• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP pc's - Problemen met draadloze netwerken en de internetverbinding oplossen (Windows 10)

Los problemen met de draadloze verbinding of internet op als uw Wi-Fi stopt met werken zoals verwacht.

• Zakelijke computers: Raadpleeg de ICT-afdeling van uw bedrijf of uw lokale IT-service voordat u wijzigingen aan de omgeving of beveiliging aanbrengt.

• Draadloze printers: Voor informatie over het instellen van de draadloze printer, of als u een foutmelding ontvangt wanneer u probeert draadloos af te drukken, gaat u naar de HP Klantenondersteuning, voer het printermodel in en zoek naar een document over het installeren van uw draadloze printer of de weergegeven foutmelding.

Controleer het signaal voor draadloze netwerken

Controleer de draadloos knop of toets om te bevestigen of het draadloze signaal is ingeschakeld.

1. Zoek de toets of knop voor draadloze communicatie. Dit is meestal een afbeelding van een vliegtuig of een draadloos signaal.

2. Druk eenmaal op de knop, wacht 10 seconden en kijk dan of het pictogram voor draadloze verbinding in het systeemvak is gewijzigd en het ledlampje op de knop of toets brandt.

Als de knop of toets geen lampje heeft, beweeg dan met de muis over het pictogram voor draadloze verbinding in het systeemvak of de taakbalk om de huidige status van de draadloze verbinding te bekijken.

• Als het draadloze signaal is ingeschakeld: Maak opnieuw verbinding met het internet.

• Het signaal voor draadloze communicatie is uitgeschakeld: Druk opnieuw op de knop of toets en probeer opnieuw verbinding met Internet te maken.

De hardwarestuurprogramma's bijwerken

In Apparaatbeheer kunt u de hardwarestuurprogramma's voor beeld, audio, draadloze connectiviteit en andere stuurprogramma's voor uw computer bijwerken.

1. Zoek in Windows naar Apparaatbeheer en open dit.

2. Selecteer in de lijst met apparaten Muis en andere aanwijsapparaten.

3. Klik met de rechtermuisknop op draadloze adapter, selecteer Stuurprogramma bijwerken en volg de instructies om het bijgewerkte stuurprogramma te installeren.

Stuurprogramma's bijwerken in Apparaatbeheer
  4. Start de computer opnieuw op om de installatie van de updates te voltooien.

Het hulpmiddel voor het oplossen van draadloze problemen gebruiken

Gebruik automatische hulpprogramma's om een groot aantal draadloze voorwaarden te testen en te verhelpen. Als het probleem niet wordt opgelost met een van de hulpprogramma's, gebruik dan een ander programma.

HPSA netwerkcontrole uitvoeren

Gebruik Netwerkcontrole in HP Support Assistant om de Netwerkcontrole voor uw computer uit te voeren.

1. Zoek in Windows naar HP Support Assistant en open dit, of klik op het pictogram van de app in de taakbalk.

Als de app niet is geïnstalleerd op uw computer, kunt u de nieuwste versie downloaden van de website van HP Support Assistant.
  2. Selecteer uw computer en selecteer vervolgens HP Netwerkcontrole onder Probleemoplossing en oplossingen.

Als er een venster wordt geopend waarin u wordt gevraagd naar een beheerderswachtwoord of een bevestiging, typt u de vereiste gegevens in.

Netwerkcontrole selecteren
  3. Klik op Volgende en wacht tot het hulpmiddel voltooid is.

Als tijdens de diagnosetest een of meer problemen zijn gevonden, volg dan deze stappen.

4. Klik onder mogelijke oorzaken op de aangegeven mogelijke oorzaak, selecteer een aanbevolen actie en volg de instructies.

Een aanbevolen actie selecteren
  5. Na het voltooien van de aanbevolen acties, drukt u op Opnieuw controleren.

6. Herhaal deze stappen totdat het netwerkverbindingsprobleem is opgelost of totdat u alle mogelijke oorzaken hebt uitgesloten en reparaties zijn uitgevoerd.

