HP printerinstellingen (wifinetwerk)

Sluit een HP printer aan op uw lokale wifinetwerk om draadloos af te drukken vanaf een pc, smartphone of tablet.

Wi-Fi-printer instellen
Opmerking:

Als u een gastnetwerk gebruikt, zoals in veel hotels of universiteitscampussen, is het mogelijk dat het verbinden van een apparaat met uw printer niet mogelijk is via het netwerk. Gebruik in plaats daarvan een Wi-Fi Direct-verbinding om af te drukken.

Wifi-installatiemodus herstellen op HP printers

Veel HP printers hebben een wifi-installatiemodus die u helpt uw printer met een netwerk te verbinden. Herstel de wifi-installatiemodus als de printer niet wordt gevonden tijdens de software-installatie of wanneer de draadloze verbinding wordt verbroken.

Voorbeeld van het herstellen van de wifi-installatiemodus vanaf een aanraakscherm (links) en met het drukken op knoppen (rechts)

Voorbeeld van het herstellen van de wifi-installatiemodus op aanraakschermen en met het indrukken van knoppen
  • De meeste printers met een aanraakscherm of menu: Selecteer in het menu Draadloos of Installatie de optie Netwerkinstallatie of Instellingen, en selecteer vervolgens Netwerkinstellingen herstellen.

• De meeste printers zonder aanraakscherm of menu: Ga naar De wifi-installatiemodus op uw HP printer herstellen om de standaardinstellingen te herstellen met de knoppen op uw printer.

De HP Smart-app installeren

Gebruik de HP Smart-app om de printer in te stellen op het wifinetwerk en met uw computer of mobiele apparaat.

HP Smart-app
  1. Open de HP Smart-app en maak vervolgens een account of meld u aan. Als u HP Smart-app niet hebt, downloadt u deze via 123.hp.com of in de App Store.

2. Volg binnen twee uur na het herstellen van de wifi-installatiemodus de stappen in de HP Smart-app om de printer toe te voegen en de draadloze verbinding in te stellen.

Ga naar HP printerinstallatie (HP Smart-app) voor meer informatie.

Extra opties voor draadloze verbindingen

Gebruik deze methoden voor het aansluiten van een draadloze printer als u de router of internetprovider hebt gewijzigd of als een lokaal netwerk niet beschikbaar is.