• Informatie

HP laserprinters - Draadloze printer instellen

Dit document is bedoeld voor HP Laser 100, Laser 130 MFP, Color Laser 150 en Color Laser 170 MFP's.
Gebruik een USB-kabel of een directe draadloze verbinding om een draadloze verbinding tussen uw printer en het netwerk tot stand te brengen.

Stap 1: Bereid de installatie voor

Bereid de installatie voor voordat u de printer installeert op een draadloos netwerk.
  1. Om uw printer in een draadloos netwerk te gebruiken, hebt u de volgende items nodig:
    • Een compatibele computer of mobiel apparaat dat verbonden is met uw draadloze netwerk
    • Toegang tot internet
    • Een USB-kabel (mogelijk vereist tijdens installatie)
  2. Zorg dat de router is ingeschakeld.
  3. Als u uw printer verbindt via uw computer of mobiele apparaat, zorg er dan voor dat deze is verbonden met uw draadloze netwerk.
  4. Plaats de printer dicht bij de computer of het mobiele apparaat en binnen bereik van de router.
  5. Als u wilt afdrukken vanaf een mobiel apparaat, moet u de printer eerst configureren op een computer aan de hand van de stappen in dit document. Nadat de printer is geconfigureerd, downloadt u de HP Smart-app naar uw mobiele apparaat en voegt u uw printer toe.

Stap 2: Herstel de standaardnetwerkinstellingen

Gebruik de knoppen op het bedieningspaneel om uw printer in de draadloze installatiemodus te zetten. Als u uw printer voor de eerste keer instelt, gaat u verder naar de volgende stap.
  • HP Laser 100, Color Laser 150: Houd de knop Draadloos ten minste 20 seconden ingedrukt totdat de LED's voor attentie en stroom beide knipperen.
  • HP Laser MFP 130, Color Laser MFP 170: Druk op de knop Menu, druk op de pijl naar rechts tot u Netwerk ziet, druk op OK, druk op de pijl naar rechts tot u Wi-Fi ziet, druk op OK, selecteer Wi-Fi-standaard en druk vervolgens op OK.

Stap 3: Verbind de printer met uw draadloze netwerk

Installeer de printer op een draadloos netwerk met een USB-kabel, via een directe draadloze verbinding, via Wi-Fi Direct of met Wi-Fi Protected Setup (WPS).