HP notebook-pc's - Windows 10 voor het eerst instellen

Dit document is van toepassing op HP notebookcomputers met Windows 10.
Dit document bevat informatie over het instellen van uw computer en het voor de eerste keer configureren van Windows 10. Om uw nieuwe computer in te stellen, pakt u de computer uit, zet u deze aan en voltooit u het installatieproces van Windows 10.

Stap 1: De notebook uitpakken

Volg deze stappen om de laptop en andere items in de doos uit te pakken.
  1. Haal de notebook uit de doos.
    Afbeelding : De notebook uit de doos halen
    De notebook uit de doos halen
  2. Haal de andere items uit de doos.
  3. Kies een locatie voor de notebook in de buurt van een stroombron.
  4. Stel het scherm in.
    1. Pas de hoogte van het scherm aan zodat het gehele weergavegebied zich net onder ooghoogte bevindt. Stel de hoogte en hoek van het scherm zo in dat er tijdens lang gebruik geen nek- of rugklachten kunnen ontstaan.
    2. Pas de afstand van het scherm aan zodat uw ogen op ten minste één meter afstand zitten en iets naar beneden zijn gericht.
      opmerking:
      De meeste notebooks zijn kleiner dan een doorsnee monitor en hebben een standaard of kleine verhoging nodig om de hierboven beschreven hoogte en hoek te bewerkstelligen.
      Afbeelding : Geschikte kijkhoogte
      Geschikte kijkhoogte

Stap 2: De netvoedingsadapter aansluiten op de notebook

Volg deze stappen om de netvoedingsadapter op de notebook en een stopcontact aan te sluiten.
Afbeelding : Netvoedingsadapter
Netvoedingsadapter
  1. Sluit de netvoedingsadapter rechtstreeks aan op een stopcontact. Sluit de adapter niet aan op een verlengsnoer, overspanningsbeveiliging of secundaire stroombron.
  2. Controleer of het LED-lampje op de netvoedingsadapter gaat branden wanneer de adapter wordt aangesloten op een stopcontact.
    opmerking:
    Sommige netvoedingsadapters hebben geen LED-lampje.
  3. Sluit het andere uiteinde van de netvoedingsadapter aan op de computer.
    opmerking:
    Kabels kunnen een wanordelijke indruk geven en kunnen worden verborgen door ze achter het bureau langs een wand te leiden.

Stap 3: De muis aansluiten op de notebook

Gebruik een van de volgende secties, afhankelijk van of u een bekabelde of draadloze muis hebt.

Stap 4: Windows 10 instellen

Voer de onderstaande stappen uit om het installatieproces te voltooien.
  1. Druk op de aan-uitknop om de computer in te schakelen.
      let op:
    Voorkom beschadiging van de gegevens op de computer door uw computer tijdens het installatieproces niet opnieuw op te starten.
    opmerking:
    Op verschillende tijdstippen tijdens het installatieproces lijkt het alsof Windows 10 er bijzonder lang over doet om een item te verwerken, zonder dat u visuele feedback krijgt op het scherm over de voortgang. Dit is normaal.
  2. Nadat het HP logo ziet u het scherm Hallo. Selecteer uw land/regio, uw gewenste app-taal, uw gewenste toetsenbordindeling en uw tijdzone, en klik vervolgens op Volgende.
    Afbeelding : Opties Hallo
    Opties Hallo met Volgende gemarkeerd
  3. Op het scherm Hier zijn de juridische zaken leest u de toelichtingen en klikt u vervolgens op Accepteren.
    Afbeelding : Hier zijn de juridische zaken
    Scherm Hier zijn de juridische zaken met Accepteren gemarkeerd
  4. Om verbinding te maken met een netwerk (internet), klikt u op het gewenste netwerk in de lijst met opties.
    opmerking:
    Als uw netwerk niet wordt vermeld of als u geen verbinding kunt maken met internet, klikt u op Deze stap overslaan om door te gaan zonder een draadloze verbinding. U kunt het netwerk vervolgens later instellen.
    Afbeelding : Laten we verbinding maken
    Beschikbare netwerken
    Zodra u uw netwerk hebt geselecteerd, typt u uw gebruikersnaam en wachtwoord in de juiste velden en klikt u op Volgende.
  5. Klik in het scherm Snel aan de slag op Snelle instellingen gebruiken als u de beschreven opties wilt selecteren.
    Klik voor meer informatie op Meer informatie of om uw eigen opties te selecteren op Instellingen aanpassen.
    Afbeelding : Snel aan de slag
    Scherm Snel aan de slag
  6. Om een lokaal account te maken, typt u uw gebruikersnaam, wachtwoord en geheugensteun in de daarvoor bestemde velden en klikt u op Volgende.
    Afbeelding : Een account maken voor deze pc
    Een gebruikersnaam en wachtwoord voor de computer maken
  7. Om uw computer te registreren en beveiligen, typt u uw gegevens, schakelt u de selectievakjes naast de gewenste opties in en klikt u op Volgende.
    Afbeelding : Registreren en beveiligen
    Uw computer registreren en beveiligen met HP
    De eerste installatieschermen zijn voltooid en het bureaublad wordt weergegeven.
  8. Lees de introductievensters voor beschrijvingen van computerfuncties en klik op Volgende om elk venster af te ronden. U bent nu klaar met het initiële installatieproces.

Stap 5: De instellingen voor datum en tijd wijzigen

Volg deze stappen om datum en tijd van uw computer te controleren en wijzigen.
  1. Zoek de datum en tijd in de rechterbenedenhoek van het scherm.
    Afbeelding : Vak Datum en tijd
    Datum en tijd in de taakbalk
  2. Als u de datum of tijd wilt wijzigen, zoekt u in Windows naar Datum. Klik in de resultaten op Instellingen voor datum en tijd.
    Afbeelding : Instellingen voor datum en tijd openen
  3. Verplaats de schuifregelaar Tijd automatisch instellen naar Uit. Klik vervolgens onder Datum en tijd wijzigen op Wijzigen.
    opmerking:
    Standaard is de schuifregelaar Tijd automatisch instellen ingesteld op Aan. Als de computer niet met internet is verbonden, zijn de datum en tijd mogelijk onjuist.
    Afbeelding : De datum en tijd wijzigen
    Scherm Datum en tijd met Tijd automatisch instellen, Uit en Wijzigen gemarkeerd
  4. Pas de datum en tijd naar wens aan en klik vervolgens op Wijzigen.
    Afbeelding : Datum en tijd wijzigen
    Scherm Datum en tijd wijzigen met Wijzigen gemarkeerd
  5. Als de computer regelmatig met internet is verbonden, verplaatst u de schuifregelaar Tijd automatisch instellen naar Aan.
    Afbeelding : Tijd automatisch instellen
    Tijd automatisch instellen

Stap 6: Te doen na de installatie

Gefeliciteerd! U hebt Windows 10 ingesteld. HP raadt u aan HP Support Assistant te openen en te zoeken naar updates.
HP Support Assistant scant uw computer en detecteert en installeert automatisch de nieuwste software en stuurprogramma's van HP. Raadpleeg HP Support Assistant gebruiken (Windows 10, 8, 7) voor meer informatie over het downloaden en gebruiken van HP Support Assistant.
opmerking:
Als HP Support Assistant nog niet op uw computer is geïnstalleerd, gaat u naar www.hp.com/go/hpsupportassistant om de software te downloaden.