• Informatie
    Belangrijke beveiligingsupdate voor het afdrukken

HP is onlangs op de hoogte gebracht van een kwetsbaarheid in bepaalde inkjetprinters. HP heeft updates beschikbaar om te downloaden om het beveiligingslek te verhelpen. Details en meer informatie zijn beschikbaar in het beveiligingsbericht.(in het Engels)

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

Samsung-laserprinters - de Google Cloud-afdrukfunctie instellen

Met de Google Cloud-afdrukfunctie gaat draadloos afdrukken vanaf uw desktop, laptop of Chromebook snel en handig. Door uw computer en printer met hetzelfde wifinetwerk te verbinden, kunt u vanaf elke plek in uw huis of bedrijf afdrukken.
Voordat u begint
  • Uw printer moet compatibel zijn met Google Cloud. Klik hier voor een lijst van printers die compatibel zijn met Google Cloud.
  • De Chrome-browser moet zijn geïnstalleerd, aangezien Google Cloud Print via de Chrome-browser werkt. Klik hier om de Chrome-browser te installeren.
  • De printer en de computer moeten zijn verbonden met hetzelfde wifinetwerk. Als de printer nog niet met het netwerk is verbonden en u een traditionele pc beschikbaar hebt, klikt u hier om het webgebaseerde installatieprogramma op uw pc te openen en volgt u daarna de instructies om uw Samsung-printer met uw wifinetwerk te verbinden. Als u een Chromebook gebruikt, controleert u de gebruikershandleiding voor instructies over de wifiverbinding voor uw specifieke model printer.
Google Cloud Print instellen
  1. Open de Chrome-browser en voer het IP-adres van de printer in de omnibox (de URL-balk van Chrome) in.
      opmerking:
    Als u niet weet wat het IP-adres van uw printer is, kunt u een netwerkconfiguratierapport afdrukken, dat informatie zoals het IP-adres en het MAC-adres van uw printer bevat. De methode voor het afdrukken van een netwerkconfiguratierapport varieert afhankelijk van het printermodel.
    Voor instructies voor het afdrukken van een netwerkconfiguratierapportklikt u hier om het downloadcentrum van Samsung te openen. Vervolgens zoekt u uw printer aan de hand van het modelnummer en klikt u op de koppeling om de handleiding voor uw printermodel te downloaden (blader naar Manuals & Downloads (Handleidingen en downloads) voor een volledige lijst met handleidingen).
  2. Klik op Login (Aanmelden) rechtsboven in het scherm.
  3. Voer uw ID en wachtwoord in.
      opmerking:
    De standaard gebruikers-ID is admin en het standaardwachtwoord is sec00000. Als u de ID en/of het wachtwoord bent vergeten, herstelt u de netwerkinstellingen van de printer om ze terug te zetten naar de standaardinstellingen. De stappen voor het herstellen van de netwerkinstellingen verschillen per printermodel. Raadpleeg de handleiding van uw printer voor instructies (zie de koppeling in stap 1 voor het downloaden van de gebruikershandleiding).
  4. Er verschijnt een pop-upbericht, waarin u wordt gevraagd uw ID en wachtwoord te wijzigen. U hoeft uw ID en wachtwoord NIET te wijzigen. Klik op No (Nee) als u de standaardversies van uw ID en wachtwoord die u net hebt ingevoerd wilt behouden.
  5. Klik op Settings (Instellingen) en vervolgens op Network Settings (Netwerkinstellingen).
  6. Klik links op Google Cloud Print. Als Google Cloud Print niet beschikbaar is, klikt u hier om te controleren of uw printer geschikt is voor Google Cloud.
    Klik hier om uw printer te controleren
  7. Klik op Register (Registreren) midden onderaan.
      opmerking:
    Als u in dit stadium een foutcode (zoals fout -77 of -94) ziet, kunt u toch op Register (Registreren) klikken om te zien of de registratie wordt verwerkt. Als dit niet het geval is, controleert u of uw printer nog is verbonden met het draadloze netwerk en of uw computer ook nog met hetzelfde netwerk is verbonden. Fluctuatie en verlies van de netwerkverbinding veroorzaken in dit stadium een fout.
  8. Klik op OK als er een pop-up verschijnt en klik vervolgens op de blauwe tekst van de URL onder de beschrijving van de printer om te worden doorgeleid naar de bevestigingspagina van Google Cloud.
      opmerking:
    Als de blauwe tekst bij de claim-URL niet wordt weergegeven, klikt u op het pictogram Vernieuwen (twee pijlen die een rondje maken) in de rechterbovenhoek, boven de knop Ongedaan maken.
  9. Als u nog niet bent aangemeld, meldt u zich nu aan met hetzelfde Google/Gmail-account dat u eerder gebruikte om u aan te melden bij uw Gmail/Google-account of Chromebook.
  10. Klik op Finish printer registration (Printerregistratie voltooien).
  11. Nadat de registratie is voltooid, ontvangt u een bericht als het onderstaande. Het duurt mogelijk een paar minuten tot de zojuist toegevoegde printer wordt weergeven en beschikbaar is. Wanneer dit het geval is, is de printer gereed om af te drukken. Als u de beschikbare printers wilt bekijken, klikt u op Manage your printers (Uw printers beheren).
U bent nu klaar om af te drukken. Als u bijvoorbeeld een Google-document wilt afdrukken (snelkoppeling:docs.google.com), klikt u gewoon op het afdrukpictogram. Als uw printer uitgeschakeld is of in de slaapstand staat, moet u op de aan/uit-knop drukken, zodat de printer kan afdrukken.
U kunt altijd toegang krijgen tot uw Google Cloud Print-instellingen door u aan te melden bij de Cloud Print-website van Google, https://www.google.com/cloudprint#printers
  opmerking:
U kunt extra Google-accounts toevoegen aan Google Cloud Print, zodat u uw printer met vrienden of met meerdere accounts kunt delen. Klik hier voor gedetailleerde instructies.
Helpcentrum voor Google Cloud Print
Klik hier om het Helpcentrum voor Google Cloud Print te bezoeken en antwoorden op veelgestelde vragen, instructiehandleidingen en probleemoplossingsgidsen voor Google Cloud Print te vinden.
Firmware-update
Als u problemen ondervindt waarbij uw computer uw printer niet kan vinden of het afdrukken niet lukt, controleer dan of uw printer is bijgewerkt naar de nieuwste firmware. Ga naar het Samsung Download Center en zoek het modelnummer van uw printer, of zoek uw printer door op Printer te klikken. Download vervolgens de firmware-update en voer deze uit. Klik hier om naar het Samsung Download Center te gaan.