• Informatie

Samsung-printers - Smart UX: Speciale functies

Bekijken en bewerken

De afbeelding in het voorbeeldgebied geeft de huidige verzendinstellingen weer, zoals de afdrukrichting en de grootte van de afdruk.

Een voorbeeld van de taak bekijken

Tik op het pictogram Voorbeeld () voor een voorbeeldweergave van de afdruktaak.

De taak bewerken voordat u begint

Tik op het pictogram Bewerken () om de vooraf gescande afbeelding met behulp van functies zoals draaien en bijsnijden aan te passen.

Voorbeeldscenario

Voordat de functie Voorbeeld en bewerken beschikbaar was, drukten gebruikers meerdere kopieën af om de juiste uitvoer te krijgen, waarbij veel papier en toner werd verspild. Door de instellingen aan te passen via Voorbeeld voordat een taak wordt afgedrukt, kunnen gebruikers geld besparen die anders werd verspild aan het kopen van toner en papier. Hiermee besparen ze ook tijd en energie.
Afbeelding : Scherm Voorbeeld en bewerken

Configuratie via UI

De functie Configuratie via UI biedt een aangepaste UI die past bij de gebruiker.
Afbeelding : Scherm Configuratie via UI

Configuratie via UI instellen

1. Druk op [Configuratie via UI] in de Actieoverloop ().
  2. Selecteer de opties die in de app moeten worden weergegeven. Tik op het teken +- of op de menupictogrammen om menu's toe te voegen of te verwijderen.
  3. Gebruikers kunnen een menupictogram ook vasthouden om dat naar een andere positie te verplaatsen of Clear All (Alles wissen) aanraken om alle menu's te verwijderen.

Voorbeeldscenario

Met deze functie kan de administrator bepaalde opties onzichtbaar maken, zodat gebruikers deze niet kunnen wijzigen. Als de administrator bijvoorbeeld niet wilt dat gebruikers kleurkopieën maken, kan deze de optie Kleur in de app Kopiëren verbergen door Configuratie via UI te gebruiken nadat Kleur standaard is gewijzigd in Zwart-wit.
    Afbeelding : Configuratie via UI bewerken
  1. De volgorde slepen en wijzigen om weer te geven of verbergen
  2. Het scherm Kopiëren wordt door Configuratie via UI vereenvoudigd

Beginscherm aanpassen

Het aanpassen van het beginscherm is een eenvoudige manier om apparaten aan te passen aan de hand van hun eigen achtergrondafbeeldingen, logo's en kleuren.

Achtergrond wijzigen

1. Tik op het pictogram () om naar het beginscherm te gaan.
  2. Tik op het beginscherm aan en houd vast om een lijst met beschikbare snelkoppelingen waaruit u kunt kiezen te zien.
    • Achtergrond instellen:
      • Beginscherm: Stel de achtergrond voor het Beginscherm in.
      • Aanmeldscherm: Stel de achtergrond voor het Aanmeldscherm in.
      • Begin- en aanmeldscherm: Stel de achtergrond voor het Beginscherm en Aanmeldscherm in.
    • Apps, XOA-apps, widgets en programma's: Plaats apps, XOA-apps, widgets en programmapictogrammen op het beginscherm.
    • Map: Maak een map op het beginscherm.
    • Pagina: Voeg een andere pagina aan het beginscherm toe.
    Afbeelding : Achtergrond wijzigen

Voorbeeldscenario

Deze functie biedt een eenvoudige en efficiënte manier om indruk te maken op klanten door een achtergrond te gebruiken met het logo van de klant. Gebruikers kunnen de app Gallery () gebruiken om hun eigen achtergrond voor hun gebruikersprofiel te in te stellen.

Aan Mijn programma toevoegen

Met deze functie kunt u workflowautomatisering instellen voor veelgebruikte functies.

Een programma maken

1. Druk op [Aan Mijn programma toevoegen] in de Actieoverloop () of programmapictogram () vanuit apps.
  2. Voer de naam van het programma in en stel andere opties in.
    • Als Openbaar is ingeschakeld, kan iedereen het programma gebruiken.
    • Als Automatisch starten is ingeschakeld, wordt een taak gestart zodra er op het programmapictogram wordt gedrukt.
    • Als Toevoegen aan beginscherm is ingeschakeld, wordt het nieuwe programma op het beginscherm geplaatst.
    Afbeelding : Scherm Een programma maken
  1. Openbaar of privé
  2. Automatisch starten
  3. Toevoegen aan beginscherm

Een programma toevoegen aan het beginscherm

1. Tik op het pictogram om naar het beginscherm te gaan.
  2. Tik op het pictogram om uw huidige toepassingen te bekijken.
  3. Ga naar het tabblad [Programma]. Blader door de lijst en zoek het gewenste programma.
  4. Tik op het widgetpictogram en houd het vast.
  5. Sleep het programma naar een gewenste positie op het scherm en laat vervolgens los. De widget Mijn programma geeft ook een lijst met toe te voegen programma's weer.
    Afbeelding : Widget Mijn programma
  1. Snelkoppeling Privé
  2. Snelkoppeling Openbaar

Voorbeeldscenario

Om workflowautomatisering voor veelgebruikte functies te gebruiken, kunnen gebruikers een geprogrammeerde snelkoppeling met de optie Automatisch starten maken.

