• Informatie
    Belangrijke beveiligingsupdate voor het afdrukken

HP is onlangs op de hoogte gebracht van een kwetsbaarheid in bepaalde inkjetprinters. HP heeft updates beschikbaar om te downloaden om het beveiligingslek te verhelpen. Details en meer informatie zijn beschikbaar in het beveiligingsbericht.(in het Engels)

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP LaserJet Pro M28 - M29 printers - Draadloze printerinstallatie (Mac)

Dit document is van toepassing op HP LaserJet Pro MFP M28w en M29w printers en computers met OS X.
Als u een HP printer wilt installeren in een draadloos (Wi-Fi) netwerk, installeert u printerdriver en software via de website van HP. Selecteer tijdens de installatie desgevraagd Draadloos als verbindingstype.
Stap 1: De installatie voorbereiden
Voordat u de printer in uw draadloos netwerk installeert, verzamelt u de vereiste informatie en controleert u de printer- en computerverbindingen.
  1. Houd het volgende bij de hand:
    • Netwerknaam: De netwerknaam is de SSID.
    • Netwerkwachtwoord (WEP-sleutel of WPA-wachtwoordzin)
    • Een computer verbonden met het draadloos netwerk
    • Internettoegang (aanbevolen): HP raadt breedbandinternet aan, zoals via de kabel of DSL.
    • Uw printer die draadloos kan worden gebruikt: Plaats de printer tijdens de installatie dicht bij de computer.
    • USB-kabel: Het installatieprogramma vraagt u mogelijk om een USB-kabel aan te sluiten.
  2. Zorg dat de printer, router en computer zijn ingeschakeld en dat de computer is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als waarmee u de printer wilt verbinden.
  3. Stel de printer in, plaats papier in de invoerlade en installeer de inktcartridges. Ga voor gedetailleerde stappen naar HP klantenondersteuning, typ uw printermodel, ga naar Eerste keer printer installeren, druk op Enter en selecteer vervolgens het document in de lijst.
  4. Koppel indien nodig de USB-kabel los van de printer.
Stap 2: De printer verbinden met het draadloos netwerk
Gebruik Wi-Fi Protected Setup (WPS) om de printer te verbinden zodat het HP installatieprogramma de printer tijdens de installatie kan vinden. Raadpleeg de handleiding van uw draadloze router om te bevestigen of deze het verbindingstype WPS-drukknop ondersteunt.
  • Als uw router WPS niet ondersteunt, gaat u verder naar de volgende stap om de driver te downloaden en te installeren.
  • Als uw router WPS wel ondersteunt, gaat u verder met deze stappen.
    1. Houd op het bedieningspaneel van de printer de knop Draadloos drie seconden ingedrukt.
      De lampjes Draadloos en Gereed beginnen te knipperen.
    2. Druk op de WPS-knop op uw draadloze router.
    3. Wacht maximaal twee minuten totdat de printer automatisch een netwerkverbinding met het draadloze netwerk tot stand heeft gebracht.
      Als de printer verbonden is met het netwerk, brandt het lampje voor draadloze communicatie constant.
Stap 3: De printerdriver downloaden en installeren
Download en installeer de laatste printerdriver van de website van HP. Als u met uw printer bij de vorige stap geen verbinding met het draadloze netwerk hebt gemaakt, sluit u de printer met een USB-kabel aan op uw computer om, wanneer u hierom wordt gevraagd, een draadloze verbinding tot stand te brengen.
  1. Klik op Downloaden.
  2. Open de map Downloads in het Mac-dock en klik op het bestand HP Easy Start om de installatie te starten.
      opmerking:
    Als Easy Start niet automatisch wordt geopend, dubbelklikt u op het tweede bestand met HP Easy Start in de naam in de map Downloads.
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie van de software te voltooien.
Veelgestelde vragen
Bekijk deze veelgestelde vragen over het instellen van de draadloze netwerkverbinding.