HP notebook-pc's - Windows 10 voor het eerst instellen

Dit document is voor HP notebookcomputers met Windows 10.
Dit document bevat informatie over het instellen van uw computer en het voor de eerste keer configureren van Windows 10. Om uw nieuwe computer in te stellen, pakt u de computer uit, zet u deze aan en voltooit u het installatieproces van Windows 10.

Stap 1: De notebook uitpakken

Haal de laptop en de andere items uit de doos.
  1. Haal de notebook uit de doos.
    De notebook uit de doos halen
  2. Haal de andere items uit de doos.
  3. Kies een locatie voor de notebook in de buurt van een stroombron.
  4. Stel het scherm in.
    1. Pas de hoogte van het scherm aan zodat het gehele weergavegebied zich net onder ooghoogte bevindt. Stel de hoogte en hoek van het scherm zo in dat er tijdens lang gebruik geen nek- of rugklachten kunnen ontstaan.
    2. Pas de afstand van het scherm aan zodat uw ogen op ten minste één meter afstand zitten en iets naar beneden zijn gericht.
      opmerking:
      De meeste notebooks zijn kleiner dan een doorsnee monitor en hebben een standaard of kleine verhoging nodig om de hierboven beschreven hoogte en hoek te bewerkstelligen.
      Geschikte kijkhoogte

Stap 2: De netvoedingsadapter aansluiten op de notebook

Volg deze stappen om de netvoedingsadapter op de notebook en een stopcontact aan te sluiten.
Netvoedingsadapter
  1. Sluit de netvoedingsadapter rechtstreeks aan op een stopcontact. Sluit de adapter niet aan op een verlengsnoer, overspanningsbeveiliging of secundaire stroombron.
  2. Controleer of het ledlampje op de netvoedingsadapter gaat branden wanneer de adapter wordt aangesloten op een stopcontact.
    opmerking:
    Sommige netvoedingsadapters hebben geen ledlampje.
  3. Sluit het andere uiteinde van de netvoedingsadapter aan op de computer.
    opmerking:
    Kabels kunnen een wanordelijke indruk geven en kunnen worden verborgen door ze achter het bureau langs een wand te leiden.

Stap 3: De muis aansluiten op de notebook

Kies een sectie, afhankelijk van of u een bekabelde of draadloze muis hebt.

Stap 4: Windows 10 instellen

Configureer uw voorkeuren, maakt verbinding met internet en ga aan de slag met het besturingssysteem.
opmerking:
De persoonlijke digitale assistent Cortana begeleidt u door de installatie van Windows 10 en biedt u gedurende de installatie de optie om gebruik te maken van spraakbediening in plaats van uw muis te gebruiken. Om de volume van Cortana aan te passen, gebruikt u het volumepictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm. Om spraakbediening uit te schakelen en Cortana te dempen, klikt u op het microfoonpictogram onderaan het scherm.
  1. Druk op de aan-uitknop om de computer in te schakelen. Op verschillende tijdstippen tijdens het installatieproces lijkt het alsof Windows 10 er bijzonder lang over doet om een item te verwerken, zonder dat u visuele feedback krijgt op het scherm over de voortgang. Dit is normaal.
      let op:
    Voorkom beschadiging van de gegevens op de computer door uw computer tijdens het installatieproces niet opnieuw op te starten.
  2. Na het HP logo wordt het scherm Laten we beginnen met de regio. Is dit juist? wordt weergegeven. Selecteer uw land of regio in de lijst en klik op Ja.
  3. Het scherm Is dit de juiste toetsenbordindeling? wordt weergegeven. Selecteer een toetsenbordindeling en klik op Ja.
    De toetsenbordindeling selecteren
  4. In het scherm Wilt u een tweede toetsenbordindeling toevoegen? kunt u de instructies volgen om een andere toetsenbordindeling toe te voegen of op Overslaan klikken.
  5. In het scherm Laten we verbinding maken met een netwerk selecteert u een van de beschikbare netwerken, typt u indien nodig uw gebruikersnaam en wachtwoord en klikt u op Verbinden.
    Verbinding maken met een netwerk
  6. Na een paar introductieschermen waarvoor geen actie is vereist, wordt het scherm Windows 10-licentieovereenkomst weergegeven. Klik na het lezen van de licentieovereenkomst op Accepteren om verder te gaan.
    Windows 10-licentieovereenkomst
  7. Na de licentieovereenkomst wordt het scherm Aanmelden met Microsoft weergegeven. Meld u aan met uw Microsoft-account of klik op Account maken en volg de aanwijzingen om een nieuw Microsoft-account te maken.
    Aanmelden met Microsoft
  8. Nadat u zich hebt aangemeld, worden de volgende installatieschermen weergegeven. Volg de instructies op het scherm om Windows aan uw persoonlijke voorkeur aan te passen.
    • Uw Android-telefoon of iPhone met deze pc koppelen
    • Uw bestanden beschermen met OneDrive
    • Office instellen
    • Wilt u Cortana als uw persoonlijke assistent instellen?
    • Doe meer op verschillende apparaten met activiteitsgeschiedenis
    • Privacyinstellingen voor uw apparaat kiezen
  9. Typ in het registratiescherm uw persoonlijke gegevens en klik vervolgens op Volgende.
    Gegevens invullen om u te registreren
    Selecteer uw gewenste privacyinstellingen in het scherm Registreren en beveiligen en klik op Volgende.
    De gewenste instellingen selecteren in Registreren en beveiligen
  10. Lees de introductievensters voor beschrijvingen van computerfuncties, maak indien gevraagd selecties en klik vervolgens op Volgende om elk venster af te ronden.
    U bent nu klaar met het initiële installatieproces.

Stap 5: De instellingen voor datum en tijd wijzigen

Pas de datum- en tijdaanduiding op uw computer aan.
  1. Zoek de datum en tijd in de rechterbenedenhoek van het scherm.
    Datum en tijd in de taakbalk
    • Als de datum en tijd juist zijn, gaat u door naar Te doen na de installatie.
    • Als de datum en tijd onjuist zijn, gaat u verder met deze instructies.
  2. Als u de datum of tijd wilt wijzigen, zoekt u in Windows naar Datum. Klik in de resultaten op Instellingen voor datum en tijd.
  3. Verplaats de schuifregelaar Tijd automatisch instellen naar Uit. Klik vervolgens onder Datum en tijd wijzigen op Wijzigen.
    opmerking:
    Standaard is de schuifregelaar Tijd automatisch instellen ingesteld op Aan. Als de computer niet met internet is verbonden, zijn de datum en tijd mogelijk onjuist.
    Scherm Datum en tijd met Tijd automatisch instellen, Uit en Wijzigen gemarkeerd
  4. Pas de datum en tijd naar wens aan en klik vervolgens op Wijzigen.
    Scherm Datum en tijd wijzigen met Wijzigen gemarkeerd
  5. Als de computer met internet is verbonden, verplaatst u de schuifregelaar Tijd automatisch instellen naar Aan.
    Tijd automatisch instellen

Stap 6: Te doen na de installatie

Gefeliciteerd! U hebt Windows 10 ingesteld. HP raadt u aan HP Support Assistant te openen en te zoeken naar updates.
HP Support Assistant scant uw computer en detecteert en installeert automatisch de nieuwste software en stuurprogramma's van HP. Raadpleeg HP Support Assistant gebruiken (Windows 10, 8, 7) voor meer informatie over het downloaden en gebruiken van HP Support Assistant.
opmerking:
Als HP Support Assistant nog niet op uw computer is geïnstalleerd, gaat u naar www.hp.com/go/hpsupportassistant om de software te downloaden.