• Informatie

HP printerinstellingen (draadloos netwerk)

Sluit een HP printer aan op uw lokale Wi-Fi-netwerk om draadloos af te drukken vanaf een pc, smartphone of tablet.

Een draadloze printer instellen

Standaardinstellingen voor netwerkcommunicatie op de printer herstellen

Bereid de printer voor op een draadloze verbindingsinstallatie door de standaard netwerkinstellingen te herstellen.

• De meeste printers met aanraakscherm: Selecteer op de printer Standaard netwerkinstellingen herstellen in het menu Draadloos, Instellingen of Instellingen herstellen.

• Voor de meeste HP printers zonder bedieningspaneelmenu: Houd de knoppen Draadloos en Annuleren ingedrukt tot het lampje voor de draadloze verbinding en de aan/uit-lampjes knipperen.

• Voor HP Envy 6000, Pro 6400, DeskJet Plus IA 6000 en 6400 All-in-One printers: Houd de knop Draadloos op de achterkant van de printer vijf seconden lang ingedrukt totdat de Edge-verlichting paars knippert. Het kan enkele pogingen vergen voordat de verlichting knippert.

• Voor HP Tango printers: Houd de knop Draadloos op de achterkant van de printer vijf seconden lang ingedrukt totdat de het lampje aan de voorkant blauw knippert.

• Voor HP Laser (geen LaserJet) printers: Houd de knop Draadloos ingedrukt tot het Waarschuwingslampje begint te knipperen. De printer kan zichzelf opnieuw opstarten.

De app HP Smart installeren en de printer configureren

Download de HP Smart-app voor Android, Apple iOS en iPadOS, Windows 10 en Mac. Deze kunt u gebruiken om uw HP printer te installeren en om af te drukken, te scannen, te kopiëren en instellingen te beheren.

1. Plaats de printer in de buurt van de Wi-Fi-router als u een draadloze verbinding instelt.

2. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

3. Open de HP Smart-app. Als u niet over HP Smart beschikt, kunt u dit downloaden van 123.hp.com of de App Store.

4. Open de software en volg daarna de installatie met gids om de installatie voor uw verbindingstype te voltooien.

Opmerking:

Als uw printer niet wordt weergegeven of als u een andere printer aan de app wilt toevoegen, klikt u op het plusteken en volgt u de instructies om de printer toe te voegen.

Extra opties voor draadloze verbindingen

Gebruik deze methoden voor het aansluiten van een draadloze printer als u de router of internetprovider hebt gewijzigd of als een lokaal netwerk niet beschikbaar is.