• Informatie
    Windows 11

Vind hier antwoord op de meest gestelde vragen.

• Feedback

Bezig met laden...

HP ScanJet Pro 2000 s2, 3000 s4, N4000 snw1 / HP ScanJet Enterprise Flow 5000 s5, 7000 s3, N7000 snw1 - Het product reinigen

Als u de scanner af en toe schoonmaakt, blijft de kwaliteit van de scans zeer goed. Hoe vaak u het apparaat moet schoonmaken, hangt af van een aantal factoren, waaronder de frequentie waarmee de scanner wordt gebruikt en de omgeving waarin de scanner staat. Maak het apparaat regelmatig schoon voor zover noodzakelijk.

De scanstroken schoonmaken

Volg onderstaande stappen om deze onderdelen schoon te maken:
  1. Druk op de aan/uit-knop om de scanner uit te schakelen en koppel de USB-kabel en het netsnoer los van de scanner.
  2. Trek de klep van de documentinvoer naar voren om deze te openen.
    Open de klep van de documentinvoer
  3. Maak de scanstroken schoon met een zachte, pluisvrije doek en een mild reinigingsmiddel voor glazen oppervlakken.
    De scanstroken schoonmaken
      let op:
    Gebruik alleen een reinigingsmiddel voor glas om de scanstroken schoon te maken. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen, aceton, benzeen en koolstoftetrachloride omdat deze de stroken van de scanner kunnen beschadigen. Vermijd ook het gebruik van isopropylalcohol, omdat dit strepen kan achterlaten op de scanstroken.
    Spuit de glasreiniger niet rechtstreeks op de scanstroken.
  4. Droog de glasplaat af met een droge, zachte, pluisvrije doek. Neem de platen met grijs, reflecterend materiaal op elke strook af.
  5. Sluit de klep van de documentinvoer, sluit de USB-kabel en het netsnoer weer op de scanner aan en druk op de aan/uit-knop om de scanner aan te zetten. De scanner is nu gereed voor gebruik.

De papierbaan schoonmaken

Als er strepen of krassen op gescande afbeeldingen zitten, kunt u een HP-schoonmaakdoekje gebruiken om de papierbaan schoon te maken.
opmerking:
Als het papier vaak vastloopt, moet u de doorvoerrollen schoonmaken.
U maakt de papierbaan als volgt scoon:
  1. Open de luchtdichte verpakking van het HP-schoonmaakdoekje voor papierbanen bij de inkeping. Zorg ervoor dat het schoonmaakdoekje niet scheurt.
  2. Haal het schoonmaakdoekje uit de verpakking en vouw het open.
  3. Plaats het opengevouwen doekje in de invoerlade.
    De reinigingspagina plaatsen
  4. Windows: Start de HP Scanner Tools Utility en klik vervolgens op het tabblad Onderhoud.
  5. Voer het doekje door de scanner.
    Windows: Klik onder Clean Paper Path (Papierbaan schoonmaken) op Clean (Schoonmaken) om het doekje door de scanner te voeren.
    macOS (2000 s2- en 3000 s4-modellen): klik op de Scanknop om het doekje door de scanner te voeren.
    opmerking:
    De Mac voert het doekje door de scanner en voert daarnaast de scansnelkoppeling uit die aan de Scanknop is toegewezen.
      let op:
    Laat de onderdelen twee minuten drogen voordat u doorgaat met de volgende stap.
  6. Plaats maximaal vijf pagina's bedrukt papier in de scanner. Voer een scan uit en bekijk de resultaten.
  7. Als u nog steeds strepen ziet, herhaalt u stap 3 t/m 6.
    U kunt het schoonmaakdoekje maximaal vijf keer binnen 30 minuten door de scanner voeren. Daarna droogt het doekje uit. Als er na herhaald doorvoeren van het schoonmaakdoekje nog steeds strepen op gescande afbeeldingen te zien zijn, moet u de doorvoerrollen schoonmaken.
  8. Windows: Onder Record Cleaning Paper Path (Schoonmaak papierbaan registreren) klikt u op Record Cleaning (Schoonmaak registreren) om deze schoonmaakactiviteit te registreren en de schoonmaakgeschiedenis van de papierbaan bij te werken.

De doorvoerrollen schoonmaken

U moet de doorvoerrollen schoonmaken:
  • Windows: als HP Scanner Tools Utility aangeeft dat ze moeten worden gereinigd;
  • als het vaak voorkomt dat een document vastloopt;
  • als de documentinvoer de pagina's niet de papierbaan in trekt;
  • als de gescande afbeeldingen uitgerekt zijn;
  • U scant regelmatig een van de volgende documenttypen: gecoat papier, chemisch behandelde documenten zoals carbonvrij papier, documenten met een grote hoeveelheid calciumcarbonaat, documenten geschreven met of waarop is geschreven met potlood, documenten waarop de toner niet is gedroogd.
U maakt de doorvoerrollen als volgt schoon:
  1. Druk op de aan/uit-knop om de scanner uit te schakelen en koppel de USB-kabel en het netsnoer los van de scanner.
  2. Trek de klep van de documentinvoer naar voren om deze te openen.
    De klep van de documentinvoer openen
  3. Achter op de geopende documentinvoer drukt u met een vingertop op het lipje in de rechterbovenhoek van de klep van de oppakrol. Duw het lipje vervolgens naar voren om de klep te openen zodat u de oppakrollen kunt zien.
    Rollen achter de klep reinigen
  4. Veeg de oppakrollen schoon met het HP schoonmaakdoekje voor de papierbaan of een schoon, pluisvrij doekje met een beetje isopropylalcohol.
    Veeg de rollen van boven naar beneden af en draai ze 360 graden om het volledige oppervlak schoon te maken. Sluit vervolgens de rolklep.
    De rollen met een schone, pluisvrije doek reinigen
  5. Veeg de rollen boven en onder de scanstrook schoon onder de oppakrollen.
    De rollen boven en onder de scanstrook reinigen
  6. Open de klep van de scheidingsrollen en veeg de scheidingsrollen schoon.
    De scheidingsrollen reinigen
  7. Open de klep van de scheidingsrollen. Veeg de scheidingsrollen boven en onder de scanstrook schoon onder de oppakrollen.
    De rollen boven en onder de scanstrook reinigen
  8. Druk de klep van de documentinvoer aan beide kanten tegelijk dicht om deze te sluiten en sluit de USB-kabel en het netsnoer weer aan op de scanner.
      let op:
    Laat de doorvoerrollen twee minuten lang drogen voordat u documenten in de documentinvoer plaatst.
  9. Druk op de aan/uit-knop om de scanner in te schakelen.
  10. Windows: werk de onderhoudsgeschiedenis van de scanner bij.
    1. Start de HP Scanner Tools Utility en klik vervolgens op het tabblad Onderhoud.
    2. Onder Schoonmaak papierbaan registreren klikt u op Schoonmaak registreren om deze schoonmaakactiviteit te registreren en de schoonmaakgeschiedenis van de papierbaan bij te werken.
      Zie de Help-functie van HP Scanner Tools Utility voor meer informatie.