• Informatie

Wijzig het papierformaat in de afdrukinstellingen

Wijzig het papierformaat in het Windows- of Mac-besturingssysteem.

Controleer de instellingen voor het papierformaat en de papierbron (Windows)

Controleer de instellingen voor het papierformaat en de papierbron voor uw afdruktaak in Windows.

1. Klik in het programma waarmee u afdrukt op Bestand en vervolgens op Afdrukken.

2. Controleer of uw printer is geselecteerd en open het dialoogvenster Eigenschappen.

Afhankelijk van het programma kan het de knop Eigenschappen, Opties, Printerinstellingen, Printer of Voorkeuren zijn.

• Voor de meeste HP printers klikt u op het tabblad Papier/kwaliteit en gaat u verder met de volgende stappen.

• Voor HP Laser printers klikt u op het tabblad Papier en op het vervolgkeuzemenu Origineel formaat en controleert u of het papierformaat overeenkomt met het type papier dat in de printer is geplaatst. Klik op het vervolgkeuzemenu Uitvoerformaat, selecteer Zelfde formaat als origineel en klik vervolgens op OK.

3. Klik op Papierbron en controleer of de juiste papierlade is geselecteerd.

4. Klik op Geavanceerd en klik vervolgens op het vervolgkeuzemenu Papierformaat.

5. Controleer of de instelling van het papierformaat past bij de papiersoort die in de printer is geladen.

Opmerking:

Als het exacte papierformaat ontbreekt in de lijst, selecteert u het formaat dat het dichtst bij het papier komt dat in de lade is geplaatst.

6. Klik op OK.

Controleer de instellingen voor het papierformaat en de papierbron (Mac)

Controleer de instellingen voor het papierformaat en de papierbron voor uw afdruktaak in macOS.

1. Klik in het programma waarmee u afdrukt op Bestand en vervolgens op Afdrukken.

2. Controleer of uw printer is geselecteerd en klik vervolgens op Details weergeven.

3. Selecteer Papiertype/kwaliteit of Media en kwaliteit.

4. Klik op Invoeren vanuit of Bron en bevestig dat de juiste papierlade is geselecteerd.

5. Controleer de ingestelde papierformaten.

• Als de optie Papierformaat wordt weergegeven, klikt u erop.

• Als de optie Papierformaat niet wordt weergegeven, klikt u op Annuleren, klikt u nogmaals op Bestand en selecteert u Pagina-instelling.

6. Controleer of de instelling van het papierformaat past bij de papiersoort die in de printer is geladen.

Opmerking:

Als het exacte papierformaat ontbreekt in de lijst, selecteert u het formaat dat het dichtst bij het papier komt dat in de lade is geplaatst.

7. Klik op OK.