• Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Printers - Problemen met een wifi-printerverbinding oplossen

Dit document is bedoeld voor HP printers met een draadloze verbinding.
Als de computer de printer niet kan detecteren via een wifiverbinding, start de printer, de computer en router opnieuw op en maak vervolgens een nieuwe verbinding.

Stap 1: Uw apparaten opnieuw opstarten

Om uw printer voor te bereiden voor een draadloze verbinding, start de printer, de computer en de router opnieuw.
  1. Schakel de printer uit en wacht 10 seconden.
  2. Koppel het netsnoer van de printer los.
  3. Schakel de computer of het apparaat uit waarmee u probeert af te drukken.
  4. Sluit het netsnoer van de printer aan op het stopcontact en schakel de printer in.
  5. Koppel het netsnoer van uw draadloze router los en wacht 10 seconden.
  6. Sluit het netsnoer weer aan op de router.
    opmerking:
    Wacht tot de internetservice is hersteld. De internetservice wordt onderbroken als de router uit staat.
  7. Schakel de computer in.
Uw printer en het netwerk zijn klaar om een nieuwe verbinding te maken. Ga verder met de volgende stap.

Stap 2: De printer verbinden met uw netwerk

Sluit de printer aan op uw netwerk met behulp van de HP draadloze installatiewizard (voor printers met een touchscreenbedieningspaneel), WPS (indien ondersteund door uw router) of de HP Smart-software.
opmerking:
U kunt geen verbinding maken met een printer via een beperkt aantal gastnetwerken, zoals die in veel hotels en openbare ruimtes. Maak in plaats daarvan rechtstreeks verbinding met de Wi-Fi Direct-verbinding van de printer, indien beschikbaar.

Stap 3: Een draadloos rapport afdrukken

Volg de suggesties op het draadloze rapport om problemen met draadloze verbinding.
  • Printers met LCD- en op tekst gebaseerde bedieningspanelen: Druk een pagina af met de DraadlozeNetwerkinstellingen of het Setup-menu.
  • Printers met een eenvoudig bedieningspaneel (alleen knoppen): Druk het rapport af met behulp van knopcombinaties op het bedieningspaneel van de printer. Op sommige printers moet u de knoppen Draadloos en Informatie tegelijk indrukken of de knoppen Draadloos en Start kopiëren, zwart tegelijk indrukken.
opmerking:
Als u nog niet op een draadloos af te drukken, gaat u naar HP Klantenondersteuning, selecteer uw printermodel en zoek naar 'Afdrukken Zelftestpagina's'.
Als de draadloze verbindingsprobleem zich blijft voordoen, gaat u naar HP Wireless Print Center (in het Engels) voor meer informatie.