• Informatie

Na wijziging van de router of netwerkinstellingen is de draadloze verbinding met de printer verbroken

Uw printer kan geen verbinding maken met uw netwerk als u een nieuwe router hebt aangeschaft, uw internetprovider (ISP) hebt gewijzigd of uw netwerknaam en wachtwoord hebt gewijzigd.

Een printer verbinden vanaf een bedieningspaneel met aanraakscherm

Gebruik het bedieningspaneel van de printer om uw printer te verbinden met uw netwerk.

Connect the printer to the wireless network (printers with a touchscreen)

Use the Wireless Setup Wizard from the printer control panel to connect your printer to your local Wi-Fi network.

1. Place the printer near the Wi-Fi router.

2. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

3. On the printer, select Restore Network Defaults from the Wireless, Settings , or Restore Settings menu.

4. Get the network name and password. Go to Find Your Wireless WEP, WPA, WPA2 Password for more information.

5. Select Wireless Setup Wizard from the Wireless, Settings, or Network Setup menu.

6. Select the name of your wireless network, and then enter the password.

Note:

If the Wireless Setup Wizard is not listed, select Wi-Fi Protected Setup or WPS, select Push Button, and then follow the steps to connect to the network.

Een Testrapport voor draadloos netwerk afdrukken

Druk een Testrapport voor draadloos netwerk af voor meer informatie over de verbinding met uw draadloze printer of voor het oplossen van verbindingsproblemen.

1. Een Testrapport voor draadloos netwerk afdrukken:

• HP printers met een bedieningspaneelmenu: Open het menu Draadloos. Tik op het pictogram Instellingen en daarna op Rapporten afdrukken en vervolgens op Testrapport voor draadloos netwerk.

• HP inkjet printers zonder een bedieningspaneelmenu: Afhankelijk van uw printer, drukt u tegelijk op de knoppen Draadloos en Informatie of de knoppen Draadloos en Start kopiëren zwart.

• HP LaserJet printers: Houd de knop Draadloos 10 seconden ingedrukt of tot lampje Gereed knippert, of ga naar het menu Draadloos en vervolgens naar de Draadloos netwerktest.

• HP Laser NS en Neverstop Laser printers: Houd de knoppen Doorgaan en Draadloos gedurende 3 seconden ingedrukt.

• HP Tango printers: Houd de knop Informatie ingedrukt totdat de andere knoppen op het bedieningspaneel gaan branden en tik vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Doorgaan.

2. Lees het rapport en volg eventuele instructies op om verbindingsproblemen op te lossen.

De printer verbinden met het draadloze netwerk (printers zonder aanraakscherm)

Gebruik voor printers zonder display Wi-Fi Protected Setup (WPS), HP Smart of sluit tijdelijk een USB-kabel aan om de draadloze verbinding te installeren.

Als de ene modus niet werkt, probeert u de andere.

De printer aansluiten via Wi-Fi Protected Setup (printers zonder aanraakscherm)

Gebruik de knop Wi-Fi Protected Setup (WPS) op uw router om de printer te verbinden met uw draadloze netwerk.

1. Plaats de printer in de buurt van de Wi-Fi-router.

2. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

3. Houd de knop Draadloos op het bedieningspaneel van de printer minimaal 5 seconden ingedrukt of totdat het lampje begint te knipperen. Voor Tango-printers houdt u de knop Draadloos en de Aan-uit-knop aan de achterkant van de printer ingedrukt tot de blauwe balk knippert.

4. Druk binnen twee minuten op de knop WPS op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint.

5. Wacht totdat het lampje op de printer stopt met knipperen.

De printer verbinden via de HP Smart-app

Gebruik de HP Smart-app om de printer te verbinden met uw draadloos netwerk.

1. Download de HP Smart-app vanuit 123.hp.com (Android, iOS, iPadOS), HP Smart - Microsoft Store (in het Engels) of HP Smart - Mac App Store (in het Engels).

2. Bereid de printer voor op een draadloze netwerkverbinding.

• De meeste HP printers: Houd de knoppen Draadloos en Annuleren ingedrukt tot het lampje voor de draadloze verbinding en de aan/uit-lampjes knipperen.

• HP laserprinters: Houd de knop Draadloos ingedrukt tot het waarschuwingslampje begint te knipperen. De printer kan zichzelf opnieuw opstarten.

• HP Tango printers: Houd de knop Draadloos op de achterkant van de printer ingedrukt totdat de Edge-verlichting blauw knippert.

3. Volg de stappen in de HP Smart-app binnen twee uur om de printer toe te voegen en de draadloze verbinding in te stellen.

De printer verbinden met behulp van een tijdelijke USB-verbinding

Gebruik een tijdelijke USB-verbinding tussen uw computer en uw printer om de printer te verbinden met uw draadloos netwerk.

Opmerking:

HP Tango printers bieden geen ondersteuning voor het instellen van een draadloze netwerkverbinding met een USB-kabel.

De printer verbinden met behulp van een tijdelijke USB-verbinding (Windows)

Sluit de printer met een USB-kabel tijdelijk aan op de computer en wijzig de verbinding in HP Printerhulp in Draadloos.

