• Informatie

HP printer niet gevonden tijdens de installatie van de driver (Windows, Mac)

De HP software kan geen toegang krijgen tot uw printer tijdens het installatieproces van de verbinding met een computer waar Windows of macOS op draait.

Er kan ook een foutbericht worden weergegeven.

• Printer niet gevonden

• Kan de printer niet vinden

• Geen apparaten gevonden

• Uw printer kan niet worden gevonden in uw draadloze netwerk

Printer niet gevonden oplossen (Windows)

Problemen oplossen met Windows als uw printer niet wordt gevonden tijdens de installatie.

HP Print and Scan Doctor gebruiken (Windows)

Gebruik HP Print and scan Doctor op uw Windows-computer om problemen met afdrukken en scannen vast te stellen en op te lossen.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Download HP Print and Scan Doctor en volg de installatie-instructies. Open het hulpprogramma.

3. In het welkomstscherm klikt u op Start om uw printer te selecteren en de diagnostische test uit te voeren.

4. Als uw printer niet wordt gevonden, klikt u op Mijn product wordt niet vermeld en volg controleren de instructies voor de verbinding.

De HP printerdriver opnieuw installeren (Windows)

Verwijder de printerdriver en installeer hem opnieuw op een computer met Windows.

1. Koppel alle USB-kabels los van de printer.

2. Zoek in Windows naar Een programma wijzigen of verwijderen en open dit hulpprogramma.

3. Zoek uw HP printernaam in de lijst met programma's.

• Als u de printer hebt gevonden, klikt u op de naam van de printer en vervolgens op Verwijderen.

• Als u de printer niet kunt vinden, zoekt en opent u Printers en scanners. Klik op uw printer en klik vervolgens op Apparaat verwijderen.

4. Als het bericht Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op Ja.

5. Volg de instructies om het verwijderen van de sofware te voltooien en start de computer vervolgens opnieuw op.

6. Ga naar 123.hp.com om de nieuwste printerdriver te downloaden en te installeren.

Problemen met uw printerverbinding oplossen

Problemen met de verbinding van de printer vaststellen en oplossen.

Wat gebeurt er als ik de USB-kabel aansluit zonder het HP stuurprogramma te installeren?

Controleer de USB-kabel op beschadigingen en lengte, vervang de kabel indien nodig en start de printer en de computer opnieuw op.

1. Schakel de printer en uw computer uit.

2. Koppel de USB-kabel los van de computer en printer en inspecteer de kabel.

• Als de kabel beschadigd is of langer is dan 3 meter (), vervangt u deze.

• Als de kabel onbeschadigd is en korter is dan 3 m (), sluit u de kabel aan op een andere USB-poort op de computer. De USB-poort moet 2.0 of hoger zijn. Als u een USB-hub of een dockingstation gebruikt, sluit u de kabel rechtstreeks op de computer aan.

3. Sluit de kabel aan op de printer en controleer of de kabel goed is aangesloten op beide poorten.

4. Schakel de computer in en wacht totdat de computer is opgestart.

5. Schakel de printer in en voeg vervolgens uw printer (Mac) toe of wacht tot de computer het nieuwe apparaat installeert (Windows).

Problemen met de draadloze printerverbinding oplossen

Spoor netwerkproblemen op en controleer de installatievereisten als de printer niet wordt gevonden tijdens de installatie van de software of als draadloze afdruktaken mislukken.

• Slechte netwerkverbinding: Plaats de printer en de computer of het mobiele apparaat dichter bij de draadloze router en controleer vervolgens of de signaalkwaliteit is verbeterd. Probeer een website te openen om te controleren of de internetverbinding goed werkt. Bij een trage of haperende Wi-Fi-verbinding start u de router opnieuw op door het netsnoer los te koppelen. Wacht vervolgens 15 seconden voordat u het snoer opnieuw aansluit.

