HP printers - De HP Smart-app gebruiken (Mac)

Dit document is van toepassing op HP printers en de HP Smart-app voor Mac.
De HP Smart-app bevat functies waarmee u kunt afdrukken, scannen, inktniveaus controleren en uw printer kunt instellen in een draadloos netwerk.
 Het pictogram van HP Smart-app
opmerking:
AirPrint is een Apple-technologie die helpt u bij het maken van afdrukken in volle kwaliteit zonder de noodzaak om drivers te downloaden te installeren. Voor aanvullende functies installeert u de HP Smart-app.

Stap 1: De HP Smart-app installeren

Installeer de HP Smart-app en voeg vervolgens uw printer toe.
  1. Ga naar 123.hp.com, typ uw printermodel en volg de instructies op het scherm om de app te downloaden en installeren.
    opmerking:
    Niet alle printers worden momenteel ondersteund door de HP Smart-app.
  2. Open de HP Smart-app en voeg vervolgens de printer aan uw netwerk toe.
    • Als er meerdere printer zijn verbonden met het netwerk, wordt de printer automatisch door de app geselecteerd. Veeg naar links of rechts om de printer te selecteren die u wilt gebruiken. Als uw printer niet wordt weergegeven, klikt u op Printer wordt niet vermeld en volgt u de instructies op het scherm om een andere printer toe te voegen.
      Een printer selecteren
    • Als u een nieuwe printer instelt, klikt u op Printers, selecteert u Een nieuwe printer instellen en volgt u de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Stap 2: Documenten en foto's afdrukken of scannen

Klik in het beginscherm van de HP Smart-app op een tegel om een item af te drukken of te scannen vanaf uw printer, of om afbeeldingen te scannen met de camera van uw Mac-apparaat.
Beginscherm HP Smart

Stap 3: Printervoorkeuren, berichten en benodigdheden beheren

Klik in het startscherm op uw printer om de printerstatus weer te geven, rapporten af te drukken, benodigdheden te bestellen, printervoorkeuren te wijzigen en om toegang te krijgen tot uw HP Instant Ink-dashboard.
opmerking:
Printerinformatie, rapporten en hulpprogramma's variëren per printer.
  • Printerstatus weergeven: Bevestig dat uw printer gereed is voor gebruik. Een gele waarschuwingsdriehoek wordt weergegeven wanneer de printer uw aandacht nodig heeft. U kunt ook printerinformatie ophalen, zoals het IP-adres van de printer, de installatiestatus en de netwerkstatus.
  • Inkt- of tonerniveaus controleren en benodigdheden bestellen: Klik op Ondersteunde cartridges om de geschatte inkt- of tonercartridgeniveaus weer te geven en klik vervolgens op de knop Benodigdheden bestellen om vervangende inkt- of tonercartridges te bestellen.
  • Het HP Instant Ink dashboard openen: Klik op HP Instant Ink om uw HP Instant Ink-dashboard te openen of uw printer bij HP Instant Ink te registreren.
  • Rapporten afdrukken en hulpprogramma's openen: Klik op Printerrapporten om rapporten af te drukken zoals een printerstatusrapport, een netwerkconfiguratiepagina of een afdrukkwaliteitrapport. Klik op Hulpprogramma's voor de afdrukkwaliteit om onderhoudswerkzaamheden aan de printer uit te voeren.
  • Toegang tot de geïntegreerde webserver (EWS) van de printer: Klik op Startpagina printer om de geïntegreerde webserver (EWS) van de printer te openen.

Stap 4: Informatie over extra functies en bronnen

Verken vanaf het beginscherm op de HP Smart-app extra functies van de HP Smart-app.
opmerking:
Sommige opties zijn mogelijk niet beschikbaar voor uw printer.
  • Overal printen: Gebruik uw mobiele apparaat om afdruktaken te verzenden via internet als u niet bij uw printer bent. Beschikbaar op bepaalde HP printers. Ga naar Print Anywhere met de HP Smart-app voor meer informatie.
  • Smart Tasks: Maak snelkoppelingen om bestanden af te drukken, te e-mailen of op te slaan vanuit de HP Smart-app. Ga naar Smart Tasks gebruiken voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Lees de volgende secties voor meer informatie over het gebruik van de app en probleemoplossing.