Externe gebruikersinterface

Real-time toegang en UI-besturing zodat een servicetechnicus of administrator de status kan controleren en een fout kan oplossen.
    Afbeelding : VNC-verbinding
  1. VNC-verbinding

VNC-viewer downloaden

De VNC-client is in de nieuwe Samsung UX geïntegreerd. Deze is standaard uitgeschakeld en kan in de servicemodus van het apparaat worden ingeschakeld. De client VNC Viewer moet afzonderlijk worden geïnstalleerd op de pc of het mobiele apparaat om deze functie te gebruiken.
opmerking:
De freewaretoepassing VNC Viewer is beschikbaar via de volgende koppeling: http://www.realvnc.com/download/viewer/

De functie externe UI inschakelen

1. Open de Onderhoudsmodus en ga naar het menu Netwerkpoort.
  2. Schakel het selectievakje naast de optie VNC inschakelen in en klik op OK.
  3. Verlaat de Onderhoudsmodus. De functie Externe UI is nu ingeschakeld.

Externe UI gebruiken

1. Voer de toepassing VNC Viewer uit op de computer of open de toepassing VNC op een mobiel apparaat.
  2. Voer het IP-adres van het gewenste apparaat en poort 5901 in. Selecteer Verbinden om het verbindingsproces te starten.
    opmerking:
    De poort moet worden gedefinieerd om verbinding te maken.
  3. Het venster Externe VNC verschijnt nadat er verbinding is gemaakt en de externe UI-verbinding kan worden gebruikt.
opmerking:
De gebruiker van het apparaat ziet dezelfde weergave als die in het VNC-venster.

Voorbeeldscenario 1

Dit scenario heeft betrekking op ondersteuning voor de eindgebruiker. Met deze optie kan de helpdesk gebruikers beter en op innovatieve manieren ondersteunen. Ze kunnen helpen maar ook de eindgebruiker leren een bepaalde functie uit te voeren of deze helpen de juiste instellingen te kiezen. Dit heeft louter een positieve invloed op de tevredenheid van de eindgebruiker. Zie de volgende diagram:
    Afbeelding : Diagram scenario 1
  1. Ondersteuningsoproep eindgebruiker
  2. Ondersteuning op afstand via externe VNC-verbinding
  3. VNC-verbinding tot stand brengen (poort: 5901)
  4. Client VNC-viewer
  5. Geïntegreerde client VNC-server

Voorbeeldscenario 2

Dit scenario heeft betrekking op het gebruik van de functie Externe UI als krachtig verkoophulpmiddel. Hiermee kunt u externe verkooppresentaties aantrekkelijker en interactiever maken door onze nieuwe UX op afstand aan mogelijke klanten te tonen. Er moet een werkende gegevensverbinding met het apparaat zijn en een manier hiervoor is door gebruik te maken van een beveiligde VPN-verbinding.
    Afbeelding : Diagram scenario 2
  1. Geïntegreerde client VNC-server
  2. Client VNC-viewer
  3. WAN
  4. VNC-verbinding tot stand brengen (poort: 5901) — VPN-tunnel

App Counter

De app Counter biedt gebruikers een overzicht van het apparaatgebruik en de gebruiksteller van de gebruiker.
Afbeelding : Scherm app Counter

App Counter starten

1. Tik op het beginscherm of in Apps op [Counter] ().
  2. De app teller toont de gebruiksteller van het apparaat.

De periode instellen

Gebruiker kunnen de gebruiksteller voor de maand weergeven door de datum [Van] en [Tot] in te stellen.
  1. Tik op het pictogram Van () om de startdatum in te stellen.
  2. Tik op het pictogram Tot () om de einddatum in te stellen.
  3. De app Counter toont de gebruiksteller van het apparaat van de start- tot de einddatum.
Gebruikers kunnen ook een vooraf ingestelde periode gebruiken door op het vak () te tikken.

Voorbeeldscenario

Een praktisch gebruiksvoorbeeld is een verkoper die wilt controleren hoeveel een klant voor het gebruik van de afgelopen maand moet betalen. Wanneer een verkoper zijn klant bezoekt, kan deze de app Counter starten en de periode instellen, de eerste dag van de afgelopen maand als Van en de laatste dag van die maand als Tot. De verkoper kan vervolgens het gebruik van de vorige maand in één oogopslag zien.