• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP printers - Printer niet beschikbaar wordt weergegeven (Android)

Bij het afdrukken vanaf een Android-telefoon of tablet, wordt een bericht Deze printer is nu niet beschikbaar weergegeven.

Opmerking:

Bij het afdrukken van Microsoft Word-, Excel- of PowerPoint-bestanden, wordt een bericht Deze printer is nu niet beschikbaar weergegeven. Installeer de HP Print Service Plugin en selecteer de beschikbare printer om af te drukken. U hoeft dit maar een keer te doen.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

Installeer de HP Print Service Plugin en selecteer de beschikbare printer

Controleer of de HP Print Service Plugin is geïnstalleerd en u een actieve printer hebt geselecteerd.

1. Installeer het HP Print Service Plugin.

2. Schakel het selectievakje in om akkoord te gaan met de voorwaarden, tik op Start en sluit de app.

3. Open het bestand dat u wilt afdrukken.

4. Tik op het pictogram Meer en vervolgens op Afdrukken.

De foutmelding Deze printer is nu niet beschikbaar, wordt weergegeven. Negeer de fout.
  5. Tik op de pijl omlaag in de rechterbovenhoek en selecteer de beschikbare printernaam die niet grijs is.

Klik op de pijl omlaag rechtsboven in het scherm
  6. Wijzig indien nodig de instellingen en tik op het pictogram Afdrukken.

Tikken op het pictogram Afdrukken in Android
  7. Selecteer de optie voor de HP Print Service plugin, tik op OK en druk vervolgens het document of de foto af.

HP Print Service Plugin bericht

Start de router, printer en het mobiele apparaat opnieuw op

Alle apparaten opnieuw starten om de foutstatus netwerk en hardware te wissen.

1. Schakel de printer uit en vervolgens weer in.

2. Koppel het netsnoer los van de router, wacht tien seconden, sluit de kabel opnieuw aan en wacht tot de verbinding met het internet is voltooid.

3. Schakel uw telefoon of tablet uit en weer in.

Problemen met de draadloze printerverbinding oplossen

Spoor netwerkproblemen op en controleer de installatievereisten als de printer niet wordt gevonden tijdens de installatie van de software of als draadloze afdruktaken mislukken.

• Slechte netwerkverbinding: Plaats de printer en de computer of het mobiele apparaat dichter bij de draadloze router en controleer vervolgens of de signaalkwaliteit is verbeterd. Probeer een website te openen om te controleren of de internetverbinding goed werkt. Bij een trage of haperende wifiverbinding start u de router opnieuw op door het netsnoer los te koppelen. Wacht vervolgens 15 seconden voordat u het snoer opnieuw aansluit.

• Printer is uitgeschakeld of in slaapstand: Raak het menu op het bedieningspaneel aan of druk op de Aan/uit-knop. De printer komt nu uit de slaapstand en is weer gereed voor gebruik. Soms wordt op de printer de status Offline weergegeven terwijl de printer eigenlijk gereed is.

• Controleer de verbindingsstatus van de printer: Controleer of de draadloze communicatie is ingeschakeld en of de printer is verbonden met hetzelfde netwerk als uw computer of mobiele apparaat. Als uw printer een lampje heeft naast het pictogram of de knop Draadloos, controleer dan of dit lampje brandt. Als het lampje niet brandt of knippert, is de verbinding met het netwerk verbroken.

• De printer opnieuw verbinden met het netwerk: Plaats de printer binnen het bereik van het wifisignaal en sluit de printer aan op het netwerk.

• Printers met touchscreen: Selecteer het menu Setup, Netwerk of Draadloos, selecteer Wizard draadloos instellen en volg de instructies op het scherm om de printer met uw netwerk te verbinden.

• Printers met een bedieningspaneel zonder touchscreen: Houd de knop Draadloos gedurende vijf seconden ingedrukt of totdat het lampje voor draadloze communicatie knippert. Druk binnen twee minuten op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint. Het lampje voor draadloze communicatie op de printer stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

• HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango printers: Houd de Wi-Fi-knop en de Aan/uit-knop aan de achterkant van de printer vijf seconden ingedrukt totdat de blauwe balk knippert. Druk binnen twee minuten op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint. Het blauwe balkje stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

• Apparaten opnieuw opstarten: Eventuele fouten kunnen worden opgelost door de printer of het mobiele apparaat opnieuw op te starten.

• Een Testrapport voor draadloos netwerk afdrukken: Zoek op de website van HP Klantenondersteuning naar uw printermodel en zoek op 'Zelftestpagina' om het document te vinden over het afdrukken en evalueren van het rapport.

• Bluetooth inschakelen voor installatie van een HP Smart-app: Schakel Bluetooth op uw computer of mobiele apparaat in zodat HP Smart de printer tijdens de installatie kan detecteren.

Controleer de printspooler-instellingen en status (Android)

Zorg ervoor dat de printspooler leeg is op uw Android-smartphone of -tablet.

1. Tik in het menu instellingen op Apps of Applicaties.

2. Tik op het pictogram Meer en vervolgens op Systeem-apps weergeven.

3. Tik op Printspooler. Als de Printspooler geen optie is, tikt u op Opslag en vervolgens op Printspooler.

4. Tik op Gegevens wissen of Stoppen forceren.

5. Start uw mobiele apparaat opnieuw op.

Een andere methode gebruiken om af te drukken

In sommige gevallen is de configuratie van uw mobiele apparaat niet compatibel met een printmethode van HP.

Als u niet kunt afdrukken, installeert u de HP Smart-app voor een begeleide printerinstallatie of gebruikt u Wi-Fi Direct indien u geen verbinding kunt maken met een lokaal netwerk.