• Informatie

Problemen met een Ethernet-aansluiting oplossen

Na het verzenden van een afdruktaak via een bekabelde (Ethernet) verbinding drukt de printer niet af en kan de computer de printer niet detecteren.

Problemen met de bekabelde netwerkverbinding oplossen

Controleer of u een onbeschadigde Ethernetkabel gebruikt, kijk of er een groen lampje in de buurt van de Ethernet-poort van de printer is en druk dan een netwerkconfiguratiepagina af om de verbinding te controleren.

1. Schakel de printer uit en koppel de Ethernetkabel los van de router en de printer.

2. Controleer de kabel op beschadiging en controleer vervolgens of het wel een Ethernetkabel is en geen telefoonsnoer.

Opmerking:

Ethernetkabels en telefoonsnoeren lijken op elkaar, maar Ethernetkabels zijn doorgaans groter en hebben acht zichtbare draden aan het uiteinde.

3. Sluit de kabel op een andere Ethernet- of LAN-poort op de router aan en sluit deze vervolgens op de printer aan. Controleer of hij volledig is bevestigd aan beide poorten.

4. Schakel de printer in.

5. Controleer de lampjes op de Ethernetpoort van de printer om er zeker van te zijn dat de verbinding is geslaagd. Het groene lampje zou ononderbroken moeten branden en het oranje activiteitslampje zou moeten knipperen.

6. Een pagina met netwerkconfiguratie of resultaten van een draadloze netwerktest afdrukken.

• Printer met een bedieningspaneel: Druk de pagina af via het menu Draadloos, Netwerkinstellingen of Installatie.

• Printers zonder bedieningspaneelmenu: Druk de pagina af met behulp van de knopcombinaties op het bedieningspaneel van de printer.

Bij de meeste printers drukt u tegelijk op de knoppen Draadloos en Informatie of de knoppen Draadloos en Start kopiëren zwart.

Voor HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango-printers houdt u de knop Informatie vast tot alle knoppen van het bedieningspaneel oplichten en druk vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Hervatten.

7. Controleer in het gedeelte Algemene informatie of de NetwerkstatusGereed is.

In het gedeelte Algemene informatie wordt de Netwerkstatus weergegeven als Gereed