• Informatie

HP printers - Bericht 'Geen AirPrint-printers gevonden' wordt weergegeven

Dit document is bedoeld voor HP printers en Apple iPhone en iPads.
Bij het printen vanaf een Apple-telefoon of tablet wordt het bericht 'Geen AirPrint-printers gevonden' weergegeven. Controleer de netwerkverbinding en los eventuele problemen met de printerinstallatie op.
opmerking:
De meeste HP printers die sinds 2010 op de markt zijn gebracht, ondersteunen AirPrint. Ga naar de Apple Support - Over AirPrint voor een lijst van ondersteunde printers.

Stap 1: De netwerkverbinding controleren

AirPrint vereist een draadloze verbinding om de printer te detecteren. Controleer of de printer en uw Apple-apparaat met hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn verbonden en of er netwerkgerelateerde problemen zijn.
  1. Controleer op het Apple-apparaat of Wi-Fi is ingeschakeld en kijk of er een vinkje naast uw lokale draadloze netwerk staat.
    • Als u met een ander netwerk bent verbonden, tikt u op de naam van uw lokale Wi-Fi-netwerk om verbinding te maken.
      Als u de aanmeldingsgegevens van uw netwerk niet weet, gaat u naar Uw draadloos wachtwoord zoeken.
    • Als u geen verbinding met het lokale netwerk kunt maken, controleert u of het netwerk goed werkt. Door het netsnoer van de router los te koppelen en weer aan te sluiten, kunt u mogelijk netwerkfoutstatussen oplossen.
    • Als het Wi-Fi-signaal te zwak is, gaat u dichterbij de router staan. Daarnaast kunnen metalen objecten, muren en elektronica die radiosignalen uitzenden het Wi-Fi-signaal naar mobiele apparaten en printers verstoren.
    • Als een lokaal netwerk niet beschikbaar is, dan is afdrukken met Wi-Fi Direct mogelijk een optie. Ga naar Een alternatieve afdrukmethode gebruiken voor meer informatie.
  2. Start de printer opnieuw op en controleer vervolgens de status van de netwerkverbinding.
    • Printers met een bedieningspaneel met touchscreen: Tik op het pictogram Draadloos of open het menu Netwerkinstellingen of Instellingen om de status van de netwerkverbinding weer te geven.
    • Printers met een bedieningspaneel zonder touchscreen: Druk tegelijkertijd op de knoppen Draadloos en Informatie of tegelijkertijd op de knoppen Draadloos en Start kopiëren, zwart. Er wordt een testrapport voor draadloos netwerk geprint met de status van de netwerkverbinding.
  3. Doe daarna het volgende afhankelijk van de verbindingsstatus:
    • Als de printer met uw netwerk is verbonden, probeert u te printen. Als de fout zich blijft voordoen, gaat u naar de stap waarbij u controleert of AirPrint op de printer is ingeschakeld.
    • Als de printer niet is verbonden met het netwerk, gaat u verder naar de volgende stap.
  4. Verbind de printer met het netwerk.
    opmerking:
    Veel routers ondersteunen zowel de 2,4GHz- als de 5,0GHz-frequentiebanden, maar niet alle HP printers ondersteunen beide banden. Controleer of de 2,4 GHz-routerband is ingeschakeld en uitzendt. Als de router afzonderlijke netwerknamen (SSID's) voor elke band uitzendt, sluit u de printer aan op de 2,4 GHz-band SSID.
    • Printers met een bedieningspaneel met touchscreen: Selecteer op de printer het menu Instellingen, Netwerk of het menu Draadloos, selecteer Wizard voor draadloze installatie en volg de instructies op het scherm om de printer met uw netwerk te verbinden.
    • Printers met een bedieningspaneel zonder touchscreen: Houd de knop Draadloos en Annuleren tegelijkertijd ingedrukt totdat het Aan-uit lampje gaat knipperen en wacht vervolgens totdat het lampje voor draadloze communicatie gaat knipperen. Voor Tango-printers houdt u de knop voor draadloze communicatie op de achterkant van de printer gedurende vijf seconden ingedrukt totdat de randverlichting blauw knippert.
      Druk binnen twee uur op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint. Het lampje voor draadloze communicatie op de printer stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.
Probeer te printen. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 2: Controleren of AirPrint is ingeschakeld op de printer

Uw printer heeft zijn eigen website voor printerconfiguratie de geïntegreerde webserver (EWS) genoemd. Open de EWS om te controleren of AirPrint is ingeschakeld.
  1. Zoek het IP-adres van de printer in het menu Draadloos op de printer of op het testrapport voor draadloos netwerk dat u eerder hebt geprint.
  2. Open de Safari-browser op uw Apple-apparaat.
  3. Typ het IP-adres van de printer in de adresbalk en tik op Ga om de EWS te openen.
    Het IP-adres van de printer invoeren in Safari
  4. Tik op netwerk, AirPrint, en tik vervolgens op de Status.
    AirPrint Status-menu in de geïntegreerde printer-webserver op een iOS-apparaat
  5. Op het bericht Doorleiden naar beveiligde pagina klikt u op OK.
    Bericht geïntegreerde webserver doorleiden naar beveiligde pagina op een iOS-apparaat
  6. In het venster Deze verbinding is niet privé tikt u op Details weergeven en tik vervolgens op Bezoek deze website om de instellingen van AirPrint-status te bekijken.
    Bericht geïntegreerde webserver verbinding op een iOS-apparaat
  7. Als de status uitgeschakeld is, tikt u op AirPrint inschakelen.
    Geïntegreerde webserver AirPrint-status op een iOS-apparaat
Probeer te printen. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 3: Probeer andere methoden om af te drukken

Ga naar 123.hp.com om de HP Smart-app te installeren. Volg de stapsgewijze instructies om de printer te verbinden en te gebruiken.
Als de printer geen verbinding heeft met het lokale draadloze netwerk, gaat u verder met deze stappen om de Wi-Fi Direct-printer te verbinden met uw Apple-apparaat.
opmerking:
Bij de volgende stappen verbreekt u met uw Apple-apparaat tijdelijk de internetverbinding. Als u webinhoud print, zoals webpagina's, documenten in de cloud of e-mails, opent u deze voordat u verdergaat.
  1. Tik op de printer op het Wi-Fi Direct/HP wireless direct pictogram om te bevestigen dat de functie is ingeschakeld.
  2. Tik op Instellingen op uw Apple-apparaat en tik vervolgens op Wi-Fi.
  3. Bij Kies een netwerk, selecteer uw printer met DIRECT in de naam.
  4. Als u om een wachtwoord wordt gevraagd, typt u 12345678. Dit is het standaardwachtwoord om u aan te melden.
  5. Probeer te printen.
  6. Maak opnieuw verbinding met uw lokale Wi-Fi-netwerk nadat de afdruktaak is voltooid.