• Informatie

HP printerinstellingen (Wi-Fi direct)

Wi-Fi Direct is een verbindingsoptie die beschikbaar is op de meeste HP draadloze printers uitgebracht in 2014 en later. Gebruik Wi-Fi direct wanneer een lokaal draadloos netwerk niet beschikbaar is.

Afdrukken met Wi-Fi Direct (Windows 10)

Verzend een afdruktaak via een directe draadloze verbinding tussen uw printer en een Windows-computer.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Zoek in Windows naar Printers en scanners en open deze functie.

3. Klik op Printer of scanner toevoegen.

4. Klik op Wi-Fi Direct-printers weergeven.

Op Wi-Fi Direct-printers weergeven klikken
  5. Selecteer uw printer met DIRECT in de naam.

Uw printer met Wi-Fi Direct in de naam selecteren
  6. Klik op Apparaat toevoegen.

7. Als het bericht over de WPS-pincode wordt weergegeven op de computer, zoekt u een pincode op het bedieningspaneel van de printer of op het informatieblad dat tijdens de installatie is afgedrukt.

8. Voer de PIN binnen 90 seconden in en klik op Volgende om de verbinding te voltooien.

Opmerking:

Start de computer opnieuw op en installeer de printer opnieuw als de PIN verloopt.

Voer de WPS-PIN in wanneer u een Wi-Fi Direct-printer toevoegt in Windows 10
  9. Als het statusbericht driver is niet beschikbaar wordt weergegeven gaat u naar 123.hp.com om de printerdriver te downloaden en installeren.

Voorbeeld van het bericht Driver is niet beschikbaar
  10. Open het item dat u wilt printen, klik op Bestand en vervolgens op Afdrukken.

11. Selecteer uw printer in de lijst en klik op Afdrukken.

Afdrukken met Wi-Fi Direct (Android)

Zoek de naam en het wachtwoord van Wi-Fi Direct en verzend vervolgens een afdruktaak van een Android-telefoon of -tablet naar uw printer via een directe draadloze verbinding.

Opmerking:

Gebruik de plug-in voor de HP Printerservice als u webinhoud wilt afdrukken, zoals een webpagina, e-mail of document uit de Cloud.

De naam en het wachtwoord van Wi-Fi Direct zoeken

Gebruik het bedieningspaneel van de printer of druk een netwerkconfiguratierapport af om de informatoe van Wi-Fi Direct te vinden.

De naam en het wachtwoord van Wi-Fi Direct opzoeken (printers met een aanraakscherm)

Zoek de informatie over Wi-Fi Direct rechtstreeks vanaf het bedieningspaneel van de printer of door een netwerkconfiguratierapport af te drukken.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Kijk of er een pictogram of knop voor Wi-Fi Direct is en druk deze vervolgens in om de informatie over Wi-Fi Direct te bekijken.

Het menu Details van Wi-Fi Direct weergeven
  3. Als u het pictogram niet kunt vinden of als u problemen ondervindt bij het bekijken van de informatie, opent u het menu Rapporten en selecteert u Netwerkoverzicht of Netwerkconfiguratie om een rapport af te drukken.

De naam en het wachtwoord vindt u in het gedeelte Wi-Fi Direct.

Locatie van het onderdeel Wi-Fi direct in een netwerkconfiguratierapport

De naam en het wachtwoord van Wi-Fi Direct opzoeken (printers zonder aanraakscherm)

Druk een netwerkconfiguratierapport of helppagina af om de informatie over Wi-Fi Direct te vinden.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Druk een netwerkconfiguratierapport of helppagina af met de knoppen op het bedieningspaneel van de printer. Gebruik een methode die overeenkomt met de knoppen op uw printer.

• Druk op de knop Informatie.

• Houd de knop Wi-Fi Direct 3 seconden ingedrukt.

• Druk tegelijkertijd op de knoppen Draadloos en Informatie.

• Houd de knop Hervatten of maximaal tien seconden ingedrukt, of tot het rapport wordt afgedrukt.

• Voor HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango-printers houdt u de knop Informatie ingedrukt tot alle knoppen van het bedieningspaneel oplichten en drukt u vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Annuleren.

De naam en het wachtwoord vindt u in het gedeelte Wi-Fi Direct.

Locatie van het onderdeel Wi-Fi direct in een netwerkconfiguratierapport

Afdrukken met Wi-Fi Direct met behulp van HP Smart (Android)

Stuur een afdruktaak via een directe draadloze verbinding tussen uw printer en een Android-telefoon of -tablet met behulp van de app HP Smart. Voer deze stappen uit terwijl u zich naast de printer bevindt.

