• Informatie

HP printer set-up (app HP Print voor Chrome)

Documenten, foto's en webpagina's afdrukken via de Google Chrome-browser zonder een extra printerdriver te downloaden.

HP Print voor Chrome installeren

Installeer de app HP Print voor Chrome vanuit de Chrome Web Store als u wilt afdrukken vanuit de Chrome-browser.

Hieronder vindt u de vereisten voor het gebruik van de HP Print for Chrome app.

• Een Chromebook, Mac of andere computer die is verbonden met Internet

• Een actief Gmail-of Google Chrome-account

• De nieuwste versie van de Chrome browser

1. Open de Chrome browser en ga vervolgens naar App HP Print voor Chrome (in het Engels).

2. Klik in het app-venster op TOEVOEGEN AAN CHROMEen volg de instructies om de app te installeren.

Het venster Print for Chrome openen na een succesvolle installatie

Afdrukken met HP Print voor Chrome

Documenten, foto's, webpagina's en e-mails van Chrome afdrukken.

1. Open in de Chrome-browser het item dat u wilt afdrukken.

2. Klik op het pictogram Afdrukken. Klik op het menupictogram voor Chrome en selecteer Afdrukken in het vervolgkeuzemenu.

3. Onder Bestemming, klikt u op de knop Wijzigen.

4. Selecteer uw printer onder Afdrukbestemmingen.

5. Wijzig de afdrukinstellingen en klik vervolgens op Afdrukken.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.

Waarom kan ik HP Print voor Chrome niet vinden in de Chrome Web Store?

De app HP Print voor Chrome vereist Chrome v44 of nieuwer.

Ga naar Google Chrome bijwerken (in het Engels) als u Chrome wilt bijwerken.

Waarom wordt mijn printer niet weergegeven als bestemming?

Als u uw printer niet kunt vinden in de lijst van bestemmingen wanneer u probeert af te drukken, dient u deze handmatig toe te voegen aan de lijst met printers voor HP Print voor Chrome.

1. Zorg ervoor dat de printer verbinding heeft met hetzelfde netwerk als uw Chromebook of computer.

2. Klik in Chrome op het pictogram Apps in de linkerbovenhoek.

3. Selecteer HP Print voor Chrome in de lijst met apps die wordt weergegeven.

HP Print voor Chrome selecteren
  4. Klik in het venster HP Print voor Chrome op Printers toevoegen met IP-adres.

5. Klik op Voeg printer toe.

6. Typ uw printermodel of -naam en typ vervolgens het IP-adres van de printer in de juiste velden.

Een printer toevoegen aan HP Print voor Chrome met behulp van het Ip-adres

Uw printer wordt toegevoegd aan de lijst met voorkeursprinters.

Hoe vind ik het IP-adres van mijn printer?

Het IP-adres van de printer op een netwerkconfiguratiepagina vinden.

1. Een pagina met netwerkconfiguratie of resultaten van een draadloze netwerktest afdrukken.

• Printer met een bedieningspaneel: Druk de pagina af via het menu Draadloos, Netwerkinstellingen of Installatie.

• Printers zonder bedieningspaneelmenu: Druk de pagina af met behulp van de knopcombinaties op het bedieningspaneel van de printer.

Bij de meeste printers drukt u tegelijk op de knoppen Draadloos en Informatie of de knoppen Draadloos en Start kopiëren zwart.

Voor HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango-printers houdt u de knop Informatie vast tot alle knoppen van het bedieningspaneel oplichten en druk vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Hervatten.

2. Zoek het IP-adres van de printer.

Zoek het IP-adres van de printer op de Netwerkconfiguratiepagina

Hoe verwijder ik een printer uit HP Print voor Chrome?

Verwijder een printer uit de lijst met voorkeursprinters in het venster Printers toevoegen met IP-adres.

1. Klik in Chrome op het pictogram Apps in de linkerbovenhoek van de browser.

2. Klik in de lijst met apps die wordt weergegeven op HP Print voor Chrome.

HP Print voor Chrome selecteren in de lijst met apps
  3. Klik in het venster Print voor Chrome op Printers toevoegen met IP-adres en klik vervolgens op VERWIJDEREN naast de printer waarvan u de verbinding wilt verbreken.

De geselecteerde printer wordt verwijderd uit de lijst.

Hoe kan ik HP Print voor Chrome in-en uitschakelen of verwijderen?

Vanuit Chrome kunt u de app HP Print voor Chrome in-en uitschakelen of verwijderen.

1. Type in een Chrome-browser chrome://extensions in de adresbalk en druk vervolgens op Enter.

2. Zoek HP Print voor Chromein de lijst met Chrome-uitbreidingen die wordt weergegeven.

• Klik op de aan/uit-schakelaar om de app in of uit te schakelen. Wit is uitgeschakeld, blauw is ingeschakeld.

• Als u de app wilt verwijderen, klikt u op Verwijderen en vervolgens op Verwijderen om te bevestigen.