Ethernetverbindingsproblemen met een HP-printer oplossen

Controleer de Ethernet-kabel en de poorten op problemen en druk vervolgens een netwerktestrapport af om eventuele andere verbindingsproblemen te identificeren.

Problemen met de bekabelde netwerkverbinding oplossen

Controleer of u een onbeschadigde Ethernetkabel gebruikt, kijk of er een groen lampje in de buurt van de Ethernet-poort van de printer is en druk dan een rapport af om de verbinding te controleren.

1. Schakel de printer uit en koppel de Ethernetkabel los van de router en de printer.

2. Controleer de kabel op beschadiging en controleer vervolgens of het wel een Ethernetkabel is en geen telefoonsnoer.

Opmerking:

Ethernetkabels en telefoonsnoeren lijken op elkaar, maar Ethernetkabels zijn doorgaans groter en hebben acht zichtbare draden aan de connector.

3. Sluit de kabel opnieuw aan op een andere ethernet- of LAN-poort op de router en sluit het andere uiteinde aan op de ethernetpoort van de -printer.

4. Zet de printer aan.

5. Controleer de lampjes op de Ethernetpoort van de printer om er zeker van te zijn dat de verbinding is geslaagd. Het groene lampje zou ononderbroken moeten branden en het oranje activiteitslampje zou moeten knipperen.

6. Een Testrapport voor het draadloze netwerk of Netwerkconfiguratierapport afdrukken.

• Inkjetprinters met een bedieningspaneelmenu: Open het menu Draadloos, Netwerkinstellingen of Instellingen om de lijst met beschikbare rapporten te zoeken.

• Meeste inkjetprinters zonder een bedieningspaneelmenu: Druk tegelijk op de knoppen Draadloos en Informatie of druk tegelijk op de knoppen Draadloos en Start kopiëren zwart.

• LaserJet printers: Houd de knop Draadloos 10 seconden ingedrukt of tot lampje Gereed knippert, of ga naar het menu Draadloos en vervolgens naar de Draadloos netwerktest.

• Laser NS en Neverstop Laserprinters: Houd de knoppen Doorgaan en Draadloos gedurende 3 seconden ingedrukt.

• DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango printers: Houd de knop Informatie ingedrukt totdat de andere knoppen op het bedieningspaneel gaan branden en tik vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Doorgaan.

7. Zorg ervoor dat de netwerkstatusgereed is of volg instructies voor het oplossen van netwerkproblemen die in het rapport worden genoemd.

In het gedeelte Algemene informatie wordt de Netwerkstatus weergegeven als Gereed