• Printer is uitgeschakeld of in slaapstand: Raak het menu op het bedieningspaneel aan of druk op de Aan/uit-knop. De printer komt nu uit de slaapstand en is weer gereed voor gebruik. Soms wordt op de printer de status 'offline' weergegeven terwijl de printer eigenlijk gereed is.

• Controleer de verbindingsstatus van de printer: Controleer of de draadloze communicatie is ingeschakeld en of de printer is verbonden met hetzelfde netwerk als uw computer of mobiele apparaat. Als uw printer een lampje heeft naast het pictogram of de knop Draadloos, controleer dan of dit lampje brandt. Als het lampje niet brandt of knippert, is de verbinding met het netwerk verbroken.

• De printer opnieuw verbinden met het netwerk:

• Printers met een aanraakscherm: Open de Wizard voor draadloze installatie vanuit het menu Draadloos, Instellingen of Netwerk installeren. Selecteer uw netwerknaam en voer het wachtwoord in om de verbinding te voltooien.

• Printers zonder aanraakscherm: Houd op de printer de knop Draadloos ingedrukt tot het lampje knippert. Houd binnen twee minuten de knop WPS ingedrukt op de router. Het lampje voor draadloze communicatie op de printer stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

• Apparaten opnieuw opstarten: Eventuele fouten kunnen worden opgelost door de printer of het mobiele apparaat opnieuw op te starten.

• Een Testrapport voor draadloos netwerk afdrukken: Zoek op de website van HP Klantenondersteuning naar uw printermodel en zoek op 'Zelftestpagina' om het document te vinden over het afdrukken en evalueren van het rapport.

• Bluetooth inschakelen tijdens printerinstallatie (alleen Android, iOS): De HP Smart-app gebruikt Bluetooth om de printer te zoeken en de draadloze verbinding met het netwerk te installeren.

Problemen met de bekabelde netwerkverbinding oplossen

Controleer of u een onbeschadigde Ethernetkabel gebruikt, kijk of er een groen lampje in de buurt van de Ethernet-poort van de printer is en druk dan een netwerkconfiguratiepagina af om de verbinding te controleren.

1. Schakel de printer uit en koppel de Ethernetkabel los van de router en de printer.

2. Controleer de kabel op beschadiging en controleer vervolgens of het wel een Ethernetkabel is en geen telefoonsnoer.

Opmerking:

Ethernetkabels en telefoonsnoeren lijken op elkaar, maar Ethernetkabels zijn doorgaans groter en hebben acht zichtbare draden aan het uiteinde.

3. Sluit de kabel op een andere Ethernet- of LAN-poort op de router aan en sluit deze vervolgens op de printer aan. Controleer of hij volledig is bevestigd aan beide poorten.

4. Schakel de printer in.

5. Controleer de lampjes op de Ethernetpoort van de printer om er zeker van te zijn dat de verbinding is geslaagd. Het groene lampje zou ononderbroken moeten branden en het oranje activiteitslampje zou moeten knipperen.

6. Een pagina met netwerkconfiguratie of resultaten van een draadloze netwerktest afdrukken.

• Printer met een bedieningspaneel: Druk de pagina af via het menu Draadloos, Netwerkinstellingen of Installatie.

• Printers zonder bedieningspaneelmenu: Druk de pagina af met behulp van de knopcombinaties op het bedieningspaneel van de printer.

Bij de meeste printers drukt u tegelijk op de knoppen Draadloos en Informatie of de knoppen Draadloos en Start kopiëren zwart.

Voor HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango-printers houdt u de knop Informatie vast tot alle knoppen van het bedieningspaneel oplichten en druk vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Hervatten.

7. Controleer in het gedeelte Algemene informatie of de NetwerkstatusGereed is.

In het gedeelte Algemene informatie wordt de Netwerkstatus weergegeven als Gereed

Printer niet gevonden oplossen (Mac)

Problemen oplossen met Mac als uw printer niet wordt gevonden tijdens de installatie.

