HP Inkjet printers - Afdrukken in zwart-wit

Wijzig de afdrukinstellingen om alleen met zwarte inkt af te drukken, of om het gebruik van kleureninkt tot een minimum te beperken.

In zwart-wit afdrukken (Windows)

Gebruik de HP printerdriver om de instelling voor zwart-wit (monochroom) of grijstinten voor uw afdruktaak te selecteren.

1. Open het document of de foto die u wilt afdrukken, klik op Bestand en klik vervolgens op Afdrukken of klik op het pictogram Afdrukken.

2. Selecteer de naam van uw printer in het menu Printers.

3. Klik op Opties, Eigenschappen van printer, Voorkeuren of Meer instellingen.

Opmerking:

Als deze opties niet beschikbaar zijn, installeert u HP Smart - Microsoft Store of de driver met volledige functionaliteit van 123.hp.com.

4. Selecteer een van de volgende opties op basis van uw afdrukbehoeften op het tabblad Papier/kwaliteit, Kleur of Eigenschappen of in het menu Geavanceerd, Kleurmodus of Afdrukken in grijstinten.

Opmerking:

Als u regelmatig in zwart-wit afdrukt, maar u merkt dat er ook kleureninkt wordt gebruikt, gebruikt uw printermodel een mix van zwarte en gekleurde inkt om korreligheid te verminderen. Daarnaast wordt bij alle cartridges inkt gebruikt om periodiek onderhoud uit te voeren waarmee verstoppingen en andere problemen met de afdrukkwaliteit worden voorkomen. Er is geen manier om deze functie te omzeilen.

• Zwart-wit, Monochroom, Alleen zwarte inkt of Grijstinten: De zwarte cartridge wordt alleen gebruikt om afdrukken in zwart-wit te maken.

• Hoge kwaliteit grijstinten: Maakt gebruik van alle kleuren en zwart voor afdrukken van hogere kwaliteit in zwart-wit.

• Kleur: Hiermee worden alle kleuren en zwart gebruikt om in volledige kleuren af te drukken.

5. Als u minder inkt wilt gebruiken, wijzigt u de instelling voor de Afdrukkwaliteit, Uitvoerkwaliteit of Media in Concept of EconoMode.

6. Om de afdrukinstellingen voor alle afdruktaken op te slaan, zoekt u in Windows naar Printers om de instellingen voor de Printers & scanners te openen. Klik op de naam van uw printer, klik op Beheren en klik vervolgens op Voorkeursinstellingen voor afdrukken. Selecteer uw instellingen en klik vervolgens op OK.

Afdrukken in zwart-wit (Mac)

Open de instellingen voor de afdruktaak om zwart-wit (monochroom) te selecteren voor uw afdruktaak.

1. Open het document of de foto die u wilt afdrukken en klik achtereenvolgens op Bestand, Afdrukken en, indien nodig, op Details weergeven aan de onderzijde van het dialoog.

2. Selecteer de naam van uw printer in het menu Printers.

3. Selecteer Zwart-wit in het hoofddialoogvenster. Het menu Voorinstellingen bevat ook opties voor zwart-wit.

Opmerking:

Als u regelmatig in zwart-wit afdrukt, maar u merkt dat er ook kleureninkt wordt gebruikt, gebruikt uw printermodel een mix van zwarte en gekleurde inkt om korreligheid te verminderen. Daarnaast wordt bij alle cartridges inkt gebruikt om periodiek onderhoud uit te voeren waarmee verstoppingen en andere problemen met de afdrukkwaliteit worden voorkomen. Er is geen manier om deze functie te omzeilen.

De instelling Zwart-wit selecteren voor de afdruktaak
  4. Als u minder zwarte inkt wilt gebruiken, klikt u op Media en kwaliteit in het menu met afdrukopties zonder naam in het midden van het dialoogvenster en beweeg de schuifregelaar Kwaliteit naar Concept.

Het naamloze menu openen in de afdrukinstellingen
  5. Als u een nieuwe voorinstelling wilt creëren voor de geselecteerde afdrukinstellingen, klikt u op het menu Voorinstellingen en selecteert u vervolgens Huidige instellingen als voorinstelling opslaan.