1. Download de HP Smart-app op uw mobiele apparaat 123.hp.com.

2. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

3. Tik op het beginscherm van de app op het Plusteken.

4. Tik op Zoeken naar printers met Wi-Fi Direct.

Op Zoeken naar printers met Wi-Fi Direct tikken
  5. Selecteer de printer in de lijst.

De printer in de lijst selecteren
  6. Tik op Verbinding maken met de printer.

7. Als het wordt gevraagd voert u het wachtwoord van Wi-Fi Direct in en tikt u vervolgens op Verbinden.

Op Verbinding maken tikken
  8. Wacht tot de verbinding is voltooid.

9. Als de printer niet automatisch wordt weergegeven in het beginscherm van de app, tikt u nogmaals op het Plusteken en selecteert u de printer in de lijst.

Selecteer de printer in de lijst
  10. Selecteer in het startscherm van de app Foto's afdrukken of Documenten afdrukken, selecteer het item dat u wilt afdrukken en tik op Afdrukken.

11. Nadat de afdruktaak is voltooid, opent u het menu Wi-Fi-netwerk en maakt u opnieuw verbinding met uw lokale netwerk.

Afdrukken met Wi-Fi Direct door middel van HP Print Service-plugin (Android)

Stuur een afdruktaak via een directe draadloze verbinding tussen uw printer en een Android-telefoon of -tablet met behulp van de HP Print Service-plug-in. Voer deze stappen uit terwijl u zich naast de printer bevindt.

1. Ga op uw mobiele apparaat naar HP Print Service Plugin in de Google Store en controleer of deze is geïnstalleerd en up-to-date is.

2. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

3. Open het item dat u wilt afdrukken en tik vervolgens op Afdrukken.

4. Op het scherm Afdrukvoorbeeld selecteert u uw printer met DIRECT in de naam.

Uw printer met Wi-Fi Direct in de naam selecteren
  5. Voer het Wi-Fi Direct-wachtwoord in, indien hierom wordt gevraagd.

6. Ga naar de printer en druk op OK, op de knipperende knop Wi-Fi Direct of op de knipperende knop Informatie om de verbinding te bevestigen.

7. Wacht tot de verbinding tot stand is gebracht en tik vervolgens op Afdrukken in het afdrukvoorbeeld.

Afdrukken met Wi-Fi Direct (iOS, iPadOS)

Zoek de naam en het wachtwoord van Wi-Fi Direct en verzend vervolgens een afdruktaak van een iPhone of iPad naar uw printer via een directe draadloze verbinding.

De naam en het wachtwoord van Wi-Fi Direct zoeken

Gebruik het bedieningspaneel van de printer of druk een netwerkconfiguratierapport af om de informatoe van Wi-Fi Direct te vinden.

De naam en het wachtwoord van Wi-Fi Direct opzoeken (printers met een aanraakscherm)

Zoek de informatie over Wi-Fi Direct rechtstreeks vanaf het bedieningspaneel van de printer of door een netwerkconfiguratierapport af te drukken.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Kijk of er een pictogram of knop voor Wi-Fi Direct is en druk deze vervolgens in om de informatie over Wi-Fi Direct te bekijken.

Het menu Details van Wi-Fi Direct weergeven
  3. Als u het pictogram niet kunt vinden of als u problemen ondervindt bij het bekijken van de informatie, opent u het menu Rapporten en selecteert u Netwerkoverzicht of Netwerkconfiguratie om een rapport af te drukken.

De naam en het wachtwoord vindt u in het gedeelte Wi-Fi Direct.

Locatie van het onderdeel Wi-Fi direct in een netwerkconfiguratierapport

De naam en het wachtwoord van Wi-Fi Direct opzoeken (printers zonder aanraakscherm)

Druk een netwerkconfiguratierapport of helppagina af om de informatie over Wi-Fi Direct te vinden.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Druk een netwerkconfiguratierapport of helppagina af met de knoppen op het bedieningspaneel van de printer. Gebruik een methode die overeenkomt met de knoppen op uw printer.

• Druk op de knop Informatie.

• Houd de knop Wi-Fi Direct 3 seconden ingedrukt.

• Druk tegelijkertijd op de knoppen Draadloos en Informatie.

• Houd de knop Hervatten of maximaal tien seconden ingedrukt, of tot het rapport wordt afgedrukt.

