HP ScanJet - Documenten scannen als bewerkbare tekst

Als u documenten scant, kunt u de software HP Scan gebruiken om documenten te scannen in een indeling waarmee u kunt zoeken, kopiëren, plakken en bewerken. Hierdoor kunt u brieven, krantenartikelen en vele andere documenten bewerken.
opmerking:
Het scannen van een document als bewerkbare tekst wordt niet aanbevolen resoluties minder dan 300 dpi.

Ondersteunde talen

De volgende talen worden ondersteund voor het scannen van een document als bewerkbare tekst:
  • Albanees
  • Arabisch
  • Bulgaars
  • Catalaans
  • Vereenvoudigd Chinees
  • Traditioneel Chinees
  • Kroatisch
  • Tsjechisch
  • Deens
  • Nederlands (Nederland)
  • Engels (Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten)
  • Estisch
  • Fins
  • Frans (Frankrijk)
  • Duits (Duitsland)
  • Grieks
  • Hebreeuws
  • Hongaars
  • Italiaans (Italië)
  • Japans
  • Koreaans
  • Litouws
  • Noors (Bokmål)
  • Pools
  • Portugees (Brazilië)
  • Portugees (Portugal)
  • Roemeens
  • Russisch
  • Slowaaks
  • Sloveens
  • Spaans (traditioneel)
  • Zweeds
  • Turks
  • Oekraïens

Richtlijnen voor het scannen van documenten als bewerkbare tekst

• Zorg ervoor dat de scannerglasplaat of venster van de documentinvoer schoon zijn. Door vegen of stof op de scannerglasplaat of de documentinvoer kan de software het document mogelijk niet converteren naar bewerkbare tekst.
  • Controleer of het document juist is geplaatst. Controleer of het origineel op de juiste wijze is geplaatst en dat het document niet scheef ligt.
  • Zorg ervoor dat de tekst op het document duidelijk is afgedrukt. Het origineel moet duidelijk zijn afgedrukt en van hoge kwaliteit zijn om het document te converteren naar bewerkbare tekst.
    De volgende voorwaarden kunnen ervoor zorgen dat de software het document niet kan converteren:
    • De tekst van het origineel is vaag of vervormd.
    • De tekst is te klein.
    • De structuur van het document is te complex.
    • De tekst staat te dicht op elkaar. Als er in de geconverteerde tekst bijvoorbeeld tekens ontbreken of dicht op elkaar staan, kan "rn" worden gelezen als "m".
    • De tekst bevindt zich op een gekleurde achtergrond. Door een gekleurde achtergrond kunnen afbeeldingen op de voorgrond in elkaar overlopen.
  • Kies het juiste profiel. Selecteer een snelkoppeling of voorinstelling waarmee scannen als bewerkbare tekst mogelijk is. Deze opties gebruiken scaninstellingen waarmee u een optimale kwaliteit krijgt voor de scan:
    • Windows: Gebruik de snelkoppelingen Opslaan als bewerkbare tekst (OCR) of Opslaan als PDF.
    • OS X: Gebruik de voorinstelling Documenten.

Een document scannen als bewerkbare tekst (Windows)

1. Plaats het origineel met de bedrukte zijde naar beneden op de scannerglasplaat of met de bedrukte zijde omhoog in de automatische documentinvoer.
  2. Open de software HP Scan. Deze software bevindt zich in de map HP in het Windows-startmenu.
  3. Selecteer een van de volgende snelkoppelingen:
    • Opslaan als bewerkbare tekst (OCR)
      • Selecteer Tekst (.txt) als het Doelbestandstype als u alleen de tekst uit het document wilt halen zonder enige opmaak uit het origineel.
      • Selecteer Rich Text (.rtf) als het Doelbestandstype als u de tekst uit het document wilt halen met bepaalde opmaak uit het origineel.
    • Opslaan als PDF
      • Selecteer Doorzoekbare PDF (.pdf) als het Doelbestandstype als u de tekst uit het document wilt halen en deze doorzoekbaar wilt maken in PDF-lezers.
  4. Selecteer Scannen.
    opmerking:
    Selecteren de koppeling Meer in de rechterbovenhoek van het dialoogvenster HP Scan op om de instellingen voor scans te controleren en te wijzigen.
    Selecteer Scanvoorbeeld weergeven om in het voorbeeldscherm aanpassingen aan de gescande afbeelding aan te brengen.

Een document scannen als bewerkbare tekst (OS X)

1. Plaats het origineel met de bedrukte zijde naar beneden op de scannerglasplaat of met de bedrukte zijde omhoog in de automatische documentinvoer.
  2. Dubbelklik op het pictogram HP Scan. U vindt dit pictogram in de map HP van de map Programma's op het bovenste niveau van de harde schijf.
  3. Klik op de knop Scan en controleer het scanapparaat en de instellingen.
  4. Volg de instructies op het scherm om de scan te voltooien.
  5. Selecteer als alle pagina's zijn gescand Sla op uit het menu Bestand. Het dialoogvenster Sla op wordt weergegeven.
  6. Selecteer het type bewerkbare tekst:
    • Selecteer TXT in het snelmenu Indeling als u alleen de tekst uit het document wilt halen zonder enige opmaak uit het origineel.
    • Selecteer RTF in het snelmenu Indeling als u alleen de tekst uit het document wilt halen met bepaalde opmaak uit het origineel.
    • Selecteer Doorzoekbare PDF in het snelmenu Indeling als u de tekst uit het document wilt halen en deze doorzoekbaar wilt maken in PDF-lezers.
  7. Selecteer Sla op.