hp-support-head-portlet

Acties
Bezig met laden...
HP klantenondersteuning - kennisdatabase

hp-contact-secondary-navigation-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-share-print-widget-portlet

Acties
Bezig met laden...
 • Informatie
  Meer informatie over upgraden naar Windows 11

  Handleiding over upgraden naar Windows 11

 • Feedback

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP pc's - HP productrecycling

HP heeft zich sinds 1992 gericht op specifieke milieuproblemen door middel van het DfE-programma (Design for Environment). Het programma is gericht op optimalisatie van de eigenschappen van producten, processen en voorzieningen om het milieu minder te belasten.

Prioriteiten zijn onder andere:

 • Energiebesparing: Energiezuinigheid: zorgen dat minder energie nodig is voor het maken en gebruiken van onze producten.

 • Materiaal innovatie: Materiaalinnovatie: minder materialen gebruiken in producten en materialen ontwikkelen met minder milieueffect en meer waarde bij verwijdering.

 • Ontwerp voor hergebruik: Ontwerpen voor hergebruik: apparatuur ontwerpen die gemakkelijk te upgraden en/of te recyclen is.

Opmerking:

De meeste HP producten bevatten een sticker of een afgedrukte afbeelding die aangeeft dat het apparaat geschikt is voor recycling. Sommige producten komen in aanmerking voor HP productrecycling, zelfs wanneer de afbeelding of sticker niet is meegeleverd. Voor specifieke informatie over uw product en de locatie raadpleegt u de pagina Producten retourneren en recyclen.

Ontdek hoe u het milieu kunt helpen en HP apparatuur en benodigdheden kunt recyclen door naar www.hp.com/recycle te gaan.

Heeft HP een recyclingprogramma?

Ja, HP heeft bekroonde recycling- en ecologisch verantwoorde werkwijzen over de hele wereld.

Van materialen en verpakking tot efficiënt energieverbruik en recycling van het eindproduct, HP denkt aan de milieubelasting van het ontwerp van elk product. Programma's voor retournering en recycling van apparaten zijn wereldwijd beschikbaar.

HP stimuleert ecologisch en sociaal verantwoord recyclen van HP producten en benodigdheden. Recycling van gebruikte producten is sinds 1987 drastisch toegenomen. Ga naar www.HP.com/recycle voor meer informatie.

Welke recyclingprogramma's zijn er? Recyclet HP mijn pc gratis?

Recyclingprogramma's zijn afhankelijk van uw land/regio. HP kan meerdere recyclingprogramma's hebben. Onder die recyclingprogramma's kan er een zijn waarbij recyclen gratis is.

Als u wilt weten welke recyclingprogramma's er voor u beschikbaar zijn, gaat u naar www.hp.com/recycle. Blader naar beneden op de pagina en selecteer uw land in het menu op het tabblad Recycle. Er verschijnt een lijst met recycleopties voor uw land.

De volgende secties geven uitleg over enkele van de recycleopties. Niet alle recycleopties zijn in elk land beschikbaar.

 • HP Ink en cartridges: HP heeft verschillende recycleopties voor gebruikte thuiskantoorapparatuur. Selecteer in de lijst met recycleopties in uw land Consumer and home office equipment. Uw landspecifieke website biedt de informatie die u nodig hebt voor recycling, inclusief gratis afgiftepunten in veel landen.

 • Bedrijfsmiddelen: De HP recycleservice maakt aangepaste recyclingprogramma's voor zakelijke klanten, inclusief vernietiging en afvoer van bedrijfsmiddelen. Verantwoord recyclen van oude en verouderde apparatuur is een zorg voor bedrijven van elk formaat. Onjuiste afvoer van elektronica kan het milieu schaden, terwijl ongeschikte verwerkingsmethoden privé- en bedrijfsgegevens in gevaar kunnen brengen.

  HP biedt een veilige en verantwoorde manier om bedrijfsmiddelen uit gebruik te halen. In veel landen kunnen HP klanten samen met HP werken aan de ontwikkeling van een oplossing die aan hun beveiligings- en duurzaamheidsbehoeften voldoet. Voor meer informatie selecteert u Business equipment in de lijst met recycleopties in uw land.

 • HP grootformaat media: HP heeft ook een programma voor het recyclen van accu's uit notebooks en smartphones. Selecteer in de lijst met recycleopties in uw land 'Batterijen van notebooks en smartphones' voor meer informatie.

