• Informatie

HP printers: het foutbericht 'Gebruik SETUP-cartridges' wordt weergegeven

Sommige HP printers worden geleverd met SETUP-inktcartridges die nodig zijn voor het initialiseren en kalibreren van een nieuwe printer. Als normale of niet-HP cartridges worden gebruikt tijdens de eerste printerinstallatie, wordt deze fout weergegeven.

Identificeer uw type cartridge voor stappen om de fout op te lossen.

HP inktcartridgetypes

Foutbericht 'Gebruik SETUP-cartridges' (178, 364, 564, 655, 862, 902-920, 934, 935 inktcartridges)

Oplossing voor een foutbericht 'Gebruik SETUP-cartridges' voor printers die gebruikmaken van HP 178, 364, 564, 655, 862, 902, 903, 904, 905, 906, 907, 908, 909, 910, 912, 914, 915, 916, 917, 918, 919, 920, 934 en 935 cartridges.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Probeer na elke taak de printer te gebruiken om te zien of het probleem is opgelost.

Voorbeeld van HP 904 inktcartridges

Controleer de cartridges

Controleer de cartridgelabels en controleer of de cartridges goed in de wagen zijn geplaatst.

1. Schakel de printer in en open de klep van de cartridgeruimte.

2. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.

3. Controleer of 'SETUP' op het label van de cartridges staat.

• Als uw nieuwe printer niet is geleverd met SETUP-cartridges, moet u deze terugsturen naar de winkelier. SETUP-inktcartridges zijn niet verkrijgbaar in de winkel en zijn alleen aanwezig in de verpakking van een nieuwe printer of bij sommige kits van een vervangende printkop.

• Als SETUP-cartridges zijn geïnstalleerd of als u nieuwe cartridges hebt geïnstalleerd en de fout is opgetreden, gaat u verder met de volgende stap.

4. Druk op het lipje van een cartridge en trek deze vervolgens uit de sleuf.

De cartridge uit de wagen verwijderen
  5. Schuif de cartridge voorzichtig terug in de houder met kleurcodering en duw de cartridge zachtjes omlaag totdat hij op zijn plaats vastklikt.

De inktcartridge plaatsen zodat deze vastklikt in de wagen
  6. Herhaal deze stappen om de andere cartridges te verwijderen en terug te plaatsen.

7. Sluit de klep van de cartridgeruimte.

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

2. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

3. Wacht 60 seconden.

4. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

5. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

Neem contact op met HP Klantenondersteuning voor het oplossen van het foutbericht 'Gebruik SETUP-cartridges'

Neem contact op met HP Klantenondersteuning of de HP Support Community voor beschikbare opties om de installatie van uw printer te voltooien.

1. Ga naar Neem contact op met HP Klantenondersteuning.

2. Voer zo het serienummer van uw apparaat in om de garantiestatus te bekijken en om zo nodig uw locatie te wijzigen.

3. Selecteer een ondersteuningsoptie.

• HP Support Community: Plaats een bericht met de naam en het nummer van uw model en het foutbericht dat wordt weergegeven voor hulp bij het voltooien van de installatie van de printer.

• Neem contact op met een ondersteuningsmedewerker voor opties om de installatie van uw printer te voltooien. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.

Foutbericht 'Gebruik SETUP-cartridges' (932, 933, 950, 951-959, 962-969 inktcartridges)

Oplossing voor een foutbericht 'Gebruik SETUP-cartridges' voor printers die gebruikmaken van de 932, 933, 950, 951, 952, 953, 954, 955, 956, 957, 958, 959, 962, 963, 964, 965, 966, 967, 968 en 969 cartridges.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Probeer na elke taak de printer te gebruiken om te zien of het probleem is opgelost.

Voorbeeld van HP 950 inktcartridges

Controleer de cartridges

Controleer de cartridgelabels en controleer of de cartridges goed in de wagen zijn geplaatst.

1. Schakel de printer in en open de klep van de cartridgeruimte.

2. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.

3. Controleer of 'SETUP' op het label van de cartridges staat.

• Als uw nieuwe printer niet is geleverd met SETUP-cartridges, moet u deze terugsturen naar de winkelier. SETUP-inktcartridges zijn niet verkrijgbaar in de winkel en zijn alleen aanwezig in de verpakking van een nieuwe printer of bij sommige kits van een vervangende printkop.

• Als SETUP-cartridges zijn geïnstalleerd of als u nieuwe cartridges hebt geïnstalleerd en de fout is opgetreden, gaat u verder met de volgende stap.