• Voor HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango-printers houdt u de knop Informatie ingedrukt tot alle knoppen van het bedieningspaneel oplichten en drukt u vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Annuleren.

De naam en het wachtwoord vindt u in het gedeelte Wi-Fi Direct.

Locatie van het onderdeel Wi-Fi direct in een netwerkconfiguratierapport

Afdrukken met Wi-Fi Direct (iOS, iPadOS)

Een afdruktaak verzenden met een Wi-Fi Direct-printerverbinding. Voer deze stappen uit terwijl u zich naast de printer bevindt.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Als u webinhoud wilt afdrukken, zoals een e-mail of een document in de cloud, opent u het item alvorens verder te gaan.

3. Open het menu Wi-Fi-netwerk op uw mobiele apparaat en selecteer vervolgens uw printer met DIRECT in de naam.

De naam van uw Wi-Fi Direct-printer selecteren in de lijst
  4. Als het wordt gevraagd voert u het wachtwoord van Wi-Fi Direct in en tikt u vervolgens op Deelnemen.

Op Deelnemen tikken
  5. Open het item dat u wilt afdrukken en selecteer de optie Afdrukken.

6. Selecteer desgevraagd AirPrint.

7. Selecteer de printer en klik vervolgens op Afdrukken.

8. Nadat de afdruktaak is voltooid, opent u het menu Wi-Fi-netwerk en maakt u opnieuw verbinding met uw lokale netwerk.

Afdrukken met Wi-Fi Direct (Mac)

Zoek de naam en het wachtwoord van Wi-Fi Direct en stuur vervolgens een afdruktaak van een Mac naar uw printer via een directe draadloze verbinding.

De naam en het wachtwoord van Wi-Fi Direct zoeken

Gebruik het bedieningspaneel van de printer of druk een netwerkconfiguratierapport af om de informatoe van Wi-Fi Direct te vinden.

De naam en het wachtwoord van Wi-Fi Direct opzoeken (printers met een aanraakscherm)

Zoek de informatie over Wi-Fi Direct rechtstreeks vanaf het bedieningspaneel van de printer of door een netwerkconfiguratierapport af te drukken.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Kijk of er een pictogram of knop voor Wi-Fi Direct is en druk deze vervolgens in om de informatie over Wi-Fi Direct te bekijken.

Het menu Details van Wi-Fi Direct weergeven
  3. Als u het pictogram niet kunt vinden of als u problemen ondervindt bij het bekijken van de informatie, opent u het menu Rapporten en selecteert u Netwerkoverzicht of Netwerkconfiguratie om een rapport af te drukken.

De naam en het wachtwoord vindt u in het gedeelte Wi-Fi Direct.

Locatie van het onderdeel Wi-Fi direct in een netwerkconfiguratierapport

De naam en het wachtwoord van Wi-Fi Direct opzoeken (printers zonder aanraakscherm)

Druk een netwerkconfiguratierapport of helppagina af om de informatie over Wi-Fi Direct te vinden.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Druk een netwerkconfiguratierapport of helppagina af met de knoppen op het bedieningspaneel van de printer. Gebruik een methode die overeenkomt met de knoppen op uw printer.

• Druk op de knop Informatie.

• Houd de knop Wi-Fi Direct 3 seconden ingedrukt.

• Druk tegelijkertijd op de knoppen Draadloos en Informatie.

• Houd de knop Hervatten of maximaal tien seconden ingedrukt, of tot het rapport wordt afgedrukt.

• Voor HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango-printers houdt u de knop Informatie ingedrukt tot alle knoppen van het bedieningspaneel oplichten en drukt u vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Annuleren.

De naam en het wachtwoord vindt u in het gedeelte Wi-Fi Direct.

Locatie van het onderdeel Wi-Fi direct in een netwerkconfiguratierapport

Afdrukken met Wi-Fi Direct (Mac)

Verzend een afdruktaak via een directe draadloze verbinding tussen uw printer en een Mac. Voer deze stappen uit terwijl u zich naast de printer bevindt.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Als u webinhoud wilt afdrukken, zoals een e-mail of een document in de cloud, opent u het item alvorens verder te gaan met deze stappen.

3. Klik op de computer op het pictogram draadloos en selecteer vervolgens uw printer met DIRECT in de naam.

De naam van uw Wi-Fi Direct-printer selecteren in de lijst
  4. Als het wordt gevraagd voert u het wachtwoord van Wi-Fi Direct in en tikt u vervolgens op Deelnemen.

