los en sluit u de microfoon vervolgens weer aan op de poort.

3. Als de microfoon die u wilt gebruiken een omcirkeld pijl omlaag uitgeschakeld pictogram weergeeft, is het apparaat uitgeschakeld. Klik met de rechtermuisknop op de naam van het apparaat en selecteer Inschakelen om het apparaat in te schakelen.

4. Klik op OKen test vervolgens de microfoon door er in te spreken.

Controleer de grijze balken naast de naam van het apparaat. Groene balken geven aan dat het apparaat is ingeschakeld en dat een audiosignaal door de microfoonpoort wordt geleid.

Venster Geluid met het tabblad Opnemen met een gevonden signaal van de microfoon

Het standaardaudioapparaat instellen

Stel tijdens het oplossen van problemen de microfoon in als het standaard geluidsapparaat.

1. Selecteer op het tabblad opnemen van het venster geluid de microfoon die u wilt gebruiken, klik op standaard instellen en klik vervolgens op OK.

Optie Standaard instellen in het venster Geluid
  2. Test de microfoon door erin te spreken.

Controleer de grijze balken naast de naam van het apparaat. Groene balken geven aan dat het apparaat is ingeschakeld en dat een audiosignaal door de microfoonpoort wordt geleid.

De instellingen voor microfoonvolume en dempen controleren

Controleer of het volume van de microfoon is ingeschakeld en niet wordt gedempt tijdens het oplossen van problemen.

1. Selecteer op het tabblad Opnemen van het venster Geluid de microfoon die u wilt oplossen en klik vervolgens op Eigenschappen.

Tabblad Opnemen in het venster Geluid met knop Eigenschappen gemarkeerd
  2. Klik in het venster Eigenschappen op het tabblad Niveaus.

Tabblad Niveaus in het venster Eigenschappen voor externe microfoon
  3. Als de knop Dempen geluid gedempt wordt weergegeven, klikt u erop om dempen uit te schakelen. De volumeknop moet worden weergegeven als een blauwe luidspreker geluid aan icoon.

4. Gebruik de schuifbalk om het opnameniveau van de microfoon te verhogen tot minimaal 75 en het microfoon niveau (indien aanwezig) op + 20.0 dB.

5. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.

6. Koppel de microfoon los en sluit deze weer aan en test vervolgens het opnameniveau van de microfoon.

Als het opnameniveau van de microfoon te laag is, herhaalt u de stappen om de microfoon te wijzigen in 100 en het microfoon niveau te verhogen (indien beschikbaar) tot + 10,0 dB.

Uitbreidingen voor audio uitschakelen

Soms kan het uitschakelen van verbeteringen voor geluid problemen met de microfoon oplossen.

1. Selecteer op het tabblad Opnemen van het venster Geluid de microfoon die u wilt oplossen en klik vervolgens op Eigenschappen.

Tabblad Opnemen in het venster Geluid met knop Eigenschappen gemarkeerd
  2. Open het tabblad Verbeteringen en selecteer Alle geluidseffecten uitschakelen.

3. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.

Het audio opnameformaat wijzigen

Het gebruik van een ander standaard audioformaat kan het probleem met de microfoon oplossen.

1. Selecteer op het tabblad Opnemen van het venster Geluid de microfoon die u wilt oplossen en klik vervolgens op Eigenschappen.

Tabblad Opnemen in het venster Geluid met knop Eigenschappen gemarkeerd
  2. Selecteer op het tabblad Geavanceerd een van de opties van 16-bits in de lijst.

De standaardindeling van de microfoon wijzigen
  3. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.

Oplossen van problemen met de microfoon wanneer meerdere applicaties worden uitgevoerd

Problemen met de microfoon kunnen optreden wanneer meerdere applicaties tegelijk worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld: praten in een headset terwijl u een online spel speelt.

1. Selecteer op het tabblad Opnemen van het venster Geluid de microfoon die u wilt oplossen en klik vervolgens op Eigenschappen.

Tabblad Opnemen in het venster Geluid met knop Eigenschappen gemarkeerd
  2. Selecteer het tabblad Geavanceerd en schakel het selectievakje naast toepassingen mag exclusieve controle van dit apparaat uitvoeren uit.