4. Plaats de inktcartridge terug in de houder en druk op de inktcartridge totdat deze op zijn plaats vastklikt.

Een cartridge verwijderen en terugplaatsen
  5. Herhaal deze stappen om de andere cartridges te verwijderen en terug te plaatsen.

6. Sluit de klep van de cartridgeruimte.

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

2. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

3. Wacht 60 seconden.

4. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

5. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

Neem contact op met HP Klantenondersteuning voor het oplossen van het foutbericht 'Gebruik SETUP-cartridges'

Neem contact op met HP Klantenondersteuning of de HP Support Community voor beschikbare opties om de installatie van uw printer te voltooien.

1. Ga naar Neem contact op met HP Klantenondersteuning.

2. Voer zo het serienummer van uw apparaat in om de garantiestatus te bekijken en om zo nodig uw locatie te wijzigen.

3. Selecteer een ondersteuningsoptie.

• HP Support Community: Plaats een bericht met de naam en het nummer van uw model en het foutbericht dat wordt weergegeven voor hulp bij het voltooien van de installatie van de printer.

• Neem contact op met een ondersteuningsmedewerker voor opties om de installatie van uw printer te voltooien. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.

Foutbericht 'Gebruik SETUP-cartridges' ((63-65, 123, 302-304, 652, 664, 680, 803, 804 inktcartridges)

Oplossing voor een foutbericht 'Gebruik SETUP-cartridges' voor printers die gebruikmaken van 63, 64, 65, 123, 302, 303, 304, 652, 664, 680, 803 en 804 cartridges.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Probeer na elke taak de printer te gebruiken om te zien of het probleem is opgelost.

Voorbeeld van HP 63 inktcartridges

De inktcartridges controleren en de printer initialiseren

Controleer de cartridgelabels, plaats de cartridges terug en probeer vervolgens de printer te initialiseren met één cartridge die is geïnstalleerd.

1. Schakel de printer in en open de klep van de cartridgeruimte.

2. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.

3. Controleer of 'SETUP' op het label van de cartridges staat.

• Als uw nieuwe printer niet is geleverd met SETUP-cartridges, moet u deze terugsturen naar de winkelier. SETUP-inktcartridges zijn niet verkrijgbaar in de winkel en zijn alleen aanwezig in de verpakking van een nieuwe printer of bij sommige kits van een vervangende printkop.

• Als SETUP-cartridges zijn geïnstalleerd of als u nieuwe cartridges hebt geïnstalleerd en de fout is opgetreden, gaat u verder met de volgende stap.

4. Verwijder een cartridge uit de wagen.

• Wagens met cartridgevergrendelingen: Open de vergrendeling en trek de cartridge omhoog en uit de houder.

De inktcartridges met vergrendelingen verwijderen uit de wagen
    • Wagens zonder cartridgevergrendelingen: Druk voorzichtig op de cartridge om deze te ontgrendelen en trek de cartridge naar u toe uit de houder.

De inktcartridges uit de wagen verwijderen
  5. Plaats de cartridge terug in de houder met kleurcodering en zorg ervoor dat de cartridge stevig in de wagen zit.

6. Vervang de andere cartridge.

7. Sluit de klep van de cartridgeruimte.

Als de fout nog steeds wordt weergegeven, gaat u verder met de volgende stap.

8. Verwijder beide cartridges en sluit vervolgens de cartridgeruimte.

9. Terwijl de printer is ingeschakeld, koppelt u het netsnoer los van de printer en het stopcontact, wacht u 60 seconden. Sluit daarna het netsnoer weer aan en schakel de printer in.

10. Plaats de zwarte cartridge in de wagen en sluit de cartridgeruimte.

• Als er een bericht over de modus met één cartridge wordt weergegeven, bevestigt u dit om de printer te initialiseren en gaat u verder met de volgende stap.

• Als er geen bericht over de modus met één cartridge wordt weergegeven, verwijdert u de zwarte cartridge, plaatst u de driekleurencartridge, bevestigt u het bericht over de modus met één cartridge en gaat u verder met de volgende stap.

• Als de printer niet met een van beide cartridges wordt geïnitialiseerd, gaat u naar Neem contact op met HP Klantenondersteuning voor opties om de printerinstallatie te voltooien.

11. Ga naar HP Drivers en software downloaden om beschikbare firmware-updates voor uw printermodel te installeren.

12. Plaats de andere cartridge terug.