1. Zoek in Windows naar HP en klik op de naam van uw printer in de lijst met resultaten. Als de printersoftware niet op uw computer is geïnstalleerd, gaat u naar 123.hp.com om de software te downloaden en te installeren.

2. Klik op het tabblad Hulpprogramma's.

3. Klik op Printerinstallatie en -software en vervolgens op Draadloze instellingen opnieuw configureren.

4. Volg de instructies om de draadloze instellingen aan te passen.

5. Sluit de USB-kabel aan wanneer dit wordt gevraagd en voer de WEP- of WPA-sleutel (netwerkwachtwoord) in.

Als u het netwerkwachtwoord niet weet, gaat u naar Uw draadloos WEP-, WPA-, WPA2-wachtwoord zoeken (Windows).

Zodra de printer verbonden is met het draadloze netwerk, gaat het blauwe lampje voor draadloze communicatie op het bedieningspaneel onafgebroken branden.

De printer verbinden met behulp van een tijdelijke USB-verbinding (Mac)

Sluit de printer met een USB-kabel tijdelijk aan op de Mac en wijzig het verbindingstype in HP Utility in Draadloos.

1. Sluit een USB-kabel aan op de USB-poort aan de achterkant van de printer en op de computer.

2. Klik op het pictogram Apple en klik vervolgens op Systeemvoorkeuren.

3. Klik, afhankelijk van uw besturingssysteem, op Afdrukken en scannen of Printers en scanners.

4. Klik op het Plusteken en klik vervolgens op Printer of scanner toevoegen.

Sluit het venster Printers en scanners
  5. Klik op de naam van uw printer met USB onder Type.

6. Selecteer de naam van uw printer in het menu Gebruiken en klik vervolgens op Toevoegen.

7. Klik op de naam van uw printer en klik vervolgens op Opties en benodigdheden.

8. Klik op Hulpprogramma en klik vervolgens op Printerhulpprogramma openen.

9. Klik in HP Utility op Draadloze installatie.

Klikken op Draadloos installeren in de HP Utility
  10. Controleer of uw netwerk wordt vermeld in het venster Draadloze instellingen bevestigen en klik op Doorgaan om de draadloze configuratie te voltooien.

11. Als uw netwerk niet wordt weergegeven in het venster Instellingen voor draadloze instellingen bevestigen, maak dan verbinding met het juiste netwerk.

1. Selecteer Nee, ik wil een ander netwerk kiezen en klik op Doorgaan.

2. Selecteer uw draadloze netwerk uit de lijst of typ uw netwerk SSID in het veld Naam van het draadloze netwerk en typ het netwerkwachtwoord in het veld Wachtwoord.

Als u het netwerkwachtwoord niet weet, gaat u naar Uw draadloos WEP-, WPA- of WPA2-wachtwoord zoeken.

3. Klik op Doorgaan.

12. Nadat de netwerkverbinding is geconfigureerd, klikt u op Gereed en koppelt u de USB-kabel los van de printer en de computer.

Zodra de printer is verbonden met het draadloze netwerk, gaat het lampje voor de draadloze verbinding op het bedieningspaneel onafgebroken branden.

13. Klik in het venster Printers en Scanners of Afdrukken en Scannen op de naam van uw printer. Klik op het Minteken en verwijder de printer die via USB is geïnstalleerd.

14. Klik op het Plusteken en klik vervolgens op Printer of scanner toevoegen.

15. Klik op de naam van uw printer waarvoor de tekst Bonjour wordt vermeld onder Type. Klik op het selectievakje Gebruiken of Afdrukken met en selecteer de naam van uw printer in het pop-upmenu.

16. Klik op Toevoegen om de printer toe te voegen aan de lijst.

Een Testrapport voor draadloos netwerk afdrukken

Druk een Testrapport voor draadloos netwerk af voor meer informatie over de verbinding met uw draadloze printer of voor het oplossen van verbindingsproblemen.

1. Een Testrapport voor draadloos netwerk afdrukken:

• HP printers met een bedieningspaneelmenu: Open het menu Draadloos. Tik op het pictogram Instellingen en daarna op Rapporten afdrukken en vervolgens op Testrapport voor draadloos netwerk.

• HP inkjet printers zonder een bedieningspaneelmenu: Afhankelijk van uw printer, drukt u tegelijk op de knoppen Draadloos en Informatie of de knoppen Draadloos en Start kopiëren zwart.

• HP LaserJet printers: Houd de knop Draadloos 10 seconden ingedrukt of tot lampje Gereed knippert, of ga naar het menu Draadloos en vervolgens naar de Draadloos netwerktest.

• HP Laser NS en Neverstop Laser printers: Houd de knoppen Doorgaan en Draadloos gedurende 3 seconden ingedrukt.

• HP Tango printers: Houd de knop Informatie ingedrukt totdat de andere knoppen op het bedieningspaneel gaan branden en tik vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Doorgaan.

2. Lees het rapport en volg eventuele instructies op om verbindingsproblemen op te lossen.