Het afdruksysteem resetten (Mac)

Door het afdruksysteem te resetten, kunnen alle foutstatussen worden gewist door alle HP en niet-HP printers, afdruktaken en printervoorkeuren te verwijderen.

Let op!:

Door het afdruksysteem te resetten worden alle printers verwijderd. Na het resetten van het afdruksysteem, voegt u de printer opnieuw toe aan de wachtrij.

1. Klik op het pictogram Apple, klik op Systeemvoorkeuren en vervolgens op Printers en scanners, Afdrukken en scannen of Afdrukken en faxen.

2. Klik met de rechtermuisknop of terwijl u Control ingedrukt houdt ergens in de lijst Printers en klik vervolgens op Afdruksysteem resetten.

Op Afdruksysteem resetten klikken
  3. Klik op Reset om te bevestigen.

4. Typ de naam van de beheerder en het beheerderswachtwoord en klik vervolgens op OK om te reset te voltooien.

5. Zodra de reset is voltooid, voegt u de printer opnieuw toe. Klik op het plusteken, selecteer uw printer in de lijst en klik op Toevoegen.

De HP printerdriver verwijderen en uw printer toevoegen met AirPrint (Mac)

Verwijder alle printerdrivers en -software die op uw Mac zijn geïnstalleerd, en voeg de printer vervolgens toe met AirPrint.

1. Download en open HP Easy Start.

2. Vanaf het vervolgkeuzemenu HP Easy Start klikt u op HP software verwijderen.

Op HP software verwijderen klikken in HP Easy Start
  3. Volg de instructies om alle HP software te verwijderen.

4. Klik op het pictogram Apple, klik op Systeemvoorkeuren en vervolgens op Printers en scanners, Afdrukken en scannen of Afdrukken en faxen.

5. Klik op het plusteken.

6. Selecteer de printer in de lijst.

7. Klik op het veld Gebruiken of Afdrukken met en selecteer AirPrint in de vervolgkeuzelijst en klik vervolgens op Toevoegen.

Selecteer uw printer in de lijst en open het veld Gebruiken
  8. Ga naar HP software- en driverdownloads om de HP software voor uw printer te downloaden als AirPrint niet beschikbaar is of als u een HP-specifieke functie nodig hebt.

Problemen met uw printerverbinding oplossen

Problemen met de verbinding van de printer vaststellen en oplossen.

Wat gebeurt er als ik de USB-kabel aansluit zonder het HP stuurprogramma te installeren?

Controleer de USB-kabel op beschadigingen en lengte, vervang de kabel indien nodig en start de printer en de computer opnieuw op.

1. Schakel de printer en uw computer uit.

2. Koppel de USB-kabel los van de computer en printer en inspecteer de kabel.

• Als de kabel beschadigd is of langer is dan 3 meter (), vervangt u deze.

• Als de kabel onbeschadigd is en korter is dan 3 m (), sluit u de kabel aan op een andere USB-poort op de computer. De USB-poort moet 2.0 of hoger zijn. Als u een USB-hub of een dockingstation gebruikt, sluit u de kabel rechtstreeks op de computer aan.

3. Sluit de kabel aan op de printer en controleer of de kabel goed is aangesloten op beide poorten.

4. Schakel de computer in en wacht totdat de computer is opgestart.

5. Schakel de printer in en voeg vervolgens uw printer (Mac) toe of wacht tot de computer het nieuwe apparaat installeert (Windows).

Problemen met de draadloze printerverbinding oplossen

Spoor netwerkproblemen op en controleer de installatievereisten als de printer niet wordt gevonden tijdens de installatie van de software of als draadloze afdruktaken mislukken.

• Slechte netwerkverbinding: Plaats de printer en de computer of het mobiele apparaat dichter bij de draadloze router en controleer vervolgens of de signaalkwaliteit is verbeterd. Probeer een website te openen om te controleren of de internetverbinding goed werkt. Bij een trage of haperende Wi-Fi-verbinding start u de router opnieuw op door het netsnoer los te koppelen. Wacht vervolgens 15 seconden voordat u het snoer opnieuw aansluit.