De naam van uw Wi-Fi Direct-printer selecteren in de lijst
  5. Open het item dat u wilt printen, klik op Bestand en vervolgens op Afdrukken.

6. Selecteer de printer en klik vervolgens op Afdrukken.

7. Nadat de afdruktaak is voltooid, opent u het menu Wi-Fi-netwerk en maakt u opnieuw verbinding met uw lokale netwerk.

Afdrukken met Wi-Fi Direct (Chromebook)

Zoek de naam en het wachtwoord van Wi-Fi Direct en verzend vervolgens een afdruktaak van een Chromebook naar uw printer via een directe draadloze verbinding.

De naam en het wachtwoord van Wi-Fi Direct zoeken

Gebruik het bedieningspaneel van de printer of druk een netwerkconfiguratierapport af om de informatoe van Wi-Fi Direct te vinden.

De naam en het wachtwoord van Wi-Fi Direct opzoeken (printers met een aanraakscherm)

Zoek de informatie over Wi-Fi Direct rechtstreeks vanaf het bedieningspaneel van de printer of door een netwerkconfiguratierapport af te drukken.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Kijk of er een pictogram of knop voor Wi-Fi Direct is en druk deze vervolgens in om de informatie over Wi-Fi Direct te bekijken.

Het menu Details van Wi-Fi Direct weergeven
  3. Als u het pictogram niet kunt vinden of als u problemen ondervindt bij het bekijken van de informatie, opent u het menu Rapporten en selecteert u Netwerkoverzicht of Netwerkconfiguratie om een rapport af te drukken.

De naam en het wachtwoord vindt u in het gedeelte Wi-Fi Direct.

Locatie van het onderdeel Wi-Fi direct in een netwerkconfiguratierapport

De naam en het wachtwoord van Wi-Fi Direct opzoeken (printers zonder aanraakscherm)

Druk een netwerkconfiguratierapport of helppagina af om de informatie over Wi-Fi Direct te vinden.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Druk een netwerkconfiguratierapport of helppagina af met de knoppen op het bedieningspaneel van de printer. Gebruik een methode die overeenkomt met de knoppen op uw printer.

• Druk op de knop Informatie.

• Houd de knop Wi-Fi Direct 3 seconden ingedrukt.

• Druk tegelijkertijd op de knoppen Draadloos en Informatie.

• Houd de knop Hervatten of maximaal tien seconden ingedrukt, of tot het rapport wordt afgedrukt.

• Voor HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango-printers houdt u de knop Informatie ingedrukt tot alle knoppen van het bedieningspaneel oplichten en drukt u vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Annuleren.

De naam en het wachtwoord vindt u in het gedeelte Wi-Fi Direct.

Locatie van het onderdeel Wi-Fi direct in een netwerkconfiguratierapport

Afdrukken met Wi-Fi Direct (Chromebook)

Verzend een afdruktaak via een directe draadloze verbinding tussen uw printer en een Chromebook. Voer deze stappen uit terwijl u zich naast de printer bevindt.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Als u webinhoud wilt afdrukken, zoals een e-mail of een document in de cloud, opent u het item alvorens verder te gaan met deze stappen.

3. Klik op de computer op het pictogram Wi-Fi en selecteer vervolgens uw printer met DIRECT in de naam.

Een Wi-Fi Direct-printer selecteren
  4. Als het wordt gevraagd voert u het wachtwoord van Wi-Fi Direct in en klikt u vervolgens op Verbinden.

5. Ga terug naar het instellingenmenu en klik vervolgens op Instellingen.

6. Blader naar de onderkant van het scherm en klik op Geavanceerd.

7. In het gedeelte Afdrukken klikt u op Printers en vervolgens op Printer toevoegen.

8. Selecteer de printer en klik op Toevoegen.

Klik op Toevoegen
  9. Open het item dat u wilt afdrukken, klik op het pictogram van de Chrome-browserinstellingen en selecteer vervolgens Afdrukken.

10. Selecteer de printer en klik vervolgens op Afdrukken.

11. Nadat de afdruktaak is voltooid, opent u het menu Wi-Fi-netwerk en maakt u opnieuw verbinding met uw lokale netwerk.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.

Wat gebeurt er als de Wi-Fi Direct-afdruktaak mislukt?

Controleer op netwerkproblemen en de vereiste instellingen indien de afdruktaak of de Wi-Fi Direct-verbinding mislukt.

