• Informatie

HP printers - HP ePrint-taak wordt niet afgedrukt

Met HP ePrint kunt u afdruktaken verzenden via e-mail met behulp van een uniek e-mail adres dat aan uw printer is toegewezen. Als de ePrint niet wordt afgedrukt, controleert u de vereisten en de netwerkverbinding.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

Controleer de vereisten voor ePrint-taken en instellingen

Controleer of uw printer klaar is om een ePrint-taak te ontvangen en de taak voldoet aan de vereisten om af te drukken.

1. Controleer of webservices is ingeschakeld.

• Printers met aanraakschermen: Tik op het HP ePrint pictogram aan en tik vervolgens op Instellingen. Of ga naar het menu Webservices onder Netwerkinstallatie of Instellingen van de draadloze verbinding. Volg de instructies om Webservices in te schakelen.

• Printers zonder aanraakschermen: Druk een pagina af met de netwerkconfiguratie of een zelftestpagina om het IP-adres van de printer te verkrijgen. Voer dit adres daarna in de adresbalk van een webbrowser om de geïntegreerde webserver (EWS) te openen. Klik op Webservices om de functie in te schakelen.

2. Zorg ervoor dat de e-mail voldoet aan de vereisten voor ePrint.

• Voer alleen het e-mailadres van de printer in het Aan-veld in. Meerdere e-mailadressen kunnen ervoor zorgen dat de ePrint-taak mislukt.

• Voer een tekst in het veld Onderwerp in. Bij een lege onderwerpregel wordt de ePrint-taak mogelijk geannuleerd.

• Voeg niet meer dan 10 bestanden toe. De totale grootte van de e-mail, inclusief bestandsbijlagen, kan niet meer dan 10 MB zijn.

Voorbeeld van een ePrint-taak e-mail
  3. Zorg ervoor dat de bestandsbijlage compatibel is met HP ePrint.

• Foto's moeten een gif-, jpg-, png-, bmp- of tiff-indeling hebben en minstens een resolutie van 100 pixels hebben.

• Documenten moeten een pdf, html, txt, Microsoft Word, PowerPoint-of Excel-bestand zijn. Digitaal ondertekende, gecodeerde of met een wachtwoord beveiligde documenten worden niet ondersteund door HP ePrint.

Standaard worden ePrint-taken eenzijdig afgedrukt en in dezelfde kleur en oriëntatie als het origineel. Documenten afdrukken op letter- of A4-papier en foto's afdrukken op papier van 101,6 x 152,4 mm (4 x 6 inch).

4. Controleer of het e-mailadres voor het verzenden van ePrint-taken naar uw printer mag verzenden. Meld u aan bij uw HP Smart account. Selecteer onder toegang tot ePrint de optie Open voor iedereen zodat iedereen ePrint-taken kan verzenden, of kies Toegestaan, voer een e-mailadres in en klik vervolgens op Toevoegen.

Problemen met uw printerverbinding oplossen

Problemen met de verbinding van de printer vaststellen en oplossen.