• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP printerinstellingen (wifinetwerk)

Sluit een HP printer aan op uw lokale wifinetwerk om draadloos af te drukken vanaf een pc, smartphone of tablet.

Draadloze printer instellen

Wifi-installatiemodus herstellen op HP printers

Bereid een printer voor op een wifiverbinding door de wifi-installatiemodus te herstellen.

Wanneer de instellingen zijn hersteld, wordt de wifi-installatiemodus van de printer gedurende ongeveer twee uur geactiveerd, waardoor de printer zichtbaar is tijdens de HP software-installatie.

• De meeste printers met aanraakscherm: Selecteer in het menu Draadloos of Installatie de optie Netwerkinstallatie of Instellingen, en selecteer vervolgens Netwerkinstellingen herstellen.

• De meeste inkjetprinters zonder aanraakscherm: Houd de knoppen Draadloos en Annuleren tegelijkertijd ingedrukt totdat de aan/uit-knop gaat knipperen en wacht vervolgens totdat het lampje voor draadloze communicatie knippert.

• Meeste laserprinters zonder aanraakscherm of bedieningspaneelmenu: Houd de knop Draadloos ingedrukt tot het waarschuwingslampje en de aan/uit-knop knipperen, of houd de knoppen Draadloos en Annuleren tegelijkertijd ingedrukt totdat het lampje voor draadloze communicatie knippert (Laser NS, Neverstop). De printer kan zichzelf opnieuw opstarten.

• De meeste laserjetprinters zonder aanraakscherm: Houd de knop Draadloos ingedrukt totdat het waarschuwingslampje gaat knipperen en wacht vervolgens totdat het lampje voor draadloze communicatie knippert.

• De printers Envy 6000, 6000e, 6400e, ENVY Pro 6400, DeskJet Plus IA 6000, 6400 en Tango: Houd de knop Draadloos op de achterkant van de printer vijf seconden lang ingedrukt totdat het statuslampje blauw of paars knippert.

Ga naar De wifi-installatiemodus op uw HP-printer herstellen voor aanvullende informatie en informatie over op welke knoppen u moet drukken voor andere printermodellen.

HP Smart installeren

Installeer de HP Smart-app op uw computer of mobiele apparaat.

Doe het volgende als u de printer installeert op een wifinetwerk.

• Plaats de printer en de computer of het mobiele apparaat in de buurt van de wifirouter.

• Schakel wifi in op uw computer of mobiele apparaat en maak verbinding met uw netwerk. Als de computer met een ethernetkabel op het netwerk is aangesloten, koppelt u de kabel tijdelijk los en gebruikt u de wifiverbinding tijdens de installatie.

• Schakel Bluetooth in op de computer of het mobiele apparaat zodat HP Smart de printer tijdens de installatie kan detecteren.

• Na de installatie van HP Smart voor iOS en Android schakelt u de locatieservice voor mobiele apparaten in en verleent u de app toestemming om uw locatie gebruiken om de printer te detecteren en oplossingen aan te bieden tijdens de installatie.

1. Download de HP Smart-app vanuit 123.hp.com (Android, Apple iOS, iPadOS), HP Smart - Microsoft Store (Windows), of HP Smart - Mac App Store (macOS).

Als u wordt gevraagd om u bij Microsoft aan te melden om de app op verschillende apparaten te gebruiken, kunt u zich aanmelden of klikken op Nee, bedankt om verder te gaan.

Opmerking:

Verbreek de verbinding met een Virtual Private Network (VPN) voordat u het downloadt.

2. Als u HP Smart voor de eerste keer instelt, moet u een HP-account maken of aanmelden om toegang te krijgen tot alle printerfuncties.

3. Klik in HP Smart op Printer toevoegen of het plusteken om naar de printer te zoeken en volg de instructies om de installatie te voltooien.

Extra opties voor draadloze verbindingen

Gebruik deze methoden voor het aansluiten van een draadloze printer als u de router of internetprovider hebt gewijzigd of als een lokaal netwerk niet beschikbaar is.