• Bevestig dat Wi-Fi Direct is ingeschakeld: Wi-Fi Direct moet worden ingeschakeld voordat u een afdruktaak naar uw printer kunt verzenden.

• Printers met aanraakschermen: Raak het pictogram Wi-Fi Direct aan .

Als de status Uitgeschakeld is, tikt u op het pictogram Instellingen om de functie in te schakelen.

• Printers zonder aanraakschermen: Zoek een Wi-Fi Direct-knop en controleer of het lampje ernaast continu brandt. Als het lampje uit is, drukt u op de knop om Wi-Fi Direct in te schakelen.

Druk op de knop Informatie als er geen knop is of houd de knop Hervatten of ingedrukt totdat er een netwerkconfiguratierapport wordt afgedrukt.

Voor HP Tango printers, houd de knop Informatie ingedrukt totdat de andere knoppen op het bedieningspaneel gaan branden en tik vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Annuleren.

Zoek Wi-Fi Direct op de afdruk en controleer of de Status is ingesteld op Aan. Als de status is uitgeschakeld, gebruikt u de geïntegreerde webserver (GWS) om deze in te schakelen. Als Wi-Fi Direct niet in het rapport wordt vermeld, ondersteunt uw printer de functie niet. Druk af met een andere methode, zoals de HP Smart-app of USB-kabel.

• Slechte Wi-Fi Direct-verbinding: Zet de printer en de computer of het mobiele apparaat dichter bij elkaar en verzend de afdruktaak opnieuw.

• Apparaten opnieuw opstarten: Eventuele fouten kunnen worden opgelost door de printer of het mobiele apparaat opnieuw op te starten.

• Koppel de ethernet- of USB-kabel los: Deze verbindingstypen kunnen storing veroorzaken met de verbinding en de installatie van de basisdriver.

• De HP printerdriver of mobiele app installeren: Ga naar 123.hp.com.

• Netwerkinstellingen herstellen naar standaardwaarden: Stel de netwerkinstellingen van de printer opnieuw in om eventuele problemen op te lossen.

• Printers met aanraakschermen: Open het menu Draadloos, selecteer Instellingen en raak Netwerkstandaarden herstellen of Netwerkinstellingen herstellen aan.

• Printers zonder aanraakschermen: Houd de knoppen Draadloos en Annulereningedrukt tot het lampje voor de Draadloze verbinding en de Aan/uit-lampjes knipperen.

Voor HP Laser printers: Houd de knop Draadloosingedrukt tot het Waarschuwingslampje begint te knipperen. De printer kan zichzelf opnieuw opstarten.

Voor HP Tango printers: Houd de knop Draadloos aan de achterkant van de printer ingedrukt totdat de Edge-verlichting blauw knippert.

Waar vind ik de WPS-pincode voor printerinstallatie?

Zoek de WPS-pincode en voer deze in om de printerinstallatie te voltooien. U hebt maar kort de tijd (90 seconden voor de meeste modellen) om de pincode in te voeren voordat deze verloopt.

Het bericht 'Voer de WPS-pincode voor uw printer in' in Windows 10
  1. Als het bericht over de WPS-pincode wordt weergegeven op de computer, zoekt u een pincode op het bedieningspaneel van de printer of op het informatieblad dat tijdens de installatie is afgedrukt.

2. Voer de pincode in en klik vervolgens op Volgende om de installatie te voltooien.

3. Als de pincode niet werkt, volgt u een van de volgende stappen:

Kan ik toegang krijgen tot printerinstellingen en beheertools met een Wi-Fi Direct-verbinding?

Gebruik een directe draadloze verbinding naar uw printer om de startpagina van de printer op uw computer of mobiele apparaat te openen.

1. Plaats de printer in de buurt van uw computer of mobiele apparaat.

2. Schakel de printer in en controleer vervolgens of er inktcartridges zijn geïnstalleerd en er gewoon papier in de hoofdlade is geplaatst.

3. Selecteer de printer met Wi-Fi Direct in de naam (bijvoorbeeld: DIRECT-72-HP OfficeJet Pro 6970) en wachtwoord.

• Printer met een bedieningspaneel: Raak het pictogram Wi-Fi Direct aan of open het menu met de instellingen van Wi-Fi Direct om de naam en het wachtwoord te zien.

• Printers zonder bedieningspaneelmenu: Druk een informatiepagina af. Gebruik een methode die overeenkomt met de knoppen van het bedieningspaneel op uw printer.

• Druk op de knop Informatie.