De Windows-probleemoplosser voor het netwerk en internet uitvoeren

Gebruik de Windows-probleemoplossing voor netwerk en internet om de draadloze verbinding te testen en te herstellen.

1. Klik in Windows met de rechtermuisknop op het pictogram netwerkverbinding en selecteer vervolgens problemen oplossen.

2. Wacht terwijl de Windows-Netwerkdiagnose de netwerkverbinding analyseert.

Als u hiernaar wordt gevraagd, selecteert u het soort netwerkprobleem en volg de instructies om het probleem op te lossen.

3. Deze informatie beschrijft gevonden problemen, wat er is opgelost of welke acties u kunt ondernemen om de problemen op te lossen.

4. Voltooi alle aanbevolen acties.

De draadloze router, gateway of modem resetten

Reset de hardware van het draadloos netwerk

1. Schakel de computer uit.

2. Koppel het netsnoer los van de draadloze router, gateway, gecombineerde modem/router of breedbandmodem.

3. Wacht ten minste 5 seconden en sluit het netsnoer dan weer aan.

4. Wacht tot alle lampjes zijn ingeschakeld en controleer vervolgens de lampjes om de status van de netwerkverbinding vast te stellen.

• Alle lampjes zijn uit: Controleer de voedingsbron door het netsnoer op een ander stopcontact aan te sluiten. Laat uw breedbandmodem of draadloze router repareren of vervang hem als deze niet kan worden ingeschakeld.

• Het aan-uitlampje is aan en de andere lampjes zijn uit: Mogelijk wordt geen netwerkverbinding gedetecteerd. Controleer de kabel met het internetsignaal op beschadiging en controleer of de kabel goed is aangesloten op het netwerkapparaat.

• Alleen de Internet-of online lampjes knipperen of zijn niet ingeschakeld: Er is mogelijk een probleem met uw internetprovider. Wacht tot de service is hersteld of neem contact op met uw internetprovider voor hulp.

5. Schakel de computer in en wacht totdat de computer is verbonden met het draadloze netwerk.

HP pc's - Problemen met draadloze netwerken en de internetverbinding oplossen (Windows 10)

Los problemen met de draadloze verbinding of Internet op als uw verbinding niet meer werkt zoals verwacht.

De draadloze stuurprogramma's opnieuw installeren

Gebruik Apparaatbeheer om de adapter voor draadloze communicatie te verwijderen en opnieuw te installeren.

1. Zoek in Windows naar en open Apparaatbeheer.

2. Dubbelklik op Netwerkadapters in de lijst met apparaten.

3. Klik met de rechtermuisknop op het draadloze apparaat en selecteer vervolgens Verwijderen.

Het stuurprogramma voor draadloze netwerken verwijderen met behulp van Apparaatbeheer
  4. Wanneer het scherm Apparaat verwijderen wordt weergegeven, selecteer Verwijder de stuurprogramma's voor dit apparaat als u dit ziet en klik vervolgens op Verwijderen.

5. Bovenaan het scherm Apparaatbeheer selecteert u Netwerkadapters, Actie en vervolgens Zoeken naar gewijzigde hardware.

Zoeken naar gewijzigde hardware selecteren
  6. Als de naam van de netwerkadapter wordt weergegeven, sluit u Apparaatbeheer en start u de computer opnieuw op.

Windows Update uitvoeren

Werk uw Windows 11- of Windows 10-computer bij met Windows Update.

1. Zoek in Windows naar en open Controleren op updates.

Als er updates beschikbaar zijn, worden deze automatisch geïnstalleerd.

Opmerking:

Volg de onderstaande instructies voor uw besturingssysteem om optionele updates te downloaden en te installeren:

• In Windows 11 selecteert u Geavanceerde opties > Optionele updates, selecteert u de updates die u wilt installeren en klikt u vervolgens op Downloaden en installeren.

• In Windows 10 selecteert u Alle optionele updates weergeven, selecteert u de updates die u wilt installeren en klikt u vervolgens op Downloaden en installeren.