Tabblad Geavanceerde eigenschappen zonder exclusieve besturing geselecteerd
  3. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.

De microfoon werkt niet meer na het installeren van een webcam of USB-microfoon

Wanneer u een nieuw USB-apparaat met een microfoon installeert, zoals een webcam, wordt het nieuwe apparaat mogelijk het standaard audio-opnameapparaat. In Windows kunt u het standaard opnameapparaat wijzigen.

1. Zoek in Windows naar Configuratiescherm, open dit hulpprogramma en klik vervolgens op Geluid.

2. Klik op het tabblad Opname in het venster Geluid.

Tabblad Opname in het venster Geluid
  3. Selecteer de microfoon die u wilt gebruiken, klik op Standaard instellen en klik vervolgens op Gereed.

Optie Standaard instellen in het venster Geluid

Microfoon werkt niet in combinatie met Skype of andere internetsoftware

Als de microfoon niet werkt met Skype, wijzig dan de standaardmicrofoon om het probleem op te lossen.

1. Zoek in Windows naar Configuratiescherm, open dit hulpprogramma en klik vervolgens op Geluid.

2. Klik op het tabblad Opname in het venster Geluid.

Tabblad Opname in het venster Geluid
  3. Selecteer de microfoon die u wilt gebruiken, klik op Standaard instellen en klik vervolgens op Gereed.

Optie Standaard instellen in het venster Geluid

De Bang & Olufsen-microfoon neemt geen geluid op tenzij u zich direct voor de PC bevindt

De audiomicrofoon van Bang & Olufsen herkent of neemt geen stemgeluid op tenzij de spreker zicht direct voor de computer bevindt. Wijzig de invoerinstelling om het probleem op te lossen.

1. Open de toepassing Bang & Olufsen Audio en selecteer Invoer.

Bang & Olufsen Audio app toont de Invoer-instellingen
  2. Selecteer Meerdere stemmen om achtergrondgeluiden te dempen en de microfoon te optimaliseren voor meerdere stemmen.

De instelling Meerdere stemmen heeft een breder bereik dan de instelling Alleen mijn stem.

De instelling Meerdere stemmen selecteren

De USB-verbinding van de microfoon controleren

Als de computer de USB-microfoon niet herkent, of als de microfoon niet goed werkt, lost u problemen op met de USB-verbinding en de USB-poorten op de computer. Test de microfoon telkens als u wijzigingen aanbrengt om te zien of het probleem is opgelost.

Voordat u problemen oplost ontkoppelt u alle USB-apparaten die zijn aangesloten op de computer, met uitzondering van een USB-muis en toetsenbord (indien aanwezig). Inclusief hubs, thumbdrives, printers en camera's.

Let op!:

Volg altijd de instructies van de fabrikant voor het loskoppelen van het USB-apparaat van de computer. Sommige USB-apparaten moeten worden uitgeschakeld en/of uitgeworpen voordat ze worden ontkoppeld van de computer. Andere USB-apparaten ondersteunden de functie Hardware veilig verwijderen van Windows.

• Notebookcomputers: Gebruik de USB-poorten op de notebook zelf. Gebruik geen USB-poortreplicator (zoals een dockingstation of een USB-hub).

• Desktopcomputers: Gebruik de USB-poorten aan de achterkant van de computer (de poorten die rechtstreeks op het moederbord zijn aangesloten).

Software van de fabrikant van het USB-apparaat installeren

Als het USB-apparaat wordt geleverd met software, volgt u de instructies van de fabrikant om die te installeren.

1. Koppel het USB-apparaat los van de computer.

2. Installeer de software volgens de instructies van de fabrikant.

3. Sluit het USB-apparaat opnieuw aan.

Problemen met de USB-microfoon oplossen via Apparaatbeheer

Mogelijk kunt u het probleem met de microfoon oplossen met behulp van Apparaatbeheer. Afhankelijk van de manier waarop uw microfoon wordt weergegeven in Apparaatbeheer, moet u het stuurprogramma opnieuw installeren of andere handelingen uitvoeren om het probleem op te lossen.

