hp-support-head-portlet

Acties
Bezig met laden...
HP klantenondersteuning - kennisdatabase

hp-contact-secondary-navigation-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-share-print-widget-portlet

Acties
Bezig met laden...
 • Informatie

  Los het updateprobleem van Windows 10 op een HP computer of printer op. Klik hier

  Informatie
  Maak vandaag nog een HP-account aan!

  Maak sneller verbinding met HP-ondersteuning, beheer al uw apparaten op één plek, bekijk garantie-informatie en meer. Leer meer

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP printers - De HP Smart-app installeren en gebruiken (Mac)

Dit document is van toepassing op HP printers en de HP Smart-app voor Mac.
De HP Smart-app bevat functies waarmee u kunt afdrukken, scannen, inktniveaus controleren en uw printer kunt instellen in een draadloos netwerk.
opmerking:
Dit document is van toepassing op de HP Smart-app op Mac. Als u een Windows 10-computer of een mobiel apparaat van Android of Apple iOS gebruikt, gaat u naar De HP Smart-app installeren en gebruiken (Windows 10) of De HP Smart-app installeren en gebruiken (Android, iOS).

Stap 1: De HP Smart-app installeren

Installeer de HP Smart-app en voeg vervolgens uw printer toe.
 1. Ga naar HP Smart (Engelstalig) voor het downloaden en installeren van de HP Smart-app op uw Mac met macOS 10,12 of later.
 2. Open op uw computer de HP Smart-app en klik vervolgens op het Plus-teken.
 3. Volg de instructies op het scherm om uw printer toe te voegen of een nieuwe printer in te stellen.

Stap 2: Documenten en foto's afdrukken of scannen

Klik in het beginscherm van de HP Smart-app op een tegel om een item af te drukken of te scannen vanaf uw printer, of om afbeeldingen te scannen met de camera van uw Mac-apparaat.
Beginpagina van de HP Smart-app

Stap 3: Printervoorkeuren, berichten en benodigdheden beheren

Klik in het startscherm op uw printer om de printerstatus weer te geven, rapporten af te drukken, benodigdheden te bestellen, printervoorkeuren te wijzigen en om toegang te krijgen tot uw HP Instant Ink-dashboard.
opmerking:
Printerinformatie, rapporten en hulpprogramma's variëren per printer.
 • Printerstatus weergeven: Bevestig dat uw printer gereed is voor gebruik. Een gele waarschuwingsdriehoek wordt weergegeven wanneer de printer uw aandacht nodig heeft. U kunt ook printerinformatie ophalen, zoals het IP-adres van de printer, de installatiestatus en de netwerkstatus.
 • Inkt- of tonerniveaus controleren en benodigdheden bestellen: De geschatte inkt- of tonerniveaus worden weergegeven op het beginscherm. Als u benodigdheden wilt bestellen, klikt u op uw printer, klikt u op Status van benodigdheden en klikt u vervolgens op Benodigdheden bestellen.
 • Het HP Instant Ink dashboard openen: Klik op HP Instant Ink om uw HP Instant Ink dashboard te openen of uw printer bij HP Instant Ink te registreren.
 • Draadloze status en informatie weergeven: Klik op uw printer en vervolgens op Netwerkinformatie om informatie te bekijken, zoals het IP-adres van de printer, de Wi-Fi Direct-naam en de netwerkstatus.
 • Rapporten afdrukken en hulpprogramma's openen: Klik op Printerrapporten om rapporten te printen, zoals een printerstatusrapport, een netwerkconfiguratiepagina of een afdrukkwaliteitsrapport. Klik op Hulpprogramma's voor afdrukkwaliteit om onderhoudswerkzaamheden aan de printer uit te voeren.
 • De geïntegreerde webserver (EWS) van de printer openen: Klik op uw printer en vervolgens op Geavanceerde instellingen om de geïntegreerde webserver (EWS) van de printer te openen.
 • Een printer vergeten: Klik op uw printer en klik vervolgens op Deze printer vergeten om een printer te verwijderen uit de HP Smart-app.
 • Naslaginformatie Klik op uw printer en klik vervolgens op Naslaginformatie om de pagina Essentials of de startpagine van de printer te openen.

Stap 4: Informatie over extra functies en bronnen

Verken vanaf het beginscherm op de HP Smart-app extra functies van de HP Smart-app.
opmerking:
Sommige opties zijn mogelijk niet beschikbaar voor uw printer.
 • Overal printen: Gebruik uw mobiele apparaat om afdruktaken te verzenden via internet als u niet bij uw printer bent. Beschikbaar op bepaalde HP printers. Ga naar Print Anywhere met de HP Smart-app voor meer informatie.
 • Smart Tasks: Maak snelkoppelingen om bestanden af te drukken, te e-mailen of op te slaan vanuit de HP Smart-app. Ga naar Smart Tasks gebruiken voor meer informatie.
 • Mobiel faxen: Verzend faxen vanaf uw Mac naar een faxapparaat of printer die geschikt is voor faxen. Ga naar Fax verzenden met de HP Smart-app voor meer informatie.
 • Spelen en leren: Toegang tot gratis afdrukbare inhoud voor kinderen, zoals werkbladen, kleurplaten, puzzels, leesmateriaal en meer.
 • Help en ondersteuning: Kom meer te weten over services die beschikbaar zijn voor uw printer, zoals HP Connected en HP ePrint, en zoek naar HP ondersteuning voor procedures en documenten voor probleemoplossing.
 • TabbladHP Smart: Pas uw beginscherm aan en vind meer informatie, zoals privacyverklaringen, gegevensverzamelingsovereenkomsten, feedback en meer.

Veelgestelde vragen

Lees de volgende secties voor meer informatie over het gebruik van de app en probleemoplossing.

hp-feedback-input-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-feedback-banner-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-country-locator-portlet

Acties
Bezig met laden...
Land/regio: Flag België

hp-detect-load-my-device-portlet

Acties
Bezig met laden...