• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

Samsung-laserprinters - vanaf een pc met een Samsung-printer faxen

In plaats van een faxbericht te verzenden vanaf het bedieningspaneel van de printer, kunt u faxberichten rechtstreeks via andere programma's op een Windows-computer verzenden, zoals Microsoft Word. Volg de onderstaande instructies om een faxbericht rechtstreeks vanaf uw computer te verzenden.
Controleer het volgende voordat u verdergaat
  opmerking:
In dit artikel wordt ervan uitgegaan dat uw printer kan faxen en al is verbonden en geconfigureerd voor faxen.
  • Raadpleeg het gedeelte over faxen in de gebruikershandleiding om faxen op uw printer in te stellen. Klik hier om naar het Samsung Download Center te gaan en uw printer te zoeken op modelnummer om de handleiding voor uw printer te downloaden.
  • Het programma 'Samsung Network PC Fax' moet zijn geïnstalleerd om een faxbericht te verzenden vanaf uw computer. Dit programma moet worden geïnstalleerd als u het printerstuurprogramma hebt geïnstalleerd. Als u het printerstuurprogramma nog nooit hebt geïnstalleerd, of niet zeker weet of u dit hebt gedaan, klikt u hier voor een Samsung-programma dat de benodigde stuurprogramma's en software installeert en bijwerkt.
  • Voordat u een faxbericht verzendt vanaf uw pc, moet u controleren of de telefoonlijn is aangesloten op de Line-poort aan de achterkant van de printer en de wandaansluiting. De Line-poort van de printer ziet eruit zoals op de onderstaande afbeelding.
    Afbeelding : Line-poort
Faxbericht verzenden vanaf pc
  1. Open het te verzenden document (voor dit voorbeeld wordt een Microsoft Word-document in Windows 7 gebruikt).
  2. Klik op File (Bestand).
  3. Selecteer Print (Afdrukken) in het menu File (Bestand). Het venster Print (Afdrukken) wordt weergegeven. Het kan er enigszins anders uitzien, afhankelijk van uw app.
  4. Klik op de naam van het printermodel. Hiermee opent u een uitgebreide lijst van alle printers.
  5. Selecteer Samsung Network PC Fax in de lijst met printers (u moet mogelijk omlaag bladeren om deze te vinden).
  6. Klik op Print (Afdrukken).
    Het scherm Fax Options (Faxopties) wordt weergegeven. Dit is het laatste scherm voordat uw faxbericht wordt verzonden.
  7. Voer het telefoonnummer van de faxontvanger in.
  8. Kies uit de volgende opties:
    • Fax Quality (Faxkwaliteit)
    • Original Type (Type origineel) (of uw faxbericht alleen foto's, alleen tekst, of beide bevat)
    • Cover Page (Voorblad)
    • Notify me on delivery (Waarschuwen bij levering) (of u wilt weten wanneer uw faxbericht is ontvangen)
  9. Druk op Preview (Voorbeeld) als u wilt zien hoe het afgeleverde faxbericht eruitziet.
  10. Druk op Send (Verzenden) wanneer u tevreden bent met de instellingen.
  11. Uw faxbericht wordt nu verzonden. Als u Notify me on delivery (Waarschuwen bij levering) hebt geselecteerd, ontvangt u een melding nadat het faxbericht is afgeleverd bij de ontvanger.
      opmerking:
    Als het faxbericht niet kan worden verzonden, controleert u dan of de telefoonlijn goed op de telefoonlijnpoort is aangesloten en controleert u of er een kiestoon te horen is bij verbinding met een andere telefoon.