Bluetooth-handleiding voor HP Printers

Bluetooth is beschikbaar op sommige HP printers als de optie voor draadloos afdrukken. Bekijk de volgende compatibiliteitslijst van Bluetooth-printers en stel de verbinding in om af te drukken.

Opmerking:

Smart Bluetooth of Bluetooth Low Energy (BLE), wordt gebruikt door de HP Smart-app om de printer te ontdekken tijdens het installatieproces. Bluetooth Smart biedt geen ondersteuning voor afdrukken via Bluetooth. Download de HP Smart-app van 123.hp.com of van de App Store.

Printers met ingebouwde Bluetooth

Bepaalde HP printers hebben een ingebouwde Bluetooth-functie voor koppeling met een computer, mobiele telefoon of tablet om daarmee draadloos af te drukken.

1. Schakel de Bluetooth-zender op de printer in. Afhankelijk van het model drukt u op de Bluetooth-knop of gaat u naar het menu Instellingen of Netwerk om de Bluetooth-instellingen te openen.

2. Open de Bluetooth-instellingen op de computer of het mobiele apparaat en controleer of de functie is ingeschakeld.

3. Selecteer uw printer in de lijst met gevonden apparaten of volg de stappen om de printer toe te voegen als een nieuw apparaat.

4. Open een document dat u wilt printen, open het menu Afdrukken en selecteer vervolgens uw printer om mee af te drukken.

HP Printers met ingebouwde Bluetooth:

• OfficeJet 100 Mobile printer (L411)

• OfficeJet 150 Mobile All-in-One printer (L511a)

• Photosmart A646 Compact Photo printer

• Photosmart C8180, C8183, C8188 printers

• Photosmart Premium All-in-One printers (C309)

Printers waarvoor een adapter voor afdrukken via Bluetooth nodig is

Sommige HP DeskJet, OfficeJet en Photosmart printers die in 2008 en eerder zijn uitgebracht, ondersteunen afdrukken via Bluetooth met een afzonderlijk aangeschafte Bluetooth adapter.

Ondersteunde printers en HP Bluetooth adapters, zoals de bt300 of bt500, kunnen niet meer bij HP worden aangeschaft. Als u een ondersteunde printer hebt maar geen adapter, kunt u deze mogelijk nog vinden op online veilingen of winkels.

Bluetooth-adapter

Als u een compatibele adapter hebt, plaatst u deze in de USB- of Pictbridge-poort die zich meestal aan de voorkant of zijkant van de printer bevindt. Zorg ervoor dat het HP stuurprogramma en software is geïnstalleerd (als u afdrukt vanaf een Windows- of Mac-computer) en koppel de printer vervolgens via de Bluetooth-instellingen op de computer of het mobiele apparaat.

Bluetooth-adapterpoorten op de printer

De volgende HP printers ondersteunen afdrukken via een Bluetooth-verbinding met een adapter.

• DeskJet 450, 460 mobiele printers

• DeskJet 6940, 6980 printers

• OfficeJet 6300 printers

• OfficeJet 7200, 7300, 7400 printers

• OfficeJet H470 mobiele printer

• OfficeJet J6480 All-in-One printer

• OfficeJet Pro 8500 printers (A909)

• OfficeJet Pro L7500, L7650, L7680, L7780 printers

• Photosmart 320, 330, 370, 380 printers

• Photosmart 420, 470, 475 printers

• Photosmart 2600, 2700 printers

• Photosmart 3100, 3200, 3300 printers

• Photosmart 7830, 7850 printers

• Photosmart 8030, 8050 printers

• Photosmart 8150 fotoprinter

• Photosmart 8238, 8250 printers

• Photosmart 8400 printer

• Photosmart 8450 fotoprinters

• Photosmart A310 printers

• Photosmart A430 printers

• Photosmart A510 printers

• Photosmart A512, A516, A530 fotoprinters

• Photosmart A610, A620, A630 fotoprinters

• Photosmart A710 fotoprinters

• Photosmart A820 Home Photo Center

• Photosmart C5100, C5200, C5300, C5500 printers

• Photosmart C6100, C6200, C6300 printers

• Photosmart C7100, C7200 printers

• Photosmart D5160, D5163 printers

• Photosmart D7100, D7200, D7300, D7400, D7560 printers

• Photosmart Plus All-in-One printer (B209)