Zoek in Windows naar Apparaatbeheer en open dit. Dubbelklik vervolgens op Audio-invoer en -uitvoer om de lijst uit te vouwen. Zoek uw microfoon in de lijst met apparaten om te beginnen met de probleemoplossing.

Uw USB-microfoon kan worden weergegeven in Apparaatbeheer met de naam van het apparaat, als Onbekend apparaat of als Ander apparaat. Het is ook mogelijk dat de microfoon helemaal niet wordt weergegeven.

Als de naam van het apparaat wordt weergegeven in Apparaatbeheer

Als uw USB-apparaat bij de naam in Apparaatbeheer staat, werken de USB-poorten en de basisplug-and-play correct. Er is een fysiek probleem met het apparaat of er is een probleem met de apparaatdrivers.

De computer opnieuw opstarten

Als uw USB-apparaat bij naam wordt vermeld in Apparaatbeheer, kunt u het probleem mogelijk oplossen door de computer opnieuw op te starten.

1. Koppel het USB-apparaat los van de computer.

2. Start de computer opnieuw op en sluit het apparaat opnieuw aan.

De USB-apparaatsoftware verwijderen en opnieuw installeren

Als uw USB-apparaat bij naam wordt vermeld in Apparaatbeheer, kunt het probleem mogelijk oplossen door de software van de fabrikant opnieuw te installeren.

1. Koppel het USB-apparaat los van de computer.

2. Verwijder de apparaatsoftware.

3. Installeer de software opnieuw volgens de instructies van de fabrikant.

De USB-microfoon verwijderen en opnieuw installeren

Als uw USB-apparaat bij naam wordt vermeld in Apparaatbeheer, kan het probleem mogelijk worden opgelost door het apparaat te verwijderen en opnieuw te installeren.

1. Sluit het USB-apparaat aan op de computer.

2. Klik in Apparaatbeheer met de rechtermuisknop op de naam van het apparaat en klik op Verwijderen.

3. Klik op Verwijderen in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

Als De drivers voor dit apparaat verwijderen wordt weergegeven, schakelt u het selectievakje ernaast in.

4. Start de computer opnieuw op en installeer het apparaat vervolgens opnieuw. Raadpleeg hiervoor de instructies van de fabrikant.

Indien onbekend apparaat wordt weergegeven in Apparaatbeheer

Als uw USB-apparaat in Apparaatbeheer is opgenomen als Onbekend, is er geen stuurprogramma geïnstalleerd of is het niet correct ingesteld. Om het probleem te verhelpen, verwijdert u het stuurprogramma en installeert u het opnieuw.

1. Klik in Apparaatbeheer met de rechtermuisknop op Onbekend apparaat en selecteer vervolgens Verwijderen.

2. Klik op Verwijderen in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

Als stuurprogramma voor dit apparaat verwijderen wordt weergegeven, schakelt u het selectievakje ernaast in.

3. Start de computer opnieuw op en installeer het apparaat opnieuw. Raadpleeg hiervoor de instructies van de fabrikant.

Als Ander apparaat wordt weergegeven in Apparaatbeheer

Als uw USB-apparaat wordt vermeld in Apparaatbeheer als Ander apparaat, werken de USB-poorten wel, maar moeten apparaatdrivers worden geïnstalleerd. Installeer de USB-driver om het probleem op te lossen.

1. Koppel het USB-apparaat los van de computer en wacht vervolgens 20 seconden.

2. Installeer de driver volgens de instructies van de fabrikant.

3. Sluit het apparaat opnieuw aan op de computer.

Als het USB-apparaat niet wordt weergegeven in Apparaatbeheer

Als uw USB-apparaat niet wordt weergegeven in Apparaatbeheer, wordt het niet gedetecteerd door Windows. Er kan een probleem zijn met de USB-poort of de USB-hoofdhub. Om het probleem op te lossen, moet u eerst een andere USB-poort proberen. Vervolgens configureert of verwijdert u zo nodig de USB-hoofdhubs.

