HP LaserJet Enterprise - Kan niet afdrukken via een USB-verbinding

Probleem

Kan niet afdrukken vanaf een HP LaserJet Enterprise-printer met HP FutureSmart-firmwareversie 4.0 via een USB-verbinding.

Printers met dit probleem

Dit probleem is van toepassing op de volgende printers:
  • HP LaserJet Enterprise M607
  • HP LaserJet Enterprise M608
  • HP LaserJet Enterprise M609
  • HP LaserJet Enterprise MFP M631
  • HP LaserJet Enterprise MFP M632
  • HP LaserJet Enterprise MFP M633
  • HP Color LaserJet Enterprise M652
  • HP Color LaserJet Enterprise M653
  • HP Color LaserJet Enterprise MFP M681
  • HP Color LaserJet Enterprise MFP M682
  • HP LaserJet Managed E60055
  • HP LaserJet Managed E60065
  • HP LaserJet Managed E60075
  • HP LaserJet Managed MFP E62555
  • HP LaserJet Managed MFP E62565
  • HP LaserJet Managed MFP E62575
  • HP Color LaserJet Managed E65050
  • HP Color LaserJet Managed E65060
  • HP Color LaserJet Managed MFP E67550
  • HP Color LaserJet Managed Flow MFP E67560

Oplossing

Volg deze stappen om het probleem op te lossen:

Stap één: De firmware bijwerken naar de laatste versie

1. Druk een configuratiepagina af vanaf het bedieningspaneel.
    1. Veeg in het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer om Rapporten te selecteren.
    2. Selecteer Configuratie-/statuspagina's.
    3. Selecteer Configuratiepagina.
    4. Selecteer Afdrukken om de configuratiepagina af te drukken.
    5. Noteer in de sectie Apparaatinformatie on de configuratiepagina de Firmwarerevisie en Firmwaredatumcode.
  2. Ga naar Drivers en downloads, selecteer Printers en selecteer of typ vervolgens de naam van uw printer.
  3. Vouw de sectie firmware uit.
  4. Vergelijk of de Firmwareversie die op de printer is geïnstalleerd dezelfde is als de versie die beschikbaar is op de pagina Drivers en downloads.
    Zorg dat de nieuwste firmwareversie is geïnstalleerd op de printer.
    Ga voor instructies voor het bijwerken van de firmware naar het volgende ondersteuningsdocument:

Stap twee: De Device USB-optie inschakelen

Gebruik een van de volgende methoden om de Device USB in te schakelen:

Stap drie: Een printer toevoegen via een USB-verbinding

1. Zorg ervoor dat u de volgende vereisten controleert
    1. De computer is ingeschakeld en heeft verbinding met internet.
    2. Staat de printer aan?
    3. Een USB-kabel is aangesloten op de USB-poort aan de achterzijde van de printer en vervolgens op de computer.
  2. Bepaal of u de printerdriver moet installeren.
    • Als u uw printer kunt gebruiken, is het printerstuurprogramma geïnstalleerd en hoeft u niet verder te gaan met de volgende stap in dit document.
    • Als u uw printer niet kunt gebruiken, gaat u verder met de volgende stap.
  3. Installeer de ingebouwde printerdriver op een via USB aangesloten computer met uw Windows-besturingssysteem.
    1. Open het Bedieningspaneel en klik vervolgens op Apparaten en printers.
    2. Klik op Een printer toevoegen.
    3. Selecteer een optie om een lokale printer toe te voegen, afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem.
      • Als uw printer in de lijst met printers staat, selecteert u deze en klikt u op Volgende.
        OF
        Klik op Mijn printer staat niet in de lijst en selecteer vervolgens Een lokale printer of netwerkprinter toevoegen met handmatige instellingen.
      • Selecteer Een lokale printer toevoegen.
    4. Selecteer Bestaande poort gebruiken (USB001: Virtuele printerpoort voor USB) en klik op Volgende.
    5. Klik op Windows Update en wacht tot de printerdrivers worden bijgewerkt.
    6. Klik op HP, Hewlett-Packard of Hewlett Packard in het deelvenster Fabrikant en klik vervolgens op de naam van uw printer in het deelvenster Printers.
    7. Klik op Volgende en volg de instructies op het scherm om het stuurprogramma te installeren.
    8. Koppel de USB-kabel van de printer los van de computer en sluit deze vervolgens weer aan. Nu kunt u uw printer gebruiken.

Oorzaak

Om het energieverbruik te verminderen, is de Device USB-verbinding op een HP LaserJet-printer met HP FutureSmart-firmwareversie 4.0 of nieuwer in de fabriek uitgeschakeld.