• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

Samsung-kleurenlaserprinters - Tonercartridges vervangen

Dit document legt uit hoe u de tonercartridges vervangt.
Het apparaat gebruikt vier kleuren en heeft voor elke kleur een andere tonercartridge: geel (Y), magenta (M), cyaan (C) en zwart (K).
Het statuslampje en het bericht over de toner op het scherm geven aan welke afzonderlijke tonercartridge moet worden vervangen. Op dit moment moet de tonercartridge worden vervangen. Controleer het type tonercartridge voor uw printer.
De tonercartridge vervangen
Gebruik deze stappen om de tonercartridge te vervangen.
  1. Schakel het apparaat uit en wacht vervolgens een paar minuten om het apparaat te laten afkoelen.
  2. Met behulp van de hendel opent u de voorklep volledig.
    Afbeelding : De voorklep openen
      let op:
    • Raak het groene oppervlak, de OPC-drum of de voorkant van elke tonercartridge niet aan met uw handen of enig ander materiaal. Gebruik de hendel op elke cartridge om te voorkomen dat u dit gebied aanraakt.
    • Wees voorzichtig dat u geen krassen maakt op het oppervlak van de transferriem voor het papier.
    • Als u als gebruiker de voorklep meer dan een paar minuten openlaat, kan de OPC-drum worden blootgesteld aan licht. Dit veroorzaakt schade aan de OPC-drum. Sluit de voorklep als de installatie om een of andere reden moet worden stopgezet.
  3. Grijp de hendels op de lege tonercartridge vast en trek om de cartridge te verwijderen uit de printer.
    Afbeelding : De tonercartridge verwijderen
      let op:
    Als u als gebruiker de voorklep opent, weest u voorzichtig dat u niet de onderkant van het bedieningspaneel (het onderste gedeelte van de fusereenheid) aanraakt. De temperatuur van de fusereenheid is mogelijk hoog en zou huid kunnen beschadigen.
    Afbeelding : Voorzichtig zijn
      opmerking:
    Wanneer u als gebruiker de voorklep opent en binnen in de printer werkt, is het ten zeerste aangeraden eerst de transferriem voor het papier te verwijderen. Terwijl u werkt, zou u de transferriem voor het papier kunnen verontreinigen.
  4. Haal een nieuwe tonercartridge uit de verpakking.
    Afbeelding : De vervangende tonercartridge openen
      let op:
    • Gebruik geen scherpe voorwerpen zoals een mes of schaar om de verpakking van de tonercartridge te openen. Dit zou kunnen leiden tot schade aan het oppervlak van de tonercartridge.
    • Stel de tonercartridge niet langer dan een paar minuten bloot aan licht. Zo voorkomt u schade. Dek deze indien nodig af met een stuk papier om deze te beschermen.
  5. Terwijl u beide hendels op de tonercartridge vasthoudt, schudt u deze grondig van links naar rechts om de toner gelijkmatig te verdelen.
    Afbeelding : Schudden van links naar rechts
  6. Plaats de tonercartridge op een vlak oppervlak zoals getoond en verwijder het papier dat de tonercartridge afdekt, door de tape te verwijderen.
    Afbeelding : De papieren afdekking verwijderen
      opmerking:
    Als u toner op kleding krijgt, veegt u de toner met een droge doek van de kleding en wast u de kleding in koud water. Warm water fixeert toner in stof.
  7. Zorg ervoor dat de kleur van de tonercartridge overeenkomt met de kleursleuf en grijp vervolgens de hendels op de tonercartridge vast. Plaats de tonercartridge, waarbij u aandrukt totdat deze vastklikt op zijn plaats.
  8. Sluit de voorklep. Zorg ervoor dat de klep stevig vergrendeld is en schakel vervolgens de printer in.
      opmerking:
    Als de voorklep niet volledig gesloten is, werkt de printer niet.