• Informatie
    Los problemen met Windows 10-updates op

Los Windows 10 op of update problemen op een HP computer – Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Printers - Problemen met een wifi-printerverbinding oplossen

Dit document is bedoeld voor HP printers met een draadloze verbinding.
Als de computer de printer niet kan detecteren via een wifiverbinding, start de printer, de computer en router opnieuw op en maak vervolgens een nieuwe verbinding.
opmerking:
Controleer bij het oplossen van problemen met uw draadloze netwerk of u de printer rechtstreeks aansluit op het draadloos netwerk en niet via een draadloos verlengstuk.

Stap 1: Uw apparaten opnieuw opstarten

Om uw printer voor te bereiden voor een draadloze verbinding, start de printer, de computer en de router opnieuw.
  1. Schakel de printer uit en wacht 10 seconden.
  2. Koppel het netsnoer van de printer los.
  3. Schakel de computer of het apparaat uit waarmee u probeert af te drukken.
  4. Sluit het netsnoer van de printer aan op het stopcontact en schakel de printer in.
  5. Koppel het netsnoer van uw draadloze router los en wacht 10 seconden.
  6. Sluit het netsnoer weer aan op de router.
    opmerking:
    Wacht tot de internetservice is hersteld. De internetservice wordt onderbroken als de router uit staat.
  7. Schakel de computer in.
Uw printer en het netwerk zijn klaar om een nieuwe verbinding te maken. Ga verder met de volgende stap.

Stap 2: De printer verbinden met uw netwerk

Sluit de printer aan op uw netwerk met behulp van de HP draadloze installatiewizard (voor printers met een touchscreenbedieningspaneel), WPS (indien ondersteund door uw router) of de HP Smart-software.
opmerking:
U kunt geen verbinding maken met een printer via een beperkt aantal gastnetwerken, zoals die in veel hotels en openbare ruimtes. Maak in plaats daarvan rechtstreeks verbinding met de Wi-Fi Direct-verbinding van de printer, indien beschikbaar.

Stap 3: Een rapport Draadloos netwerk afdrukken

Ga naar HP Klantenondersteuning, selecteer uw printermodel en zoek het document 'Zelftestpagina's afdrukken'. Druk een test rapport voor het draadloze netwerk af en volg de instructies in het rapport om problemen met de draadloze verbinding op te lossen. Voor meer informatie gaat u naar een testrapport voor het draadloos netwerk gebruiken.
Als de draadloze verbindingsprobleem zich blijft voordoen, gaat u naar HP Wireless Print Center (in het Engels) voor meer informatie.