2. Als de updates zijn geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op als u daarom wordt gevraagd.

Netwerkinstellingen handmatig wijzigen

Een herstelpunt maken in Windows en vervolgens handmatig de netwerkinstellingen wijzigen.

1. Zoek in Windows naar Een herstelpunt maken en open deze optie.

2. Klik in het venster Systeemeigenschappen op Creëren.

In het venster Systeemeigenschappen op Maken klikken
  3. Typ een naam voor het herstelpunt en klik op Maken.

4. Zoek in Windows naar Opdrachtprompt. Klik in de lijst met resultaten met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en selecteer vervolgens Als beheerder uitvoeren.

Als er een venster wordt geopend waarin u wordt gevraagd naar een beheerderswachtwoord of een bevestiging, typt u de vereiste gegevens in.

De opdracht prompt uitvoeren als een beheerder
  5. Typ de volgende opdrachten een voor een en druk na elke opdracht op Enter.

• netsh int tcp set heuristics disabled

• netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled

• netsh int tcp set global rss=enabled

Opdrachten in de opdrachtprompt typen
  6. Typ netsh int tcp show global in de opdrachtprompt en druk vervolgens op Enter om de TCP Global-instellingen te openen.

De TCP Global-instellingen uitschakelen, behalve Receive-Side Scaling State.
  7. Zorg ervoor dat alle instellingen zijn uitgeschakeld behalve Receive-Side Scaling State.

8. Sluit Opdrachtprompt en start de computer opnieuw op.

Uw computer herstellen wanneer Windows normaal wordt opgestart

Zet uw computer terug naar een eerder punt.

1. Sla alle geopende bestanden op en sluit alle geopende programma's.

2. Zoek in Windows naar Een herstelpunt maken en open deze optie.

3. Klik op het tabblad Systeembeveiliging op Systeemherstel.

Selectie van de optie Systeemherstel in het venster Systeemeigenschappen
  4. Klik in het venster Systeemherstel op Volgende.

5. Selecteer het herstelpunt dat u wilt gebruiken en klik op Volgende.

Een herstelpunt selecteren
  6. Controleer uw keuze en klik op Voltooien.

7. Lees de waarschuwing over het niet onderbreken van Systeemherstel en klik vervolgens op Ja.

Let op!:

Wacht tot Systeemherstel zonder onderbreking is voltooid, om beschadigingvan de harde schijf of extra schade aan de computer te voorkomen.

Bevestiging dat Systeemherstel niet mag worden onderbroken
    Systeemherstel herstelt de computerconfiguratie naar een eerder tijdstip en start de computer opnieuw op.

Andere dingen die u kunt proberen

Los problemen met de draadloze verbinding of Internet op als uw computer geen verbinding kan maken of de netwerkverbinding slecht is.

De draadloze omgeving wijzigen

De draadloze omgeving veranderen kan enorm invloed hebben op de efficiëntie van uw draadloze netwerk.

1. Zet de computer en de router dichter bij elkaar en kies een locatie waar de signaalsterkte sterk is.

2. Verplaats de computer of de router naar een locatie waar zich minder voorwerpen tussen de router en de computer bevinden.

Massieve objecten zoals muren, metalen meubilair en elektrische apparaten kunnen het bereik verlagen of verbindingen blokkeren.

3. Verwijder indien mogelijk metalen objecten die zich in de buurt van of tussen de router en de computer bevinden.

4. Beperk welke apparaten het netwerk tegelijkertijd gebruiken, vooral wanneer u video's streamt van internet.

5. Als u merkt dat de draadloze verbinding nog steeds zwak is of als u geen verbinding kunt maken nadat u de draadloze omgeving hebt gewijzigd, overweeg dan de aanschaf van een andere antenne voor uw router of stel een andere router als signaalversterker in.

Standaard BIOS-instellingen herstellen

Herstel de BIOS van uw computer naar de standaardinstellingen

De standaard BIOS-instellingen herstellen (desktop, all-in-one pc's)

Herstel de standaard-BIOS-instellingen voor uw desktop of all-in-one computer.

