• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP printers - De automatische documentinvoer pakt geen of te veel papier op

Tijdens het scannen of kopiëren pakt de automatische documentinvoer (ADF) te veel vellen papier op of wordt het origineel niet aangevoerd. Mogelijk worden de meldingen 'Origineel plaatsen' of 'Documenten niet opgepakt' weergegeven.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

De automatische documentinvoer (ADF) reinigen

Als uw printer een automatische documentinvoer (ADF) heeft, reinig deze regelmatig om te voorkomen dat er papierstoringen en kwaliteitsproblemen optreden.

1. Bevochtig een schone, pluisvrije doek vochtig met gedistilleerd water.

2. Verwijder het document uit de ADF.

3. Schakel de printer uit en haal de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.

4. Open de klep van de ADF.

De klep van de ADF optillen
  5. Zoek de invoerrollen en het scheidingskussen in de ADF.

ADF-invoerrollen en scheidingskussen

Nummer

Beschrijving

1.

Een papierinvoerrol

2.

Scheidingskussen

6. Maak een schone pluisvrije doek licht vochtig met gefilterd of gedistilleerd water en wring de overtollige vloeistof uit de doek.

7. Gebruik de bevochtigde doek om de invoerrollen of het scheidingskussen te reinigen.

8. Laat de klep van de ADF twee minuten openstaan zodat de rollen en het scheidingskussen kunnen drogen.

9. Sluit de klep van de ADF.

10. Sluit het netsnoer weer aan en schakel de printer in.

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Als uw printer een oplaadbare accu heeft, verwijdert u deze.

2. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

4. Wacht 60 seconden.

5. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

6. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

De printer laten nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Neem contact op met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.

Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.