• Houd de knop Wi-Fi Direct 3 seconden ingedrukt.

• Druk tegelijkertijd op de knoppen Draadloos en Informatie.

• Houd de knop Hervatten of maximaal tien seconden ingedrukt, of tot het rapport wordt afgedrukt.

• Voor HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango-printers houdt u de knop Informatie ingedrukt tot alle knoppen van het bedieningspaneel oplichten en drukt u vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Annuleren.

De naam en het wachtwoord vindt u in het gedeelte Wi-Fi Direct.

Locatie van het onderdeel Wi-Fi direct in een netwerkconfiguratierapport
  4. Open op uw computer of mobiele apparaat Wi-Fi- of draadloze instellingen om de lijst met beschikbare draadloze netwerken te bekijken.

5. Selecteer uw Wi-Fi Direct-printernaam in de lijst met beschikbare netwerken en voer het wachtwoord in om met de printer te verbinden.

6. In een browser, typt u 192.168.223.1 in de adresbalk en drukt u op Enter.

Een IP-adres in de adresbalk van de webbrowser typen
  7. Als er een venster voor het aanmelden of een certificaat verschijnt, voer de informatie dan in om de EWS te openen.

• Als een beveiligingscertificaat van de website wordt weergegeven, klikt u op Doorgaan om de startpagina van de printer te openen.

• Als er een aanmeldvenster wordt geopend, typt u admin voor de gebruikersnaam en typt u vervolgens de pincode die wordt weergegeven op het label onder of op de achterzijde van de printer, of het wachtwoord dat door de printerbeheerder is ingesteld.

Voorbeeld van de PIN-sticker op de printer

Hoe wijzig ik het Wi-Fi Direct-wachtwoord en andere instellingen?

Ga naar de online startpagina van de printer, ook wel bekend als de Geïntegreerde webserver (GWS), om de Wi-Fi Direct-instellingen, zoals status, naam en wachtwoord, te wijzigen.

1. Verbind uw computer of mobiele apparaat met de printer via Wi-Fi Direct.

2. Typ 192.168.223.1 in de adresbalk van de browser en druk vervolgens op Enter.

Een IP-adres in de adresbalk van de webbrowser typen
  3. Als een beveiligingscertificaat van de website wordt weergegeven, klikt u op Doorgaan om de GWS van de printer te openen.

4. Selecteer het tabblad Netwerk en klik of tik vervolgens op Status.

Selecteer het tabblad Netwerk en klik of tik vervolgens op Wi-Fi Direct
  5. Als u wordt gevraagd om naar een beveiligde webpagina met HTTPS-ondersteuning te gaan, klikt of tikt u op OK of Omleiden naar HTTPS.

6. Als het bericht Uw verbinding is niet privé wordt weergegeven, klikt of tikt u op Geavanceerd en vervolgens op Verdergaan met [IP-adres printer].

7. Op de pagina Wi-Fi Direct klikt of tikt u op Instellingen wijzigen.

Klik of tik op Bewerk instellingen
  8. Wijzig de gewenste instellingen en klik of tik op Toepassen.

Klik of tik op Toepassen

Wat is het verschil tussen 'HP Wireless Direct' en 'Wi-Fi Direct'?

Wi-Fi Direct en HP Wireless Direct bieden beide direct draadloze verbindingen tussen uw printer en een mobiel apparaat of computer zonder een router.

Verschillen tussen Wi-Fi Direct en HP Wireless Direct

Specificatie

Wi-Fi Direct

HP Wireless Direct

Beveiliging

WPA2-wachtwoord vereist

WPA2-wachtwoord optioneel

Maximumaantal gelijktijdige apparaatverbindingen

5

5

Printernaam die wordt weergegeven bij het afdrukken

DIRECT-xx-HP [modelnaam van uw printer]

HP-Print-xx-[modelnaam van uw printer]

Draadloze computer of draadloos apparaat kan automatisch de printer detecteren en verbinding maken

Ja: Automatisch of Handmatig (drukknop of PIN)

Nee

Computer of apparaat kan gelijktijdig verbinding maken met de printer en internet

Ja

Nee

Apparaten kunnen via de printer verbinding maken met internet en/of met elkaar

Nee

Nee

Printer kan via het apparaat verbinding maken met internet

Nee

Nee

Standaard IP-adres van de printer (voor toegang tot de Geïntegreerde webserver van de printer)

Voorbeeld: 192.168.223.1

Voorbeeld: 192.168.223.1