• Informatie

HP gaminglaptops - Maak kennis met Adaptive Battery Optimizer, ontworpen om de levensduur van de accu te verlengen

HP heeft een nieuwe technologie ontwikkeld, genaamd Adaptive Battery Optimizer (adaptieve accuoptimalisatie), om de levensduur van de accu te maximaliseren.
Adaptive Battery Optimizer bewaakt verschillende accuparameters, waaronder:
  • temperatuur van de accu
  • oplaadstatus van de accu
  • gebruikspatronen
Als Adaptive Battery Optimizer bepaalde omstandigheden detecteert, worden er beschermende maatregelen geactiveerd om vroegtijdige slijtage van de accu vroegtijdig te voorkomen. Wanneer deze functie is geactiveerd, kan de gebruiksduur van de accu iets lager uitvallen.
De Adaptive Battery Optimizer-technologie is initieel ingeschakeld op de volgende computers van HP en wordt later geïmplementeerd op pc's met een nieuw chassisontwerp vanaf 2020.
  • HP Pavilion Gaming 15-dk0000 laptop-pc
  • HP Pavilion Gaming 17-cd0000 laptop-pc
  • OMEN by HP 15-dh0000 laptop-pc
  • OMEN by HP 17-cb0000 laptop-pc
  • OMEN X by HP 15-dg0000 laptop-pc
HP raadt aan Adaptive Battery Optimizer ingeschakeld te laten voor de maximale levensduur van de accu, maar u kunt deze functie altijd uitschakelen. Als u deze functie uitschakelt, worden ook alle beschermende maatregelen uitgeschakeld en wordt de gebruiksduur hersteld. Het uitschakelen van Adaptive Battery Optimizer heeft geen enkele invloed op de accugarantie.
Adaptive Battery Optimizer inschakelen of uitschakelen:
  1. Start de computer of start deze opnieuw op.
  2. Druk op F10 om HP Computer Setup (F10) te openen.
  3. Selecteer Configuration (Configuratie).
  4. Wijzig indien gewenst de status Enabled (Ingeschakeld) of Disabled (Uitgeschakeld).
  5. Sla de wijzigingen op en selecteer Exit (Afsluiten).
Bepalen of beschermende maatregelen zijn geactiveerd:
  1. Start de computer of start deze opnieuw op.
  2. Druk onmiddellijk op Esc om het opstartmenu te openen.
  3. Druk op F2 om HP PC Diagnostics UEFI te starten.
  4. Selecteer Energie > Accu.
  5. Select Eenmaal uitvoeren.
  6. Zodra de test is voltooid, selecteert u Accudetails.
  7. Controleer de status van Adaptive Battery Optimizer. De drie mogelijke statussen zijn:

• Ingeschakeld/niet geactiveerd: de functie is ingeschakeld, maar de beschermende maatregelen zijn niet actief.
    • Ingeschakeld/geactiveerd: de functie is ingeschakeld en de beschermende maatregelen zijn actief vanwege de temperatuur van de accu, de oplaadstatus van de accu of de gebruikspatronen.
    • Uitgeschakeld/niet geactiveerd: de functie is uitgeschakeld en de beschermende maatregelen zijn niet actief.
    Afbeelding 1. Voorbeeld testresultaat met Adaptive Battery Optimizer