 • Verpakkingsmateriaal: In sommige gebieden biedt HP gratis recycling van verpakkingsmateriaal van hardware. Dit programma is voor verpakkingsmateriaal dat niet kan worden gerecycled via lokaal beschikbare bronnen. Selecteer in de lijst met recycleopties in uw land HP Product Packaging voor meer informatie.

Kan ik mijn oude pc of tablet inruilen of hiervoor geld terugkrijgen?

Er zijn regelmatig inruilaanbiedingen voor verschillende producten.

Selecteer op de webpagina www.hp.com/recycle het tabblad Inruil en klik op Gebruikte apparatuur inruilen voor de aanschaf van nieuwe HP producten of ga rechtstreeks naar de pagina Wereldwijde promoties. U kunt op deze pagina uw land selecteren en opties bekijken voor Inruil, Geld terug, Aanbiedingen of Try en Buy of Garantie.

Als uw pc of tablet geen marktwaarde heeft, verwijst HP u naar een recyclingcenter. Selecteer het tabblad Inruilen voor cash op de webpagina www.hp.com/recycle en selecteer vervolgens uw regio in het vervolgkeuzemenu. Klik op Ga om een selectie retourneren-voor-cash-opties voor uw regio te zien.

Kan ik mijn pc of tablet doneren?

Door een gebruikte computer te doneren kunt u uw lokale gemeenschap helpen en, afhankelijk van uw land, profiteert u dan van bepaalde belastingvoordelen.

Er zijn wereldwijd veel lokale goede doelen die elektronische apparatuur als donatie accepteren. Doe eens onderzoek naar lokale goede doelen in uw regio voor meer informatie over hun activiteiten en om te zien of ze computerdonaties accepteren.

Als u in de Verenigde Staten woont, kan HP u helpen uw computer via de National Cristina Foundation te schenken. Voor meer informatie over het doneren van uw computer in de Verenigde Staten en de belastingvoordelen hiervan gaat u naar de webpagina www.hp.com/recycle en selecteert u het tabblad Donate en klikt u vervolgens op Unneeded US equipment to a charity or school.

Hoe wis of verwijder ik persoonlijke bestanden van mijn pc of tablet?

HP is niet verantwoordelijk voor gegevens die op pc's of tablets achterblijven. HP raadt u aan een back-up te maken van uw gegevens (persoonlijke bestanden, documenten, foto's, video's, enz.) en vervolgens alle gegevens te wissen voordat u uw apparaat recyclet. Als uw gegevens niet van de pc of tablet worden verwijderd, kunnen anderen toegang krijgen tot bestanden of gegevens.

Het verwijderen van de bestanden via Windows of het formatteren van de vaste schijf biedt mogelijk niet voldoende bescherming. Er zijn verscheidene softwaretoepassingen beschikbaar om gegevens permanent van een pc of tablet te wissen. U kunt deze downloaden van internet of kopen in een winkel.

HP kan samen met u een oplossing op maat voor gegevensvernietiging maken. Vernietigingscertificaten, waaruit blijkt dat producten zijn vernietigd tijdens het recyclingproces en dat de gegevens op de producten niet voor anderen toegankelijk zijn, zijn op verzoek verkrijgbaar. Meer informatie over gegevensvernietiging vindt u op de webpagina www.hp.com/recycle. Selecteer het tabblad Destroy en klik op Data on hard drives or other media.

Wat gebeurt er als ik vergeet vertrouwelijke gegevens van mijn pc of tablet te verwijderen voordat ik deze verstuur?

Als u niet met HP bent overeengekomen dat uw gegevens worden vernietigd, is HP niet verantwoordelijk voor gegevens die zijn achtergebleven op de vaste schijf.

U moet alle gegevens vóór verzending verwijderen van de vaste schijf. Door het eenvoudig verwijderen van bestanden of formatteren van de vaste schijf, worden uw gegevens niet permanent gewist. Er zijn veel open-sourceprogramma's voor het wissen van gegevens die u kunt gebruiken om uw gegevens ontoegankelijk te maken.


hp-feedback-input-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-feedback-banner-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-country-locator-portlet

Acties
Bezig met laden...
Land/regio: Flag België

hp-detect-load-my-device-portlet

Acties
Bezig met laden...