hp-support-head-portlet

Acties
Bezig met laden...
HP klantenondersteuning - kennisdatabase

hp-contact-secondary-navigation-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-share-print-widget-portlet

Acties
Bezig met laden...
 • Informatie
  Meer informatie over upgraden naar Windows 11

  Handleiding over upgraden naar Windows 11

 • Feedback

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP printers - Foutmelding Geen AirPrint-printers gevonden (iOS, iPadOS)

Nadat u een afdruktaak hebt geselecteerd, verschijnt het bericht Geen AirPrint-printers gevonden op uw iPhone of iPad. Controleer de draadloze netwerkverbinding en controleer of AirPrint is ingeschakeld.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

Problemen met de draadloze printerverbinding oplossen

Spoor netwerkproblemen op en controleer de installatievereisten als de printer niet wordt gevonden tijdens de installatie van de software of als draadloze afdruktaken mislukken.

 • Slechte netwerkverbinding: Plaats de printer en de computer of het mobiele apparaat dichter bij de draadloze router en controleer vervolgens of de signaalkwaliteit is verbeterd. Probeer een website te openen om te controleren of de internetverbinding goed werkt. Bij een trage of haperende wifiverbinding start u de router opnieuw op door het netsnoer los te koppelen. Wacht vervolgens 15 seconden voordat u het snoer opnieuw aansluit.

 • Printer is uitgeschakeld of in slaapstand: Raak het bedieningspaneel aan of druk op de Aan/uit-knop. De printer komt nu uit de slaapstand en is weer gereed voor gebruik. Soms wordt op de printer de status Offline weergegeven terwijl de printer eigenlijk gereed is.

 • Controleer de verbindingsstatus van de printer: Controleer of de draadloze communicatie is ingeschakeld en of de printer is verbonden met hetzelfde netwerk als uw computer of mobiele apparaat. Als uw printer een lampje heeft naast het pictogram of de knop Draadloos, controleer dan of dit lampje brandt. Als het lampje niet brandt of knippert, is de verbinding met het netwerk verbroken.

 • De printer opnieuw verbinden met het netwerk: Plaats de printer binnen het bereik van het wifisignaal en sluit de printer aan op het netwerk.

  • Printers met touchscreen: Selecteer het menu Setup, Netwerk of Draadloos, selecteer Wizard draadloos instellen en volg de instructies op het scherm om het netwerk te selecteren en het wachtwoord in te voeren.

  • Printers met een bedieningspaneel zonder touchscreen: Houd de knop Draadloos gedurende vijf seconden ingedrukt of totdat het lampje voor draadloze communicatie knippert. Druk binnen twee minuten op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint. Het lampje voor draadloze communicatie op de printer stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

  • HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango printers: Houd de Wifi-knop en de Aan/uit-knop aan de achterkant van de printer vijf seconden ingedrukt totdat de blauwe balk knippert. Druk binnen twee minuten op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint. Het blauwe balkje stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

 • Apparaten opnieuw opstarten: Eventuele fouten kunnen worden opgelost door de printer of het mobiele apparaat opnieuw op te starten.

 • Een Testrapport voor draadloos netwerk afdrukken: Zoek op de website van HP Klantenondersteuning naar uw printermodel en zoek op 'Zelftestpagina' om het document te vinden over het afdrukken en evalueren van het rapport.

 • Bluetooth inschakelen voor installatie van een HP Smart-app: Schakel Bluetooth op uw computer of mobiele apparaat in zodat HP Smart de printer tijdens de installatie kan detecteren.

 • Problemen met het draadloze netwerk kunnen er de oorzaak van zijn dat uw printer offline lijkt. Neem contact op met de fabrikant van de router voor meer informatie.

Schakel AirPrint in vanuit de HP Smart-app

Gebruik de HP Smart-app op uw computer of mobiele apparaat om AirPrint te zoeken en op uw printer in te schakelen.

 1. Open de HP Smart-app en maak vervolgens een account of meld u aan. Als u HP Smart niet hebt, downloadt u deze via 123.hp.com of in de App Store.

 2. Selecteer de naam of afbeelding van uw printer op het startscherm van de app.

 3. Selecteer Geavanceerde instellingen of Startpagina printer (GWS) onder Geavanceerd.

 4. Selecteer Netwerk en zoek naar AirPrint.

  • Als AirPrint niet wordt weergegeven, ondersteunt uw computer geen AirPrint. Gebruik een andere methode om af te drukken, bijvoorbeeld Wi-Fi Direct.

  • Als AirPrint wordt weergegeven, selecteert u het en klikt u vervolgens op Status.

 5. Als u wordt gevraagd om naar een beveiligde webpagina met HTTPS-ondersteuning te gaan, selecteert u OK of Omleiden naar HTTPS.

 6. Als het bericht verbinding is niet privé wordt weergegeven, selecteert u Geavanceerd of Details weergeven en selecteert u vervolgens Ga naar 192.168.x.xx of ga naar deze website.

 7. Selecteer onder Status AirPrint de optie AirPrint inschakelen.

Een andere methode gebruiken om af te drukken

In sommige gevallen is de configuratie van uw mobiele apparaat niet compatibel met een printmethode van HP.

Als u niet kunt afdrukken, installeert u de HP Smart-app voor een begeleide printerinstallatie of gebruikt u Wi-Fi Direct indien u geen verbinding kunt maken met een lokaal netwerk.


hp-feedback-input-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-feedback-banner-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-country-locator-portlet

Acties
Bezig met laden...
Land/regio: Flag België

hp-detect-load-my-device-portlet

Acties
Bezig met laden...