Een andere USB-poort proberen

Als Device Manager uw USB-apparaat niet laat zien, is er mogelijk een probleem met de USB-poort. Sluit het USB-apparaat op een andere poort op de computer aan.

1. Koppel het apparaat los van de USB-poort op de computer.

2. Sluit het apparaat aan op een andere USB-poort op de computer.

3. Wacht 5 seconden en controleer vervolgens of de naam van het apparaat wordt weergegeven in Apparaatbeheer.

De eigenschappen van de USB-hoofdhub controleren

Als het USB-apparaat niet wordt weergegeven in Apparaatbeheer, kan er een probleem zijn met de energietoevoer. Controleer de eigenschappen van de USB-hoofdhub.

1. Koppel het USB-apparaat los van de computer en start de computer vervolgens opnieuw op.

2. Sluit het apparaat aan en wacht 5 seconden. Als het apparaat niet wordt herkend, koppelt u het los.

3. Zoek in Windows naar Apparaatbeheer en open dit. Dubbelklik vervolgens op Universal Serial Bus-controllers om de lijst uit te vouwen.

Lijst met Universal Serial Bus-controllers in het venster Apparaatbeheer
  4. Dubbelklik op een USB-hoofdhub, klik op het tabblad Energiebeheer en klik vervolgens op Eigenschappen van energiebeheer (indien beschikbaar). De apparaten die zijn aangesloten op de hub worden weergegeven met de voeding die ze vereisen.

Opmerking:

Het tabblad Voeding wordt alleen weergegeven in USB 2.0. Er is geen tabblad Voeding in USB 3.0.

Venster Eigenschappen voor energiebeheer van USB-hoofdhubs
  5. Bekijk de eigenschappen van energiebeheer van elke USB-hoofdhub. Indien de totale Vereiste energie meer bedraagt dan de Totale energie die beschikbaar is voor een hub, dient u een apparaat te verwijderen op die hub om de hoeveelheid vereiste energie te verlagen.

Opmerking:

Verwijder de apparaten en gebruik een hub met eigen voeding als de weergegeven Vereiste energie hoger is dan 500 mA.

6. Sluit het USB-apparaat aan en wacht 5 seconden. Controleer in Apparaatbeheer of de naam van het apparaat wordt weergegeven.

USB-hoofdhubs verwijderen

Als u de USB-hoofdhubs verwijdert, zal de computer deze opnieuw installeren wanneer u de computer opnieuw opstart.

1. Ontkoppel alle USB-apparaten die zijn aangesloten op de computer, met uitzondering van een USB-muis en -toetsenbord (indien aanwezig). Inclusief hubs, thumbdrives, printers en camera's.

2. Zoek in Windows naar Apparaatbeheer en open dit.

3. Dubbelklik op Universal Serial Bus-controllers om de lijst te openen.

Lijst met Universal Serial Bus-controllers in Apparaatbeheer
  4. Klik met de rechtermuisknop op de eerste USB-hoofdhub in de lijst en selecteer vervolgens Verwijderen.

Selectie Verwijderen in Apparaatbeheer
  5. Klik op OK om te bevestigen.

6. Ga door met de verwijdering van alle vermelde USB-hoofdhubs.

7. Sluit Apparaatbeheer en start de computer vervolgens opnieuw op.

8. Als er software bij het USB-apparaat is geleverd en die is niet vooraf geïnstalleerd, installeer de software dan nu aan de hand van de instructies van de fabrikant.

9. Sluit het USB-apparaat weer aan op de computer.

USB 2.0-apparaat werkt niet in een USB 3.0-poort

Sommige USB 2.0-apparaten werken niet in USB 3.0-poorten. Om dit op te lossen moet u de USB 3.0-driver verwijderen in Apparaatbeheer.

1. Zoek in Windows naar Apparaatbeheer en open dit.

2. Dubbelklik op Universal Serial Bus-controllers om de lijst uit te klappen en zoek vervolgens de USB 3.0-hoofdhubs op.

De USB 3.0-hoofdhub zoeken
  3. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de USB 3.0-hoofdhub en klik vervolgens op Verwijderen.