Opmerking:

BIOS-configuraties kunnen afwijken afhankelijk van het computermodel. Raadpleeg de documentatie voor uw computermodel voor meer informatie over de toegang tot en de navigatie in het BIOS-menu.

1. Start de computer opnieuw op.

2. Druk tijdens het opstarten herhaaldelijk op F10 tot het BIOS-menu wordt weergegeven.

3. Selecteer in het tabblad File (Bestand) Apply Defaults and Exit (Standaardinstellingen toepassen en afsluiten).

4. Selecteer Ja om te bevestigen en BIOS af te sluiten.

De computer start opnieuw op met de standaardinstellingen.

De standaard BIOS-instellingen herstellen (notebookcomputers)

Herstel de standaard-BIOS-instellingen voor uw notebookcomputer.

Opmerking:

BIOS-configuraties kunnen afwijken afhankelijk van het computermodel. Raadpleeg de documentatie voor uw computermodel voor meer informatie over de toegang tot en de navigatie in het BIOS-menu.

1. Start de computer opnieuw op.

2. Druk tijdens het opstarten herhaaldelijk op F10 tot het BIOS-menu wordt weergegeven.

3. Zodra het BIOS-menu wordt weergegeven, drukt u op F9 om de fabrieksinstellingen te herstellen.

4. Selecteer Jaen druk op F10 om wijzigingen op te slaan en af te sluiten.

5. Klik ter bevestiging op Ja.

De computer start opnieuw op met de standaardinstellingen.

Energiebeheeropties voor de draadloze adapter wijzigen

Met Apparaatbeheer kunt u de eigenschappen van energiebeheer voor de draadloze adapter wijzigen.

1. Zoek in Windows naar Apparaatbeheer en open dit.

2. Dubbelklik op Netwerkschermadapters in de lijst met apparaten.

3. Klik met de rechtermuisknop op uw draadloze apparaat en selecteer Verwijderen.

De eigenschappen van draadloos stuurprogramma selecteren
  4. Schakel op het tabblad Energiebeheer het selectievakje De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen uit, en klik vervolgens op OK.

HP Pc's - de computer resetten

De Windows 10 reset-functie installeert het besturingssysteem opnieuw zonder uw persoonlijke gegevens en aanpassingen te verliezen.

Maak een back-up van persoonlijke bestanden op de pc

Maak een back-up van de persoonlijke bestanden op uw Windows 10-computer.

1. Sluit een extern station aan op de computer.

2. Zoek in Windows naar en open Instellingen voor back-ups.

3. Klik op Een station toevoegen en selecteer vervolgens een station.

4. Klik op Meer opties.

5. Klik op Nu back-up maken en wacht tot de back-up voltooid is. Dit kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de grootte van de bestanden.

Klik op nu back-up maken om het back-upproces te starten

De computer opnieuw instellen (Windows 10)

Uw computer opnieuw instellen met een nieuwe installatie van Windows 10.

1. Zoek in Windows naar en open Herstelopties.

2. Klik in het venster Herstellen, onder Deze computer opnieuw instellen, op Aan de slag.

Klik op de knop aan de slag om te beginnen met de reset van de computer
  3. Volg de instructies en stel de computer opnieuw in. Dit kan enkele minuten duren.

Persoonlijke bestanden op de PC herstellen

Herstel de persoonlijke bestanden op uw computer met Windows 10.

1. Sluit een extern back-upstation aan op de computer.

2. Zoek in Windows naar en open Instellingen vooe back-ups.

3. Klik op Meer opties.

4. Blader naar de onderkant van de pagina Back-upopties en klik op Bestanden van een actuele back-up herstellen.

5. Selecteer de bestanden die u wilt herstellen, klik op de knop herstellen en wacht totdat Windows uw persoonlijke bestanden herstelt. Dit kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de grootte van de bestanden.

Uw persoonlijke bestanden op uw computer selecteren en herstellen