• Printer is uitgeschakeld of in slaapstand: Raak het menu op het bedieningspaneel aan of druk op de Aan/uit-knop. De printer komt nu uit de slaapstand en is weer gereed voor gebruik. Soms wordt op de printer de status 'offline' weergegeven terwijl de printer eigenlijk gereed is.

• Controleer de verbindingsstatus van de printer: Controleer of de draadloze communicatie is ingeschakeld en of de printer is verbonden met hetzelfde netwerk als uw computer of mobiele apparaat. Als uw printer een lampje heeft naast het pictogram of de knop Draadloos, controleer dan of dit lampje brandt. Als het lampje niet brandt of knippert, is de verbinding met het netwerk verbroken.

• De printer opnieuw verbinden met het netwerk:

• Printers met een aanraakscherm: Open de Wizard voor draadloze installatie vanuit het menu Draadloos, Instellingen of Netwerk installeren. Selecteer uw netwerknaam en voer het wachtwoord in om de verbinding te voltooien.

• Printers zonder aanraakscherm: Houd op de printer de knop Draadloos ingedrukt tot het lampje knippert. Houd binnen twee minuten de knop WPS ingedrukt op de router. Het lampje voor draadloze communicatie op de printer stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

• Apparaten opnieuw opstarten: Eventuele fouten kunnen worden opgelost door de printer of het mobiele apparaat opnieuw op te starten.

• Een Testrapport voor draadloos netwerk afdrukken: Zoek op de website van HP Klantenondersteuning naar uw printermodel en zoek op 'Zelftestpagina' om het document te vinden over het afdrukken en evalueren van het rapport.

• Bluetooth inschakelen tijdens printerinstallatie (alleen Android, iOS): De HP Smart-app gebruikt Bluetooth om de printer te zoeken en de draadloze verbinding met het netwerk te installeren.

Problemen met de bekabelde netwerkverbinding oplossen

Controleer of u een onbeschadigde Ethernetkabel gebruikt, kijk of er een groen lampje in de buurt van de Ethernet-poort van de printer is en druk dan een netwerkconfiguratiepagina af om de verbinding te controleren.

1. Schakel de printer uit en koppel de Ethernetkabel los van de router en de printer.

2. Controleer de kabel op beschadiging en controleer vervolgens of het wel een Ethernetkabel is en geen telefoonsnoer.

Opmerking:

Ethernetkabels en telefoonsnoeren lijken op elkaar, maar Ethernetkabels zijn doorgaans groter en hebben acht zichtbare draden aan het uiteinde.

3. Sluit de kabel op een andere Ethernet- of LAN-poort op de router aan en sluit deze vervolgens op de printer aan. Controleer of hij volledig is bevestigd aan beide poorten.

4. Schakel de printer in.

5. Controleer de lampjes op de Ethernetpoort van de printer om er zeker van te zijn dat de verbinding is geslaagd. Het groene lampje zou ononderbroken moeten branden en het oranje activiteitslampje zou moeten knipperen.

6. Een pagina met netwerkconfiguratie of resultaten van een draadloze netwerktest afdrukken.

• Printer met een bedieningspaneel: Druk de pagina af via het menu Draadloos, Netwerkinstellingen of Installatie.

• Printers zonder bedieningspaneelmenu: Druk de pagina af met behulp van de knopcombinaties op het bedieningspaneel van de printer.

Bij de meeste printers drukt u tegelijk op de knoppen Draadloos en Informatie of de knoppen Draadloos en Start kopiëren zwart.

Voor HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango-printers houdt u de knop Informatie vast tot alle knoppen van het bedieningspaneel oplichten en druk vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Hervatten.

7. Controleer in het gedeelte Algemene informatie of de NetwerkstatusGereed is.

In het gedeelte Algemene informatie wordt de Netwerkstatus weergegeven als Gereed